HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Kasım 2014 Cuma - 11:26

Kızlarının olimpiyat hedefi için her şeyi geride bıraktı!

Kızları Asiya Askerova ile Arslana Askerova’nın ritmik cimnastik alanında iyi bir eğitim alıp, bir gün olimpiyat şampiyonu olmalarını isteyen, bu uğurda eşini ve ülkesini bırakıp İzmir’e yerleşen Özbekistanlı anne Svetlane Bulatova, kızlarıyla birlikte olimpiyat hedefine adım adım ilerliyor. Sporcular, Türkiye vatandaşlığına kabul edilip, olimpiyatlarda ay yıldızlı formayı giymek istiyor.

Kızlarının olimpiyat hedefi için her şeyi geride bıraktı!

İZMİR - 29-30 Kasım’da Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Spor Kulübü tarafından yapılacak 1. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Turnuvası’na hazırlanan Şavkar Spor Kulübü sporcuları kız kardeşler Asiya Askerova ile Arslana Askerova’nın spor sevdaları filmleri aratmıyor.



Kızları 10 yaşındaki Asiya Askerova ile 8 yaşındaki Arslana Askerova’nın ritmik cimnastik alanında iyi bir eğitim alıp, bir gün olimpiyat şampiyonu olmalarını isteyen Özbekistanlı anne Svetlane  Bulatova, bu uğurda 5 bin kilometreye yakın yol kat edip çocuklarıyla İzmir’e yerleşiyor. Çok küçük yaşta cimnastiğe başlayan ve turnuvalarda başarılar kazanan çocuklarını Özbekistan’da eğitecek antrenör bulamayan anne, eşi Ajdar Askerova’nında desteğini alınca İzmir’e geliyor. Eşini ve memleketini bırakıp iki yaşındaki oğlu ve kızlarıyla 2013’te İzmir’e gelen anne, kızlarının iyi birer cimnastikçi olmaları için Şavkar Spor Kulübü’nde eğitimlerini sürdürüyor.

HER ŞEY CİMNASTİK UĞRUNA
“Her şey çocuklar için” diyen ve kendisi de 16 yaşına kadar sporla uğraşan Özbek anne Svetlane  Bulatova, çocuklarının iyi birer sporcu, cimnastikçi olmaları için her şeyi yapmaya hazır olduğunu söylüyor. Kızlarına ritmik cimnastik alanında iyi bir gelecek sağlamak için yaklaşık bir yıl önce Türkiye’ye yerleşen Bulatova’nın, en büyük hayali çocuklarının olimpiyat şampiyonu olması. Çocuklarının büyük zorluklara rağmen İzmir’de öğrenimlerini sürdürdüklerini ifade eden Bulatova, “Her şey çocuklarımın cimnastikte başarı yakalaması için. Onları mutlaka olimpiyatlarda şampiyonluk kürsüsünde görmek istiyorum. Kızlarımın olimpiyatlarda ay yıldızlı formayı giymesini, Türkiye’yi temsil etmesini istiyorum. Kızlarımın milli takıma seçilmesi için Türk vatandaşlığına kabul edilmesini istiyorum” diyerek hedeflerini anlatıyor.

Kızlarının çok hırslı, çok azimli olduğunu söyleyen Bulatova, eşini ve Özbekistan’daki hayatını özlediğini, ancak kızlarının cimnastikte büyük başarılar kazanması için bu zorlukların üstesinden geldiğini ifade ediyor.



CİMNASTİĞE ADANMIŞ HAYATLAR
Annesi ve kardeşiyle birlikte doğduğu toprakları bırakıp İzmir’e yerleşen 10 yaşındaki Asiya Askerova 4 yaşından beri cimnastik yaptığını söylüyor. 8 yaşındaki Aslana Askerova ise 3 yaşında cimnastiğe başladığını ve bu sporu çok sevdiğini ifade ediyor. Hedeflerinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen kardeşler, cimnastiğin yaşam tarzları olduğunu, başarı için haftanın 6 günü günde 6 saat antreman yaptıklarını söylüyor. Yoğun çalışma temposuyla yorulduklarını ifade eden kardeşler ülkelerinde bırakıp geldikleri ve dönem dönem kendilerini ziyaret eden babalarını çok özledikerinin altını çiziyor.

Büyüğü 5. sınıfa, küçüğü 4. sınıfa devam eden kardeşler Türkçe bilmedikleri için eğitimlerini güçlükle sürdürüyor. Spor konusunda çocuklarının hep yanında olan eğitimde de çocuklarının en büyük destekçisi. Çocuklarını okuldan alıp antremana götüren anne Svetlane  Bulatova, gece yarılarına kadar da çeviri yaparak çocuklarının derslerine yardımcı oluyor.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan bıraktı, sıra Bucalılar'da!
Buca Belediyesi ile Buca Tıp Merkezi, Bucalı vatandaşlara sigaranın zararlarını ...
Menderes’in Mandi’si İzmir’i festivali çağırıyor
Menderes Belediyesi tarafından ilki düzenlenecek Gümüldür Mandalina Festivali’nin ...
Bornova Belediyesi’nden sanata ve sanatçıya destek
Bornova Belediyesi’nin Türk Edebiyatı’na yeni yapıtlar kazandırmak amacıyla ...
 
Karabağlarlı çocuklara diş eğitimi
Karabağlar Belediyesi, çocukların diş sağlığı eğitimi için ‘Dişlerimize ...
Başkan Akpınar’a onursal üyelik
Kültür, sanat ve sosyal alanlarda dikkat çekici projelere imza atan Karşıyaka ...
‘Tarihi’ sempozyuma Körfez molası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi tarafından 27-28 Kasım ...
 
İEKKK’da gündem fuar!
46. kez toplanan İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu üyeleri, ...
Şehit üsteğmen Mustafa’yla Ferdi’nin isimleri üst geçitlerde yaşayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka’da trafik kazasında hayatını kaybeden ...
İZENERJİ işçilerinden Büyükşehir önünde zafer alayı
Taşeron firmanın çekilerek haklarını belediye şirketine devretmesinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva