HABERLER>POLİTİKA
27 Mart 2015 Cuma - 10:00

Kılıçdaroğlu çıtayı yüzde 35’e koydu: Bedelini öderim!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin soruları yanıtladı. CHP Lideri başarı çıtasını yüzde 35’e koydu ve “Yakalayamazsam bedelini öderim” dedi. Kılıçdaroğlu İzmir kararını hakkında da konuştu.

Kılıçdaroğlu çıtayı yüzde 35’e koydu: Bedelini öderim!

ANKARA - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin soruları konuk olduğu ‘5N1K’ programında yanıtladı.


Kılıçdaroğlu seçimlerde kendisi için başarı kriteri olarak yüzde 35’i gösterdi, ‘Yakalayamazsam bedelini öderim’ dedi.

CHP Lideri İzmir’den önseçime girme kararına ilişkin olarak da yeni mesajlar gönderdi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun Cüneyt Özdemir ile söyleşisinden satırbaşları:

- "İzmir'de ön seçimlere giriyorsunuz, birinci olacağınıza emin misiniz" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Birinci olma şansım yok, çünkü birinciliği bir kadına vereceğiz. Ankara, İstanbul, İzmir'de liste başlarına kadın adayları kontenjan koyacağız" dedi.
 
Önseçimlerden kendisi adına iyi bir sonuç çıkmaması ihtimalinin hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Ne olacak, sonuçta bu demokrasidir. Bizim üyelerimiz gelip oy verecektir, nasıl oy verirse başımızın üstüne. Demokrasiye inanıyorsanız, bunlara da inanacaksınız" ifadesini kullandı.


-"Eski Bakan Kemal Derviş ile ne görüştünüz" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Bir randevumuz oldu. Düşünce alışverişi oldu, çok verimli bir toplantıydı. Kendisi partimizin üyesi, 'sıcak siyasete girmek istemiyorum, sosyal demokrat bir iktidar olursa, ben gelir seve seve görev yaparım' dedi" yanıtını verdi.
 
-"CHP eğer seçimlerde kazanırsa Derviş görev mi alacak" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Evet, görev alacak" karşılığını verdi.
 
-"7 Haziran seçimlerinde, şahsi başarı yüzdeniz nedir" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Benim düşündüğüm hedef, bu seçimlerde yüzde 35 çıtasını yakalamaktır. Yakalayamazsanız, yakalayamıyorsunuz, siyasette bedel ödemek var" dedi. "Bedel öderim diyor musunuz" sorusunu, Kılıçdaroğlu, "Niçin ödemeyelim?" diye yanıtladı.
 
-"Emekliye ikramiye sözü için neden notere gittiniz" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, halkın yüzde 100 güvenmesi için notere gittiğini kaydetti.
 
-"Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, ikramiyeye ilişkin 'kimin cebinden veriyorsun" sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, "Devlet bütçesinden alacağız, iki maaş... Bu parayı çok görüyorlar emekliye. Emekli zaten ne alıyor ki? 'İki maaş ikramiye verdiğimizde dengeler bozulacakmış' bizim dengelerimiz bozulmaz" ifadesini kullandı.
 
'HDP'NİN BARAJI AŞMASINI İSTERİZ'
 -"Güneydoğulu iş adamlarıyla gizli gizli mi buluştunuz? Neden" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Evet, talep onlardan geldi. Medyaya açık bölümde bir iş adamının gerçek görüşünü dile getirmesi çok zor" yanıtını verdi.
 
-Yüzde 10 seçim barajının ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'Seni başkan yaptırmayacağız' sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan zaten başkan olamaz ki. 400 milletvekili çıkaramaz" ifadesini kullandı.
 
-"HDP barajı aşamazsa da çıkaramaz mı" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Yine çıkaramaz, kişiye göre rejim değişmez" dedi. "HDP yüzde 10 barajını aşmazsa ne olur" sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, "Aşmasını isteriz. Yüzde 10 seçim barajı milli irade hırsızlığına yol açıyor. Demokrasiyi savunuyorsak o kişilerin, o siyasal partinin de haklarını savunmalıyız" değerlendirmesini yaptı.
 
‘ÖCALAN'LA MASAYA OTURMAM’
Kılıçdaroğlu, "Çözüm Süreci'ne ilişkin Dolmabahçe'de okunan 10 maddeyi destekliyor musunuz" sorusuna da şu yanıtı verdi: "10 maddeye baktığınızda 'demokrasi, özgürlük, kadınlara eşitlik' diyor. Bunlara kim itiraz edebilir ki? Bu kadar temel bir sorunu çözmek için eğer siz adım atıyorsanız samimi ve dürüst olacaksınız. Nasıl kazık atarım diye bir beklenti yaratmayacaksınız. Sorun şu: İki taraf var doğru, iki taraf da birbirine güvenmiyor."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
behçet kılıç Konak /izmir 29 Mart 2015 Pazar 21:17

bence bedel ödemek için 7 hazirangenel seçimleri beklemek gerekmiyor . genel , yerel, seçimleri yanısıra referandum ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmiş bir CHP genel başkanı olarak Kılıçdaroğlu:seçimlerde kendisi için başarı kriteri olarak yüzde 35’i gösterdi, ‘Yakalayamazsam bedelini öderim’ demesine hiç gerek yok çünkü bugün yapılan önseçimler de hala daha büyükşehir belediye başkanının müdahalesi örgütte devam ettiği icin başarısız bir yerel seçim geçirdiğimizi daha unutmadan bu böyle devam ederse partinin akibeti şimdiden gözüktüğü icin 7sn beklemeden istifa etmeli,önseçim de aday adayı olan ve seçimde oy kullanan arkadaşlarımızın emeklerine çok yazık oluyor. CHP kendisi olmadan zaten hedeflerinin üstünde oy alır,

Yorumu oyla      11      5  
27 Mart 2015 Cuma 13:40

Noterden onay yok mu %35 için?

Yorumu oyla      12      5  
Lombak 27 Mart 2015 Cuma 10:16

Hayır o açıklamayı baştan sonra okudum. Diyorki meclisteki HDP vekilleri vasıtasıyla Öcalanla görüşürüm. Yani olası bir AKP iktidarı sonrasında sözde süreci Kılıçdaroğlu sürdürecek. Bu açıklamasında açık ve net ortada. Ayrıca her siyasi parti kendi başarısından sorumluyken bir başka partinin başarısını dilemek de eşi benzerine az rastlanır bir "incelik".

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aday adayları yarışıyor, partiler kazanıyor: İşte gelir raporu!
Meclis'te grubu bulunan 4 partiye milletvekilliği için 13 bin 446 aday ...
Ankara’da ‘eski’ ve ‘yeni’ CHP savaşı!
CHP'de pazar günü yapılacak ön seçimde en çekişmeli yerlerden birisinin ...
Bülent Arınç'tan Gökçek ve Saray çıkışı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Yeni Anayasa Çalışmaları Işığında Demokratik ...
 
Ve İç Güvenlik Paketi TBMM'den geçti!
TBMM Genel Kurul'nda haftalardır tartışmalara hatta kavgalara neden olan ...
Erdoğan'dan flaş Yemen açıklaması: Destek verebiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yemen'deki operasyona lojistik destek verebileceklerini ...
Sözcüden açıklama: Erdoğan Arınç ve Gökçek ile görüştü mü?
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair soruları yanıtladı. ...
 
Tekin Bingöl örgütle buluştu: CHP İzmir önseçime hazır
Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi 29 Mart’ta ...
Flaş! CHP'den 2 bomba isme teklif: 1 kabul, 1 ret
Cumhurbaşkanlığı seçiminde, “çatı adayı” olarak gösterilen Ekmeleddin ...
AK Parti’de ‘Teşkilatın Patronu’ndan İzmir Tweeti: Kılıçdaroğlu formülü…
Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP Genel ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva