HABERLER>SAĞLIK
27 Şubat 2015 Cuma - 16:36

Kızılay’ın gurur günü: Bornova’da hayat şubesi!

Türkiye’de ve dünyada insan onurunu ön planda tutan, karşılık beklemeden yardım elini uzatan Türk Kızılayı’nın Bornova Şubesi hizmete girdi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın katkısı ile gerçekleşen açılışa Tük Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar katıldı. Akar, “ Şubemiz İzmir’de inci gibi parlayacak” dedi.

Kızılay’ın gurur günü: Bornova’da hayat şubesi!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Türkiye başta olmak üzere tüm dünyada 1868’ten beri din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin yardım elini uzatan Türk Kızılayı’nın, Bornova Şubesi hizmete girdi.



Bornova Belediye başkanı Olgun Atila’nın katkıları ile hız kazanan ve faaliyete giren şubenin açılışına, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Türk Kızılayı Bornova Şube Başkanı Fahrettin Dokak, İl ve ilçe şube başkanları, Kızılay gönüllüleri ve çok sayıda Bornovalı katıldı.




Açılış öncesi yapılan konuşmaların ardından Lütfi Akar, Başkan Atila’ya ve Şube Başkanı Fahrettin Dokak’a teşekkür plaketi verdi. Kurdele kesimin ardından şubenin tanıtımı yapıldı.


 
İNCİ GİBİ PARLAYACAK
Açılışa katılan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ”Bugün çok önemli bir kazanımımız oldu. Bornova’ya geldik tanıdık. Kardeşlerimiz ile bir araya geldik. Bornova Belediye Başkanımızın Kızılaycı olması buradaki hizmetlerimize ivme kazandırdı. Bundan son derece memnun kaldık. Bornova Şubemizin de İzmir içinde çok yakında inci gibi parlayacağını, çok güzel hizmetler yapacağını ve yeni hizmetleri halkalarına ilave edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
 


DOST MARKETE ÖVGÜ
Şube açılışını açmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Akar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın Dost Market projesine yönelik memnuniyetini dile getirdi. Marketi gezen Akar, ”Dost Market, Kızılay ilkelerine göre, insan onurunu koruyan, fakirin yoksulun gururunu okşayan bir sistemin yürürlüğe girdiğini ve bunun da büyük bir Kızılaycılık anlayışı ile cereyan ettiğini görmüş bulunmaktayım” ifadesini kullandı. 
 
HER SANTİMETRE KAREYE HİZMET
Akar, “Türk Kızılayı Türkiye geneline yayılmış 650’den fazla şubesi ile yüz binlerce gönüllü üyesi ile çalışmalarına hız katıyor. Türkiye’nin komşu bulunduğu ülkelerde, Irak’ta Suriye’de, Gazze’de her yerde milletimizin merhamet elini orada zarara uğramış insanlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Kan hizmetlerinde ise; Türkiye’nin her santimetre karesinden kan alıp, her santimetre karesine kan taşıyoruz. Bu bizim milli birleştirici bir gurur kaynağıdır” dedi.


 
İYİLİKLER PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR
Kızılay’ın İzmir’deki birçok faaliyetinde öncülük yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova bizim evimiz diyoruz. Evimizde hiç kimsenin evine aç girmemesi ve onurunun rencide olmaması için bütün arkadaşlarımızla beraber 24 saat çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Biz gerçekten dikkatli bir şekilde hiç kimseyi incitmeden, ama gerçekten hak eden insanların hak ettiği güzellikleri yaşamasını istiyoruz. Bizim marketimizde para değil iyilik geçiyor. Kızılayımız ile birlikte iş birliği yapıyoruz. İlerleyen zamanlarda da bu iş birliğini yapmaya devam edeceğiz. Biz iş birliklerini ve katılımcılığı çok önemsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki iyilikler paylaştıkça çoğalır ve kötülükler paylaştıkça azalır” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa'daki salgın Türkiye'nin kapısına dayandı
En çok Fransa ve Almanya’yı vuran Avrupa'daki grip salgını Türkiye'nin ...
Bakan Müezzinoğlu’ndan çok önemli ‘salgın’ mesajları
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avrupa'da yaşanan grip salgınının Türkiye'yi ...
Avrupa'yı sarsan grip salgını kapımızda!
Avrupa ve Asya grip salgınıyla boğuşuyor. Hastalık en çok Fransa’yı ve ...
 
Sütlü keçiboynuzu radyasyondan koruyor
Sütün, radyasyona karşı en iyi koruyucu olduğu biliniyordu. Afyon Kocatepe ...
Zeytinyağı kanser hücrelerini yok ediyor
Fareler üzerinde yapılan araştırma, zeytinyağının bir faydasını daha ortaya ...
Sağlık Bakanlığı’ndan flaş Ayşe Kocaoğlu açıklaması
Ayrılmak istediği sevgilisi tarafından annesi öldürülen kendisi de kolundan ...
 
‘Masa başı hastalığı’na sarmaşıklı destek
Fitoterapist Prof. Dr. Erdem Yeşilada, Hindistan ormanlarında yetişen ...
Bakan’dan LÖSEV’e tepki: Cem Yılmaz şaka sandı ama…
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cibuti Sağlık Bakanı’nı misafir etti. ...
İzmir sağlık camiasının acı kaybı
İzmir’de, Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde görev yapan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva