HABERLER>POLİTİKA
17 Nisan 2014 Perşembe - 08:10

Kılıçdaroğlu'na saldırıdan polisin haberi var kuşkusu

Kemal Kılıçdaroğlu’nu Meclis’te yumruklayan Orhan Övet’in teyzesinin oğlu polis muhbiri A. G.’ye 1 ay önce saldırı yapacağını söylediği ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu na saldırıdan polisin haberi var kuşkusu

Polis tutanağında A. G.’nin “Bu şahsın vatan haini olduğunu, Türkiye’yi dünyaya kötü reklam yaptığını, AKP’ye haksızlık yaptığını söylediğini beyan etmiştir” sözleri yer aldı.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na TBMM kulisinde geçen hafta yumruklu saldırıda bulunan Orhan Övet’in ‘polis muhbiri’ olduğunu söyleyen teyzesinin oğlu A. G.’ye, bir ay önce saldırıyı gerçekleştireceğine ilişkin bilgi verdiği öğrenildi.  Övet’in, Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırısına ilişkin hazırlanan yaklaşık 120 sayfalık dosyada yer alan polis tutanağında, kendisini Övet’in teyzesinin oğlu olarak tanıtan A. G.’nin ifadesi “Şahıs biz görevlilere 1. derece akraba oldukları için herhangi bir ifade vermeyeceğini ve herhangi bir resmi evrakı imzalamayacağını, ancak şifahi olarak Elmadağ Polis Merkezi’ne zaman zaman çeşitli konularda yardımcı olduğunu, kendisinin deşifre olmak istemediğini, Orhan Övet’in 1 ay kadar önce kendisine Kemal Kılıçdaroğlu’nu döveceğini söylediği...” sözleriyle yer aldı. Övet’in saldırısı hakkında A.G.’nin değerlendirmesi ise tutanağa “... Bu şahsın vatan haini olduğunu, Türkiye’yi dünyaya kötü reklam yaptığını, AKP’ye haksızlık yaptığını söylediğini beyan etmiştir” şeklinde yansıdı.
 
ERHAN TUNCEL İLE AYNI
A. G.’nin sözlerini değerlendiren eski Diyarbakır Barosu Başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Benim bu kısa ifadeden çıkarttığım sonuç, anlaşılması bakımından söylüyorum; polis muhbiri Erhan Tuncel’in Hrant Dink cinayetindeki pozisyonu neyse, kendisini saldırganın teyzesinin oğlu olarak tanıtan şahsın da saldırıdaki pozisyonu aynıdır. Bu adam polise bilgi veren, duyduğunu, gördüğünü ileten, muhbirlik yapan bir şahıs. Haliyle saldırıdan 1 ay önce kendisiyle saldırganın paylaştığı bilgiyi mutlaka iletmiştir. Peki iletilen bu bilgi Elmadağ’da kiminle paylaşıldı? Paylaşılan bilgi ciddiye alındı mı? Neden daha üst birimlere bu bilgi aktarılmadı?” dedi.
 
SAVCI ARAŞTIRMALIYDI
Tanrıkulu, şunları söyledi: “Dolayısıyla bizim ‘Bu adam tek başına değil. Mutlaka bir güç kendisini harekete geçirmiştir’ tezini güçlendiren ve gerçeklerin neden ortaya çıkartılamadığını da ortaya koyan bir ifadeyle karşı karşıyayız. Çünkü bir avukat olarak söylemeliyim ki yüzlerce ifade okudum, bu kadar özensiz, böylesine üstten bir ifade görmedim. Teyzesinin oğlu olduğu gerekçesiyle şahsın ifade vermiyor oluşu, polisin ve savcının adamın muhbir kimliğinden kaynaklı olarak kendisine gelen bilgiyi ilgili kurumlara aktarıp aktarmadığını, aktardıysa ne tür adımlar atıldığını araştırmasına engel değil. Savcı en azından Elmadağ Karakolu’na ‘İlgili şahıs Övet’in saldırısıyla ilgili size bilgi verdi mi?’ diye sorması lazım.
 
GİZLENMEYE ÇALIŞILIYOR
Sayın Genel Başkan’ın saldırgandan şikayetçi olmaması, savcılara, polise soruşturmayı savsaklama hakkı vermez. İlk ifadesinde dahi biliniyor olmasına karşın Övet’in AKP üyesi olduğuna ilişkin bir soru yöneltilmemiş. Çünkü zapta geçirilmek istenmedi. Bir diğer eksiklik telefon trafiğinin hala belirlenememiş olması. TİB’e yazı yazılıyor, çok kısa bir sürede belirlenebilir telefon görüşmelerine ilişkin trafik. Ancak hâlâ bize ulaşan bilgi yok. Sonuç olarak biz bazı şeylerin gizlenmeye çalışıldığını düşünüyoruz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MİT kanunu görüşmelerinde oy tartışması
Devlet istihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda ...
Sakık: Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum
TBMM Genel Kurulu saat 14.00’da açıldı. Gündem dışı konuşmaların ardından ...
AK zirvede Erdoğan’dan Köşk mesajı: Eğer…
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise toplantıda, Köşk için aday olup olmayacağı ...
 
Bakan Ala’dan ‘1 Mayıs’ açıklaması
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili olarak, “Bizim ...
Vural’dan sert çıkış: Havuza düşen Karayılan'a sarılır!
MHP'li Oktay Vural, "PKK iddiası gazete manşetlerini sarıyor. Havuza düşen ...
AK Parti’nin yeni Grup Başkanvekili yol haritasını anlattı, Kocaoğlu’na salladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan yerel ...
 
Kocaoğlu’na ilk yanıt Günaydın’dan: Tek tek saydı!
Başkan Kocaoğlu’nun siyaset gündemine damga vuran parti içi özeleştiri ...
CHP’de 2.tebrik turu günü: Karşıyaka’da selfie, Bornova’da kritik mesajlar
Ali Engin başkanlığındaki CHP heyeti parti başkanları tebrik turuna devam ediyor.
Gül’den ‘Köşk’ açıklaması: Sayın Başbakan ile…
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili "Sayın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva