HABERLER>POLİTİKA
7 Nisan 2012 Cumartesi - 17:19

Kılıçdaroğlu'na: Genel başkan mı falcı mı anlamadım!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun tablet ihalesine yönelik yolsuzluk eleştirisini yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "Hiç utanmadan niyet okuyarak bir yolsuzluk olacağını iddia ediyorlar. Genel başkan mıdır, falcı mıdır anlamadım. Cumhuriyet Fal Partisi" dedi.

Kılıçdaroğlu na: Genel başkan mı falcı mı anlamadım!

İSTANBUL - Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Konya İl Kongresi'nde bir konuşma yaptı.
Erdoğan şunları söyledi: "Belgeleri gösterince CHP hop oturup, hop kalkıyor. Ne diyor, bana geçmişi bırak bugüne gel diyor. Eski dosyaları açma diyor. Ey CHP 1940'lardan bugüne gelebildin mi? Sen o zihniyetten kurtulabildin mi? Milli şef anlayışından sıyrılabildin mi? Geçmişinle yüzleşmezsen, gurur duyduğunu ifade edersen ben de sana geçmişinde ne olduğunu hatırlatmaya devam ederim.

Sen geçmişte CHP'nin yaptığı baskıyı bugün de savunmaya devam edersen ben de sana o karanlık tarihini hatırlatırım. Yeni kuşaklar bu CHP'yi çok iyi tanımalı. Kalkmış bize Nazi, Hitler benzetmesi yapıyor. Senin geçmişinde Nazi'lere hayranlık var. Senin geçmişinde Dersim var. Günahsız insanların idam edilmesi var, öldürülmesi var. Kendi geçmişiyle yüzleşmedikçe biz de onlara geçmişini hatırlatmaya devam edeceğiz. Beyefendi değiştiğini söylüyor, diğer yanda eğitimde dayatmayı savunuyor. Bu milletin Konya'da CHP'den çektiklerini iyi bilirim. Konyanın camileri bu zulme şahittir. Bunlar Kuran öğretmeyi, öğretmeyi yasakladılar. Kuran'ın duvarda asılı olmasını arzulayan CHP ona bile tahammül edemiyordu. Alaattin Camii'ni ahır olarak kullandılar.

CHP yasaya bakınca hayali bir ihale görüyor. Sadece dolar görüyor ihale rakamları görüyor. Hiç utanmadan niyet okuyarak bir yolsuzluk olacağını iddia ediyorlar. Genel başkan mıdır, falcı mıdır anlamadım. Cumhuriyet Fal Partisi. Fal bakmayı bırakın, siz bizi gelecekte yolsuzluk yapmakla itham etmeyi bırakın da Anayasa Mahkemesi'nin partiniz hakkında verdiği kararı açıklayın. Mahkeme yapılan yolsuzlukları dün hükme bağladı. Sen busun. Siz önce bunları düzeltin. Kendi partisinde bunu yapanlar, yarın iktidara gelince ne yaparlar?

CHP'nin 12 davasına müdahil olmasından hükümet olarak memnun olduk. Çünkü biz 75 milyonun hükümetiyiz. Kılıçdaroğlu istesen de, istemesen de biz senin de hükümetiniz. Gık bile diyemezsin. 12 Eylül'de kendisi hayır diyemese de milletin demesi için elinden geleni yaptı. Biz onun da iyiliğini düşünerek bu anayasa değişikliğini yaptık. Partilerin kapatılmasını engellemek için madde getirmedik mi? Niye Genel Kurul'u terk edip gittiniz. Üç tane de bizim içimizden ihanet eden çıktı. O maddeyi Meclis'ten geçiremedik. BDP çıkmış şikayet ediyor. Kendim ettim, kendim buldum."

ANNAN ELİNİ SIKI TUTSUN
Başbakan Erdoğan'ın Çin ziyareti öncesi Konya'da düzenledi. Basın toplantısından satır başları:

27 yıl sonra gerçekleşen bu ziyaret ikili ilişkilerimiz için ayrı bir önem taşıyor. Ziyaretime Urumçi'den başlayacağım. İlk kez bu bölgeye bir Türk başbakan ziyarette bulunacak.

Urumçi'deki soydaşlarımızın asla zulüm görmesini istemeyiz. Onların orada huzur içinde yaşamaları için biz ne yapabiliriz bunun üzerinde durmamız lazım. Entegrasyon içinde asimile edilmeden nasıl olur, buna bakmak lazım.

SURİYE'DEKİ OLAYLAR
Suriye konusunun bu ziyaretimizde gündeme gelmemesi gibi bir durum düşünülemez. Türkiye'ye gelen Suriyeli sayısı 24 bini buldu. Bu artarak devam ediyor. Biz bir taraftan tedbirlerimizi alıyoruz, kapılarımızı kapatmak diye bir düşüncemiz de yok.

BM'nin elini daha sıkı tutması lazım. Özellikle Kofi Annan'ın elini çok ama çok sıkı tutması lazım. Vermiş olduğu son tarih olan 10 Nisan'ı yakından takip etmesi lazım. Biz de 10 Nisan'dan sonra bu konudaki adımlarımızı atacağız.

12 EYLÜL DAVASI
Artık yargı süreci başladı. Biz Ak Parti olarak önce bu sürece müdahil olmayacağımızı açıkladık. Ama hükümet olarak müdahil olacağımızı açıkladık. Bu talebimiz de kabul gördü.

Diğer taraftan, yargı sürecine yönelik benim herhangi bir fikir beyan etmem uygun olmaz.

ULUDERE KONUSU
Süreci bulandıranlar var. Bu süreci bulandıranlara prim vermezsek, prim vermezseniz iyi olur. Gerek CHP'nin gerek BDP'nin açıklamalarına pek itibar etmezseniz faydalı olur.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bornova'da üçüncü aday sürprizi
Mevcut Başkan Dündar ve muhalif aday Karlıdağ'ın ardından yine 'muhalif' ...
Sürpriz hamle: Yerel seçimler öne mi alınıyor?
AK Partin’nin cumhurbaşkanlığı ve belediye başkanlığı seçimleriyle ilgili ...
Güler: Kocaoğlu'ndan çete lideri olmaz!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, haftayı dava nöbetiyle ...
 
Bakandan ilginç açıklama: Gaz sağlığa zararlı değil
İçişleri Bakanı Şahin, polis tarafından, laboratuvar testleri sonucunda ...
Başbakan Erdoğan: 'Karşımızda iki İran var'
Başbakan Erdoğan'ın masasındaki nükleer raporunnda "İran’daki siyasi gelişmelere ...
Başbakan Erdoğan'a bir acı haber daha
Başbakan Erdoğan’ın ölen ağabeyi Mehmet Erdoğan’ın eşi olan ve bir süre ...
 
Yıldırım: Danıştay kararı otoyol inşaatını durdurmaz
Bakan Binali Yıldırım, yürütmeyi durdurma kararının, ek tesisler için ...
Ak Parti Aydın'da taciz iddiası
Sözcü Gazetesi bugün manşetinden AKP'nin Aydın teşkilatında çalışan bir ...
Cemil Çiçek: Anayasa treni kaçmasın!
Cemil Çiçek, ESİAD’ın YİK toplantısında konuştu, “Türkiye bu anayasayı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva