HABERLER>POLİTİKA
22 Temmuz 2014 Salı - 14:26

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a düello daveti: Kasımpaşalı gibi…

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı bir kez daha düelloya davet etti.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a düello daveti: Kasımpaşalı gibi…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisine seslendiği grup toplantısında Filistin ve Suriye üzerinden Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.
 
Başbakan Erdoğan ile CHP Lideri arasında günün polemiği Malatya'daki Kürecik Radar operasyonu. Erdoğan, CHP Liderini cahillikle suçladı ancak Kılıçdaroğlu istasyonun İsrail için kurulduğu konusunda ısrarlı.
 
Türkiye'nin Ortadoğu bataklığına sürüklendiğini ve bunu da Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Fikri sorulmayan bir ülke var, Türkiye, dikkate alınmayan bir ülke var, Türkiye, uğranılmayan bir ülke var, Türkiye. Ortadoğu'da, dünyada yalnızlaşan bir Türkiye var. Bütün yurttaşlarımıza sesleniyorum; Böyle bir ülkeyi arzu ediyorsanız, adresiniz belli, gidin AKP'ye oy verin."
 
Malatya'da bir Kürecik Radar İstasyonunu var. İsrail'e ders vermek istiyorsan kapat onu. NATO'nun diyor. 2017 sonunda devredilecek. 10 Şubat 2012'de ABD ile İsrail ortak bir tatbikat yapıyor. İsrail'deki istasyon ile Kürecik'teki arasındaki aksaklıkları tespit için yapılıyor. NATO'nun değil. İran'ın füze saldırısını önceden İsrail'e bidirmek için kuruldu.
 
BM'de Filistin toplantısı yapıldı, çağrıyı kim yaptı Türkiye mi? Hayır Ürdün. Türkiye dünyanın her yerinde dışlanmış durumda.
 
Gazze'de Suriye'de dram var. Ama sadece konuşuyor. Türkiye'de 1.5 milyon Suriyeli var. Gidin her yerde Suriyeli çocuk dilenciler var. O çocukları kim evinden etti?
 
Oyun kurucuyuz dediniz dünyanın oyuncağı hale geldiniz."
 
Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu'nun Ortadoğu'daki sorunların çözümü için çok önemli bir isim olduğunu söyleyen CHP Lideri, sözü dinlenen isim olduğu için önemli fırsat olduğunu dile getirdi.
 
Kıbrıs Harekatı'nın yıldönümü nedeniyle Kaddafi'yi hatırlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye harekat sonrası uygulanan amborgo sırasında Libya liderinin Türkiye'ye yardım ettiğini ancak AK Parti hükümetinin onu arkadan hançerlediğini söyledi:
 
"Kaddafi linç edildikten sonra Davutoğlu, koşa koşa Libya'ya gitti acaba bir şeyler kapabilir miyiz diye. Kime kardeşim dediyse oraya felaket getirdi. İnşallah bana kardeşim demez."
 
AK Parti Grup toplantısında kendisiyle ilgili gösterilen video ile ilgili ise şöyle konuştu:
 
"Önceden açıklamış Kılıçdaroğlu ile ilgili bir film gösterecekmiş biz de merak ettik. Çünkü oğlanla 'Sıfırla falan diye bir diyalogumuz olmadı hiç. Ya da sıfırlamaya yardım için ablasını falan göndermedik. Meğer Savaş Ay'a çıktığım programmış. Ama biz hiç haram lokma yemedik.
Kılıçdaroğlu'nu Rahşan Affı kurtardı diyor. Bürokraside 27 yıl çalıştık tabii. Bakıyorlar bir şey yok. Sadece 2010'da bir olay 11.11.2008'de Teftiş Kurulu'na görev veriyorlar. Benim Genel Müdür olduğum dönemde bütün inşaat ihalelerini iki sene araştırmışlar. Sonra da bir sayfalık bir rapor vermişler. Yapılacak bir işlem bulunamadı diye.
 
Şimdi ben çok net bir çağrıda bulunuyorum; Başbakansın, devletin bütün imkanları elinde, her şeyin var. Bir Kasımpaşalı gibi söylüyorum erkeksen, senin istediğin havuz medyasını, afedersiniz, haram medyasını, senin istediğin gazetecilerle, sadece Sosyal Sigortalar Kurumu'nu görüşmek üzere oturalım. Sen soracaksın. İstediğin soruyu sor, arzu ediyorsan yanına Melih Gökçek'i de alabilirsin.
 
Ama ben de sana tek bir soru soracağım. Libya'da sana İnsan Hakları ödülü ve yanında 250 bin dolar verildi. O parayı ne yaptın?"

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUYURAN 22 Temmuz 2014 Salı 16:34

Böyle chp ye böyle md.

Yorumu oyla      15      6  
Kaçış 22 Temmuz 2014 Salı 16:19

Sizin gibi büyük siyasetçiden korktuğu için başbakan çıkmıyor karşınıza. 2015 seçimlerinde de partinizin oy oranının yükseliş trendinin devam edeceğini tahmin ediyorum.

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Heyeti Gazze yolcusu: ‘Özel’ mesajlar
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP'li vekillerden ...
Flaş! Ve Ekmeleddin İhsanoğlu İzmir’de…
CHP ile MHP’nin ‘Çatı Aday’ı kanaat önderleri ve STK’larla görüşeceği ...
CHP İzmir ‘İhsanoğlu için’ plaja iniyor!
İl Örgütü Ilıca Plajı’nda seçim çalışması yapacak.
 
CHP’li Türeli: ‘Torba’ prensipleri çiğniyor
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, “Torba Tasarı” ile dayatılan ...
MHP İzmir’in Patronu İhsanoğlu için destek istedi
İzmir’in Foça İlçesi'nde, partisinin ilçe başkanlığının düzenlediği iftar ...
CHP’li Çam Seferihisar’a RES’i Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam Turgut Köyü’nde yapılacak santral için ...
 
AK Parti’den Pekdaş’a salvo: 100 gün tiyatrosu!
Aynı zamanda Konak Belediye Meclis Üyesi de olan İzmir Büyükşehir Belediye ...
Menderes’te Delican’la Ordulular günü
Menderes’te yaşayan Ordulular, artık geleneksel hale gelen iftar davetinde ...
İhsanoğlu: TRT’nin yayını tarihte kara lekedir!
İhsanoğlu katıldığı yayında, "TRT bu tarafgirliğe devam ederse tarihin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva