HABERLER>POLİTİKA
29 Ekim 2014 Çarşamba - 19:49

Kılıçdaroğlu dudakları titreyerek konuştu: Yüreğim yanıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı’nda, Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazası hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, Madende insanlarımız var. Umudun kesildiği ifade ediliyor. Gerçekten yüreğim yanıyor. Üzüldüğüm nokta şu İnsanlar öldükten sonra hükümet koşarak gidiyor. Oysa hükümet insanlar ölmeden oraya gitmeliydi dedi.

Kılıçdaroğlu dudakları titreyerek konuştu: Yüreğim yanıyor

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kadıköy’de yapılacak fener alayı yürüyüşüne katılmak için geldiği İstanbul’da, Atatürk Havalimanı’nda Ermenek’teki maden faciası ile ilgili soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Madende insanlarımız var. Umudun kesildiği ifade ediliyor. Gerçekten yüreğim yanıyor. Üzüldüğüm nokta şu İnsanlar öldükten sonra hükümet koşarak gidiyor. Oysa hükümet insanlar ölmeden önce oraya gitmeliydi. Şimdi bir sürü insan gidiyor, ambulanslar gidiyor, Başbakan gidiyor, Cumhurbaşkanı gidiyor, kurtarıcılar gidiyor... Oysa bütün bu olaylardan önce, sadece bir mühendis, aklı başında namuslu bir mühendis gönderselerdi, bu ölümlerin hiç birisi olmayacaktı. Sormadan edemiyorum Bu ülkede gerçekten hükümet var mı Ölümden sonra gidiyorlar. Koşa koşa gidiyorlar. Niye ölümden önce gitmiyorsunuz Niye bir yetkiliyi görevlendirmiyorsunuz İnsan öldükten sonra mı o insanlara değer veriyorsunuz Soma’da oldu, Ermenek’te oluyor. Yarın bir başka yerde olacak. Asansörde oluyor.

ÜZÜNTÜDEN DUDAKLARI TİTREDİ
Konuşması sırasında zaman zaman dudaklarının üzüntüden titrediği görülen Kılıçdaroğlu, çok üzgün olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

Türkiye’de insan hayatı bu kadar ucuz mu Hükümete gerçekten sormak istiyorum. İnsanın hayatı bu kadar ucuz mu Neden bizde insanlar ölüyor da Fransa’da ölmüyor Amerika’da ölmüyor. Rusya’da ölmüyor. Neden iş kazalarında Avrupa birincisiyiz. Vicdanım sızlıyor. Üzülüyorum. Kime dert yanacağız. Vatandaşlarımın düşünmesi lazım, bu ülke böyle yönetilemez. Öldükten sonra önlem alıyorlar. Öldükten sonra önlem alınmaz. Akıllı insanlar, insanlar ölmeden önce önlem alırlar. Risk önceden belirlenir, önlem alınır, ondan sonra siz ölümleri azaltmış olursunuz. İnsanlar ölüyor koşa koşa gidiyorlar, Ambulanslar gidiyor. Neymiş efendim, insanlar ölmüş. Eee, insanlar öldükten sonra ne yapayım ben arkadaşlar Bu açıdan Türkiye’nin akılla yönetilmediğini söyledim. Çok üzgünüm. Yani bugün Cumhuriyetimizin 91. yılı. Coşkuyla kutlamak istiyoruz. Gelişmek istiyoruz. Büyümek istiyoruz. Zenginleşmek istiyoruz. İş kazaları olmasın istiyoruz. İnsan haklarına saygı istiyoruz. Anasız babasız çocuklar olmasın istiyoruz. Geldiğimiz noktaya bakın. Hükümet, insanlar ölüyor, önlem alacakmış. Ne diyeceksiniz bunun için
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan 30 Ekim 2014 Perşembe 09:41

İşciyi köle gibi gören zenginler ve askeri ücrete göz yumduran hükümet oldukça bu işler düzelmeş kardeşim, bizim insana ahlak lazım !!!

Yorumu oyla      11      5  
çetin izenerji 29 Ekim 2014 Çarşamba 22:44

özelleştirme budur insani hiçe saymadır hele hizmet veren kurumlarda önce zarar ettirdiler sonra sattılar yüregimiz yanıyor ölüm hak ama böyle ölüm işçiye reva görülüyor ama bu işin fıtratında var diyorlar hepte bizi buluyor ne acayip

Yorumu oyla      18      6  
baytak 29 Ekim 2014 Çarşamba 22:12

Bu kaçıncı? KAZA DEĞİL CİNAYET. Sorumlusu AKP iktidarı. Önüne gelen maden ocağı ruhsatı verilmiş. Denetim yok. insanlar işsiz, çaresiz. Sendika yok.

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Erdoğan Ermenek’te: Kritik mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenek'te maden kazasının yaşandığı ...
Gürsel Tekin'e İzmir'den başdanışman
2011 yılından beri Ankara ve İzmir'de aktif bir şekilde siyaset yapan ...
CHP İzmir'den alternatif 29 Ekim kutlaması
İzmir CHP İl Örgütü, siyasi partilerin Cumhuriyet Bayramı gibi resmi törenlerde ...
 
CHP’li Vekil manken oldu!
Ankara Yenimahalle Belediyesi Cumhuriyet’in ilanının 91’inci yıldönümünde ...
Erdoğan ‘konuşmama’ geleneğine son verdi!
Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez Cumhurbaşkanı olarak katıldığı Ankara Hipodrom'daki ...
Vekil Sait açıkladı: Topbaş’tan ‘İzmir’i alma’ taktiği!
Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu, Ak Parti İzmir Milletvekili Rifat ...
 
Flaş! Devletin zirvesi Karaman’a gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Karaman’da ...
Flaş! ‘Yeni Saray’da resepsiyon iptal
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman'daki maden kazası nedeniyle Cumhurbaşkanlığı ...
Erdoğan’dan Anıtkabir’de dikkat çeken cümle!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor. Başkent'teki ilk tören Anıtkabir'de ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva