HABERLER>POLİTİKA
20 Aralık 2014 Cumartesi - 20:20

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de 4 saatlik akademik zirve

Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki 4 saatlik akademisyen zirvesine Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 30’a yakın konuşmacı katıldı. Kritik toplantıya CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun itirafları damga vurdu.

Kılıçdaroğlu ndan İzmir de 4 saatlik akademik zirve

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun uzun zamandır gündeminde olan buluşma Kaya Termal Otel’de, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

KILIÇDAROĞLU YAYLADAN BOMBALADI: MALI GÖTÜRME...

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖNEMLİ EĞİTİM MESAJLARI

GÜLEN SORUSUNA NE CEVAP VERDİ?

Toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. 30'a yakın akademisyenin katıldığı, çalıştay niteliğinde gerçekleştirilen ve devamının yapılması beklenen toplantının gündem maddelerini ise, “Türkiye’de toplumsal algı kaymaları ve nedenleri, algı yönetimi ve iletişim sorunları, yerel yönetimlerin politika ve uygulamalarının güncel değerlendirmesi, sorunlar ve çözüm önerileri, sosyal projeler, yerel kalkınma modelleri'' gibi konuların oluşturduğu öğrenildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özkan Yıldız’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya İzmir milletvekillerinin bir bölümü de katıldı. 

İletişim, sosyoloji, siyaset bilimi ve farklı uzmanlık alanlarına sahip öğretim görevlileri CHP liderine kendilerine ayrılan süre içinde sunumları gerçekleştirdiler. Ana muhalefet partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’deki algı yönetiminde nasıl bir sınav verdiğini örnekleriyle açıklayan akademisyen sosyal politikalarda AK Parti hükümetinin hamlelerine nasıl vermesi gerektiği hususunda bazı önerilerde bulundukları öğrenildi. CHP’nin örgüt içi iletişiminden kampanya yönetimine kadar pek çok başlıkta tecrübelerini aktaran akademisyenler Kılıçdaroğlu’na ağırlıklı olarak ‘eksik listesi’ verdi. Kılıçdaroğlu’nun ise 4 saatlik toplantıda her konuşmacı not alarak aktif şekilde dinlediği gözlenirken toplantının sonunda genel bir değerlendirme yaparak bazı özeleştiri cümleleri kurduğu belirtildi.

PROJELERİMİZ VAR AMA…
Akademisyenlere teşekkür eden CHP lideri, onlardan da parti olarak beklentilerinin olduğunu akademisyenlerin CHP’ye uzak durmamaları gerektiğini söyleyerek, ‘Siyasetin daha fazla içinde ve CHP’nin yanında olun’ mesajı verdiği kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun ayrıca CHP’nin ekonomiden sağlığa eğitimden sosyal politikalara kadar her alanda ülkeyi yönetecek projeleri olduğunu söyleyerek, ‘‘Hemen her alandan arkadaşlarımız ciddi ve ses getirecek projeler hazırlıyorlar. CHP mutfağı bu anlamda önemli projelere imza atıyor. Ancak projelerimizin halka anlatımında ciddi sorunlar yaşıyoruz. Yani ürettiklerimizi satabildiğimizi söyleyemeyeceğim. Bu sorunu da sizlerin de desteğiyle aşacağımıza inanıyorum’’ diye konuştu. Toplantıdan son derece memnun kaldığı gözlenen Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de ilki gerçekleştirilen zirvenin benzerlerinin yapılması temennisi de akademisyenlere ilettiği öğrenildiği öğrenildi.
 
 KİMLER KATILDI?

 
 
Toplantının ardından yeni fuar alanını otoban üzerinde inceleyen Kılıçdaroğlu daha sonra Asansör Restaurant’ta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, genel başkan yardımcıları, bazı milletvekilleri ve ilçe başkanları ile akşam yemeğinde buluştu. Buradaki cumbada Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri TBMM Meclis Başkan vekili Güldal Mumcu, Alaattin Yüksel, Aytun Çıray, Oğuz Oyan, Hülya Güven, CHP İl Başkanı Ali Engin, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve PM eski üyesi Hüseyin Saygılı ile 1 saat boyunca yemek yedi, görüşme yaptı. Kılıçdaroğlu, Tarihi Asansör'den ayrılırken buradaki kafeteryaya gelen İzmirlilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Çok sayıda kişiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cemal 20 Aralık 2014 Cumartesi 22:00

gürdal mumcu izmirin yolunu biliyormu

Yorumu oyla      24      6  
izmirli 20 Aralık 2014 Cumartesi 20:56

listenin 3ve 6.sırasına dikkat kendilerinin listede olması chp için nimettir görüşlerini mutlaka değerlendirilmesi gerekir ..

Yorumu oyla      13      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Vekil’den ilginç teklif: Yolsuzluk ve rüşvet…
CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, TCK’dan hırsızlık, resmi belgede ...
Bakan Bozdağ'dan Gülen'e kırmızı bülten açıklaması!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılması ...
Piriştina ‘Online Eğitimi'ni Kılıçdaroğlu’na tanıttı
Buca Belediyesi, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na hayata geçirdikleri ‘Online ...
 
Davutoğlu CHP'ye yüklendi: Daha Şişli'yi...
Rize'deki konuşmasında CHP’ye yüklenen Başbakan Davutoğlu, “Dört dakika ...
Kılıçdaroğlu yayladan bombaladı: Malı götürme...
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bergama Kozak Yaylası’nda gerçekleştirilen ...
Erdoğan'dan bomba açıklamalar: Neymiş...
Cumhrubaşkanı Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) toplantısında ...
 
MHP’li Özyiğit’ten tramvay çıkışı: Proje hatalıdır…
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Adil Özyiğit ...
Başbakanlığında örtülü ödenekten ne kadar harcadı!
Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker, örtülü ödeneğin Cumhurbaşkanı ...
CHP'li Çıray Çin füzelerine meclise taşıdı
Türkiye topraklarının dış ülkelerden gelecek füze tehditlerine karşı korunması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva