HABERLER>POLİTİKA
19 Nisan 2014 Cumartesi - 12:55

Kılıçdaroğlu'nun 'İzmir çıkışı'na ne tepki verdi?

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Ankara’da yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısında İzmir’deki seçimi başarısız gören ve 8 ilçenin yeniden alınması için örgütün çalışmasını isteyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini yorumladı. Engin, “Genel başkanımızın sözü bizim için talimattır. İlçeleri yeniden alacağız” dedi. Engin, olağanüstü kongre taleplerine de “demokratik haklarıdır” yorumunda bulundu.

Kılıçdaroğlu nun  İzmir çıkışı na ne tepki verdi?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  CHP’nin Parti Meclisi’nde (PM) yaşanan İzmir tartışmalarının yankıları sürüyor. İzmir’de yerel seçimlerin başarılı geçtiğini ifade eden milletvekilleri ile başarısız olduğunu belirten milletvekilleri arasında yaşanan gerilime müdahale eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleri hareketliliğe neden oldu. Kılıçdaroğlu’nun, “İzmir’den daha büyük başarı bekliyorduk. Hedef daha yüksekti. Bir başarısızlık var. Başarılı deyip zorlamanın anlamı yok. 8 ilçenin kaybedilmesinin başka anlamı nedir. Başarılı başarısız tartışmalarını bırakın 8 ilçeyi nasıl geri alırız bunun için çalışın” sözleri yankı buldu. İl Başkanı Ali Engin, Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinde haklı olduğunu ifade ederken çalışmalara zaten başladıklarını ifade etti.
 
CHP PARTİ MECLİSİ'NDE İZMİR TARTIŞMASI! 

PM Toplantısı’nda konuşan Kılıçdaroğlu’nun sözlerinden “İzmir kesinlikle seçimde başarılı olamamıştır” anlamı çıkmadığını ifade eden Engin, “Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gittim. Yine önümüzdeki ay kendisine bir rapor sunacağım. Önerilerimiz, yaşadıklarımız ve ortaya çıkan manzarayı değerlendireceğim. Kendisi seçimi gerçekten başarısız bulsaydı zaten bizzat söylerdi. Bir değerlendirme yapmadı. Sonuçta İzmir’de seçimde başarı kazanılmıştır. Sayın genel başkanın sekiz ilçenin geri alınması konusundaki yaptığı açıklamalar doğrudur. Kendisi bu konuda haklıdır. Önümüzdeki 5 yıl sonra kaybedilen 8 ilçeyi almak için çalışmalara başladık. Onun sözleri bizim için talimattır. Nasıl Bayındır’ı geri aldıysak diğer ilçeleri de alacağız” dedi.
 
 
İMZA TOPLARSINIZ VE…
Seçim başarısının ya da başarısızlığın sadece parti örgütüne mal edilmemesi gerektiğini ifade eden Engin, ortaya çıkan durumun bütçe ve insan kaynağı ile de doğru orantılı olduğunu söyledi. Engin, “ PM’de konuşulan meselelerin ardından hemen olağanüstü kongre çağrıları yeniden başladı. Ben bunun için daha önce ‘hazırım’ demiştim. Bu işin yolu, yöntemi bellidir. Delegelere gider, kendinizi anlatır, imza toplamaya başlarsınız. Öyle gazete, tv köşelerinden açıklama yaparak kongre olmaz. Olağanüstü kongre için koşullarımız bellidir. Tüzükte bunun kuralları var. İl başkanına ve yönetimine saldırmak partiye zarar veriyor. Partiyi kamuoyunda küçük düşürmeye kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

İSTİFA ETMEM
Engin, seçimde İzmir İl Başkanlığı’nın büyük gayret gösterdiğini ifade ederken ‘başarılı’ olduklarını tekrarladı. Engin, “Seçim döneminde herkes işinden, evinden, ailesinden zaman ayırarak parti faaliyetlerine katıldı. İl yönetimi de aynı şekilde çalıştı. Bunu kimse kenara koymasın. Sonuçta seçimi kazanmış bir il başkanı ve yönetimi var. Türkiye’de kaybedilen iller ve ilçeler görevlerinde duruyor. Tabi ki ben ‘o ilçelerin ve illerin parti sorumluları görevlerinden alınsın’ demiyorum ama manzara budur. Ben kongre ile gelmiş bir il başkanıyım. Kesinlikle görevimi bırakmayacağım. İstifa etmemi gerektirecek bir durum da yok” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin 20 Nisan 2014 Pazar 15:24

Sayın Kılıçdaroğlu alevi ve kürt olduğu için çok umutlanmıştık ancak bizleri ağzına bile almadı hayal kırıklığı yaşadık.

Yorumu oyla      11      5  
metin balkan 20 Nisan 2014 Pazar 11:59

bizler gercek chp liler olarak başkanımıza sonsuız destek için her daim yanınızdayız...

Yorumu oyla      11      5  
ksk 20 Nisan 2014 Pazar 08:42

Baykal mı yazık

Yorumu oyla      12      9  
fatih karasu 20 Nisan 2014 Pazar 07:13

büyük başkan kafatascı zihniyete gecit vermeyeceğiz.. sonuna kadar arkanızdayız aziz başkan ALİ BAŞKAN...PARTİMİZ 1999 SECİMİNDE BARAJI DAHİ GECEMEMİŞTİ ACABA SAYIN BAYKAL İSTİFA ETMİŞMİYDİ ARAŞTIRIN LÜTFEN..

Yorumu oyla      15      10  
hasan kurt 20 Nisan 2014 Pazar 02:00

chp belediyesi chp üyesinin ekmehini elinden alsın ondan sonrada başarı saglıyacagız desin ben bundan sonra chp ye oy verirmiyim acaba ihrac etsinler chp ye oy veripte garibanların ekmahiylemi oynattırayım

Yorumu oyla      17      7  
Gaziemirli genç CHP liler 20 Nisan 2014 Pazar 01:16

Ah be genel başkanım nasıl umutlanmıştık,ne zaman bu aziz ve alaattin'e rağmen bir il başkanı atamıştınız Tacettin BAYIR'ı hemde azizi beye rağmen o o zaman mustafa moroğlunu istemişti ama siz onlara değil partilinizin talebinize bakıp Tacettin başkanı atadınız,sonra seçimlerde tehditler ve iş vaadleriyle aziz ve alaattin ikilisi ali'ye seçim kazandırdılar.sizini tek doğrunuz adam gibi adam il başkanını atadınız ama arkasında duramadınız.işte kırılma noktası orda başladı geri adım attığınız o nokta İZMİR'i bu gün bu noktaya taşıdı..O gün için dik duran ve İZMİR Siyasetini şekillendirmek isteyen bu 3 (A) ya direnen il başkanına ship çıkamadınız ve bu sonuçlar başkalarına siyasey yapma izni vermeyen İZMİR ÇETESİNİ (3.A)yı dahada güçlendirdi.üzgünüm genel başkanım çok üzgünüm tüm ikazlara rağmen bunu yaşamanızı gerçekten istemezdik ama anlatamadık size

Yorumu oyla      17      5  
Mert 19 Nisan 2014 Cumartesi 20:35

Baykalı istiyoruz

Yorumu oyla      32      16  
gerçek 19 Nisan 2014 Cumartesi 19:30

Genel Başkanın sözü talimatmış. Başarı için talimata gerek mi var. CHP içinde birbirinizi yemeyin saygılı yapıcı olun başarı o zaman kendinden gelir.

Yorumu oyla      32      9  
Ali Eren 19 Nisan 2014 Cumartesi 19:30

Evet çok haklısın Ali Engin: " Partiyi küçük düşürmeye kimsenin hakkı yok." İşte bu nedenle istifa etmelisin.

Yorumu oyla      40      10  
MERDAN 19 Nisan 2014 Cumartesi 19:24

BİZ CANIMIZI DİŞİMİZE TAKIP BİR KİŞİYİ DAHA PARTİYE KATMAK İÇİN ÇALIŞIRKEN. ALİ ENGİN İNSANLARI PARTİDEN ATMAYI PLANLIYOR. KENDİ YAPTIKLARI HATALARI PARTİLİLERDEN ÇIKARTMAYA ÇALIŞIYOR. ADAY BELİRLEMELERİNİN YANLIŞ OLDUĞUNU CÜMLE ALEM BİLİYOR. VARMI BUNUN DAHA ÖTESİ.

Yorumu oyla      35      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Türeli'den bakanlara: 4/C'liler üvey evlat mı?
CHP’li Türeli, iki ayrı Bakana kamuda çalışan 4/C’li personel ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.
CHP'li Susam'dan ekonomiye 13 maddelik reçete
CHP’li Susam gergin siyasi gündemin piyasalarda durgunluğa neden olduğunu ...
CHP Parti Meclisi'nde İzmir tartışması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Parti ...
 
Erdoğan'dan Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sosyal medyada hakaretlere ilişkin yargı ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 200 bin liralık dava
Başbakan Erdoğan, "kendisi ve ailesi hakkında montaj, şantaj çetesinin ...
Haluk Koç 10 gün önce istifa etmiş!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un 30 Mart seçimlerinin ...
 
Züğürt Ağa filmi gerçek oldu!
Adıyaman'ın Belediye Başkanlığını BBP'li Mehmet Korkut'un kazandığı yerel ...
AK Parti İzmir 'A takımı'nı yeniledi
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, A Takımını yeniledi. Akay, ...
Gül'ün 'Siyasi planım yok' sözüne Erdoğan’dan yanıt
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gül'ün 'Siyasi planım yok' şeklinde açıklamasıyla ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva