HABERLER>POLİTİKA
25 Nisan 2015 Cumartesi - 19:28

Kılıçdaroğlu'ndan Almanya'da yolsuzluk mesajları

İlk seçim mitingini Almanya'nın Düsseldorf kentinde yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına vurgu yapıp, "CHP iktidarında kimsenin önüne yatmayacağız, paraları sıfırlamayacağız" dedi. CHP lideri emeklilere verilecek ikramiyenin yurt dışındaki emeklileri de kapsadığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu ndan Almanya da yolsuzluk mesajları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , seçim maratonuna bugün Düsseldorf'dan başladı. Düsseldorf'daki ISS Dome Salonu'nda düzenlenen mitingde konuşan CHP lideri CHP'deki değişimi anlattı. 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına vurgu yapan CHP lideri, "CHP iktidarında kimsenin önüne yatmayacağız, paraları sıfırlamayacağız" dedi. CHP lideri emeklilere verilecek ikramiyenin yurt dışındaki emeklileri de kapsadığını dile getirdi.
 
Yurt dışında ilk miting yapan lider olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları dile getirdi:
 
Farklı dilleri konuşsak bile insanı seviyorsak uzlaşamayacağımız, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Almanya bunun tipik bir örneğidir. Bugün Almanya’nın büyümesi ve kalkınmasında Avrupa’nın büyümesi ve kalkınmasında sizin alın teriniz var. Sizinle onur ve gurur duyuyoruz.Biz sosyal demokrat bir partiyiz. İnsanı siyasetin odağına koyan, insanın mutluluğu için çalışan bir partiyiz. Almanya’da birliklerimiz var, bizi bir araya getiren birliklerin yöneticilerine teşekkür ederim.
 
Almanya’da zor koşulların aşıldığı süreleri geçtiniz, işçi olarak gelip çalıştınız. Bugün 55. yılı kutlanıyor göçün. 55 yıl önce geldiniz bugün aranızda sanatçı var, sinema yönetmeni, akademisyenler ve politikacılar var. Hayatın her alanında gücünüz var. Bu gücü biz Türkiye için kullanmak istiyoruz. Türkiye’nin demokrasiye birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Türkiye’nin temiz siyasete ihtiyacı var.
 
DENİZ FENERİ OLAYI YAŞANDI...
Deniz Feneri olayı yaşandı. İslami Holdingler aracılığıyla Almanya’da alın terinin nasıl çalındığını biliyoruz. En temiz duygular, inançlar sömürüldü. O nedenle bir kez daha bütün yurttaşlarıma seslenmek istiyorum. Sizin inancınız, bizim inancımızdır. Sizin kimliğiniz bizim kimliğimizdir. Sizin yaşam tarzınız bizim yaşam tarzımızdır. Kimseyi ötekileştirmiyoruz.

Yurt dışında 10 milletvekilinin, yurtdışında çalışan insanlarımızı temsil etsin diye kanun teklifimizi verdik. 8 Haziran’da CHP iktidarında ilk yapacağımız işlerden biri budur. Siz kendi iradenizle seçeceğiniz 10 milletvekili TBMM’ye göndereceksiniz. Sizin sorununuzu bizim dile getirmemiz pek doğru değil. Sorunu siz yaşıyorsanız, sizin dile getirmeniz uygun olanı.
 
O RAPORLAR GEÇERLİ OLACAK
Gençlerimiz gidiyorlar, yaşadığı ülkeden askerlik yapamaz diye rapor alıyorlar. Ama bu raporlar geçersiz. Sözüm söz bu raporlar geçerli olacak. Hangi ülkeden rapor alıyorsanız geçerli olacak. Doktor ise doktor hepsi aynı yemini ediyor. Bu raporların geçerli olması lazım. Yurtdışındaki temsilciliklerde çalışma… Türkiye’den çalışanları buraya getirmek değil, burada yaşayanları burada istihdam etmek gerekiyor.
 
17 MİLYON YOKSULUMUZ VAR
Türkiye’de hangi uygulamayı yapıyorsak Almanya’daki yurttaşlarımız için de aynı uygulamayı yapacağız.

13 yıl önce “yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla mücadele edeceğiz” dediler. 13 yılın sonunda geldiğimiz nokta ne. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. Aylık geliri 200 liranın altında olan yoksuldan bahsediyorum. Prim borcunu ödemediği için hastane kapısından geri çevrilen binlerce esnaftan söz ediyorum. Açlık sınırına dayanmış 1 milyon işçiden söz ediyorum. Korkmuş sinmiş düşüncesini açıklayamayan bir iş dünyasından, baskıya alınmış bir medyadan söz ediyorum. Üreterek değil yandaşına ihale vererek zenginleşen düzenden söz ediyorum.

Bütün komşularımızla sıfır sorun olacak dediler bugün komşumuz kalmadı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez 4 başkentte Türkiye’nin büyükelçiliği yok. Türkiye’nin bölgesinde onurlu bir duruş sergilemesini istiyoruz. Türkiye’nin duruşu ile sorunu olan ülkelerin danışabileceği bir ülke olmasını istiyoruz. Neden yaşanacak bir Türkiye diyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan herkesi kucaklayarak, sokacağı çıktığımız zaman güler yüzle vatandaşlara selam vererek, ayrım yapmayarak, onu insan bilip baştacı ederek yeni bir başlangıç yapmamız lazım.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu’ndan muhalefete toplu mesaj!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, genel seçimler önceki geldiği Erzurum'da atlı ...
Erdoğan’dan muhalefete seçim vaadi bombardımanı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin seçim vaatlerine yönelik eleştirilerde bulundu.
Demirtaş: Allah yalancının belasını versin mi?
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na eleştirilerde ...
 
Ankara’dan Obama, Hollande ve Gauck’a ‘1915’ tepkisi
Türk Dışişleri Bakanlığı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ABD Başkanı ...
Erdoğan’dan Boğaz’da 1 saatlik VIP yemek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. ...
Anayasa Mahkemesi’nde flaş Sertel kararı
CHP İzmir 2. Bölge 6. sıra milletvekili adaylığı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ...
 
Davutoğlu’ndan HDP’ye Diyanet tepkisi: Ne istiyorsunuz?
Başbakan Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'da muhalefet parti liderlerini ...
2 duayen hukukçudan ortak ‘Sertel’ görüşü: YSK…
Yekta Güngör Özden ve Sabih Kanadoğlu, YSK’nın Sertel’in başvurusuyla ...
Destanın 100.yılı: Erdoğan o türküden alıntı yaptı
Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü törenlerinde ilk anma Mehmetçik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva