HABERLER>EKONOMİ
1 Eylül 2015 Salı - 18:04

Kemeralatı'nda projeler tamam: Eylem ve ortaklık zamanı

İzmir’in tarihi çarşısı Kemeraltı’nı geliştirmek için 2012’de kurulan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. (TARKEM) 3. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Bölgenin geliştirilmesi için 3 yıllık süreçte planlanma aşamasının tamamladığını duyuran Yönetim Kurulu Başkanı Samim Sivri tüm İzmirlilere ortaklık çağrısı yaptı. Sivri, “Bu aşamada hem ortaklarımıza hem yerel esnafımıza hem de öncelik İzmirliler olmak üzere tüm vatandaşlarımıza proje uygulama şirketlerine ortak olma çağrısı yapacağız” diye konuştu.

Kemeralatı nda projeler tamam: Eylem ve ortaklık zamanı

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. (TARKEM) 3. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katıldığı kurul, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi.  3. yılı geride bırakan TARKEM, süreçte çalışmaları tamamlayarak, proje aşamasına geçti.
 


3 YILLIK SÜREÇ SONUÇLANDI
Kemeraltı’nın gelişimi için 3 yıllık zorlu bir süreci geride bıraktıklarını söyleyen Samim Sivri, “Bu süreç ancak kamu, özel, sivil toplum kesimlerinin eşgüdüm ve koordinasyon içindeki gayretleri, ortak akıl ve birliktelik ile başarıya ulaşılabilecektir. Biz de bu aşamada özel sektör olarak önemli bir rol üstlendik, bugüne kadar konu ile ilgili çok sayıda aktör ile işbirliği ve koordinasyonumuz oldu. Pek çok aktörü İzmir Tarih Projesi hakkında bilgilendirdik, aktif olarak proje kapsamında rol almalarını sağladık. İzmir-Tarih Projesi çalışmalarına destek olmak amacıyla TARKEM tarafından bölgeye yönelik çok çeşitli analiz, rapor, envanter çalışmaları ve değerlendirme raporları hazırlatıldı” diye konuştu.
 
ŞİMDİ İCRAAT ZAMANI
Süreçte tüm kurumları ortak bir strateji etrafında birleştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Sivri, “Artık planlama aşaması bitti. Şimdi icraat zamanı. Bu güne kadar tarafımızdan hazırlanan tüm rapor, analiz ve değerlendirmelerden yararlanarak İzmir Tarih Projesi Tasarım Stratejisi Raporu’nda mutabık kalınan ilkeler ışığında ön proje çalışmaları tamamlandı” diye konuştu. Sivri, İYTE ve Dokuz Eylül Üniversitesi ile yaptıkları çalışmalar doğrultusunda Havralar Bölgesi ve Anafartalar Caddesi’nde projeler üretildiğini dile getirdi” ifadelerini kullandı.


 
TÜM VATANDAŞLARA ÇAĞRI
Bu çalışmalar sürerken İzmir Büyükşehir ve Konak belediyelerinin ilgili birimlerindeki uzmanlarla sürekli iletişim halinde olduklarına ve çok sayıda teknik koordinasyon toplantıları gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Sivri, TARKEM olarak yatırım kriterlerine uygun bulunan ön projelerin ekonomik fizibilitelerini de hazırlatacaklarını duyurdu. Bu doğrultuda finansman kaynaklarını da araştıracaklarını ve yurtiçi-yurtdışı fon kaynaklarına başvuracaklarını söyleyen Sivri, “Bu aşamada hem ortaklarımıza hem yerel esnafımıza hem de öncelik İzmirliler olmak üzere tüm vatandaşlarımıza proje uygulama şirketlerine ortak olma çağrısı yapacağız. Bölgenin SİT alanı üzerinde olması, çok mülkiyetli yapısı, mevcut işgaller, her bir proje üzerinde farklı ortaklık ve finansman modellerini beraberinde getirecektir” dedi.
 
RUHSATLI İŞ YERİ SAYISI DÜŞTÜ
Projenin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Sivri, “Siz değerli ortaklarımızın desteği ile tarihimize, kültürel mirasımıza ve İzmir’imize duyduğumuz saygı ve sevgiyle en önemli değerlerimizden biri olan Tarihi Kemeraltı için çalışmaya devam edeceğiz. Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği, Kemeraltı ve çevresinde ruhsatlı iş yeri 16 bin 700’den 8 bin 500’e düştüğünü belirtmektedir. Sadece bu veri, çalışmamızın da aciliyetini ortaya koymaktadır” dedi.


 
İZMİR’İ KURTARACAK OLAN KEMERALTI’DIR
Kurulda konuşan Kocaoğlu, TARKEM’in yürüttüğü faaliyetler için teşekkür etti. Kemeraltı’nın İzmir için önemi üzerinde duran Kocaoğlu, “Bir fikir etrafında İzmir’de 116 kişi birlikte herkes elinden geleni yaptı. Burada emek veren herkes gerçekten özverili çalışıyorlar. Kendilerine İzmir halkı ve ortaklarımız adına teşekkür ediyorum. El birliğiyle bu bölgeyi ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bölgede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bir an önce amaca ulaşmak için faaliyete geçmemiz gerekiyor.  Kemeraltı gerçekten İzmir’i kurtaracaktır. İnşallah umut ettiğimiz seviyeye kısa sürede ulaşmasını diliyorum” diye konuştu.
 
BİR KURUŞ ALMADIK
Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan TARKEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Yüce, TARKEM’in gelişim sürecini anlattı. TARKEM olarak kentin diğer ortalarıyla artık projelerin gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yüce, “Kemeraltı olarak bir tek kuruş iğne bile almadık. Şimdiye kadar aldığımız bütün paraları Kemeraltı’nı geliştirmek için harcadık” dedi.
 
ARTIK PROJEYE GEÇİLMELİDİR
Kurumsal bir şirket gibi Kemeraltı’nda çalışma yürüttüklerini ifade eden Yüce, “Kemeraltı yıllar boyunca iyiye gitmek yerine bazı konularda durağan haldeyken, bazı alanlarda da geriye gitti. Şu an Kemeraltı hiçbirimizin istemediği bir yere gitmekte.  Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin, Konak Belediyesi’nin ve tüm aktörlerin ciddi bir tavır sergilemediği sürece bu alanın 20 yıl içinde kalkındırılması mümkün değil. Artık icraat aşamasına geçebiliriz. Elimizde 12 alan projesi var. Bu projelerde artık her kurumun desteğini alıyoruz” diye konuştu.
 
Genel kurulda aynı yönetimle devam kararı alındı.
 
 
 

 
Koca için Denizli'de gıyabi cenaze namazı
 
Gönül Soyoğul yazdı: Nerede kalmıştık…
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 2 Eylül 2015 Çarşamba 11:55

tarkemin ,esnafa ve izmirlere yaptığı ortaklık çağrısı dikkate alınmalıdır.kemeraltı esnafı ve buradaki mülk sahipleri bu ortaklık içine girmelidir.kemeraltı bölndüğü bölgeler itibarıyle, öncelikli olarak, havralar bölgesi, hanlar bölgesi nin mülkiyet sorunları çözülüp, restorasyonlara acilen başlanmalı. bölgedeki işgaller haledilmeli ve temizliği sağlanmalı.kemeraltında veysel çıkmazı meyhaneler bölgesi, sinemalarda, performans ve gösteri merkezleri haline getirilmeli.yıkılan otopark yerinede kemeraltının tarihi yapısına uygun bir meydan haline getirilmelidir.kemeraltı bütünüyle büyük bir AVM.mantığı ile yönetilmeli ve kiralanmalıdır.

Yorumu oyla      12      6  
tarık 2 Eylül 2015 Çarşamba 10:31

İzmire sürekli avm ler yapılıyor.Görünüşe göre dahada yapılacak.İnsanları nasıl kemeraltına getireceksiniz ki?

Yorumu oyla      14      7  
İZMİR'Lİ 2 Eylül 2015 Çarşamba 09:31

Öncelikle ikiçeşmelik yolu yeraltına alınarak,tarihi gezi yolu yapılarak AGORA ile bütünleştirilmelidir.Sahilde olan yeni binalar yıkılmalı,tarihi binalar ön plana çıkarılmalıdır.Kadifekale'den bu bölgeye TELEFİRİK yapılmalıdır.Kemeraltı,alışveriş ve eğlence merkezi konseptine dönüştürülmeli ve 24 saat yaşayan bölge olmalıdır.Müsait olan alanlara şelaleler yapılmalıdır.Belediyede ve yetkili kurumlarda bunları düşünecek ve uygulayacak hiçbir yetenek yok mudur diye merak ediyorum.Ayrıca uygun bir alana tarihi saat kulesinin aynısı enaz 30 katlı otel,kültür ve konferans binası olarak yapılmalıdır.

Yorumu oyla      14      8  
2 Eylül 2015 Çarşamba 08:58

Kemeraltı aynı Didim, Bodrum, Marmaris, Antalyadaki gibi barlar sokağı yapılmadığı, gece eğlence gündüz alışveriş konspeti uygulanmadığı müddetçe varoşların mekanı olmaya devam edecektir. Biz gitmiyoruz kaliteli turist hiç gitmez.

Yorumu oyla      16      5  
cem 2 Eylül 2015 Çarşamba 08:35

Kemeraltı; çankayaya kadar, sadece tarihi binalar kalacak şekilde tamamen yıkılmalı. önce yeraltına devasa bir otopark yapılmalı. üstü de forum bornova tarzı olmalı. bu haliyle sözün bittiği yerdeyiz. gerçi boşa konuşuyoruz çünkü kemeraltına araç girişi bile engellenemiyor ki bu dediklerimi nasıl yapacaklar.

Yorumu oyla      16      6  
Emekçi 1 Eylül 2015 Salı 23:49

boş tenekeden çok ses çıkar ... Izmir Büyükşehir belediyesinin bu proje ekibi ile her sene dinlediğimiz gibi daha çok laf salatası dinleriz

Yorumu oyla      14      8  
ersin bektas 1 Eylül 2015 Salı 23:04

bu kadar esnaf.....yuzlerce yillik carsiya bi cesme yaptirip,iki tane oturak koymadiniz......habire para,habire para dediniz....insallah o carsi kapanir da bizde rahat ederiz...

Yorumu oyla      14      7  
Hasan 1 Eylül 2015 Salı 20:18

KemeraltıNa markalar gelmediği sürece gelişmez. Markalarda küçük dükkanlara gelmiyor. Düşünülmesi gereken budur

Yorumu oyla      14      5  
1 Eylül 2015 Salı 18:36

Çözüm basittir. Çürümüş, tarihi olmayan tüm binalar yıkılmalı. Marka sokaklar yaratılmalı. Öyle bina boyamakla bu işler olmaz. İzmir'in marka sokağı neresi ? Alsancak Şehitler Caddesi mi ? Cici parka kadar marka sokak niye yapılmaz ? spotçuları kaldırmak bu kadar mı zor ? Kemeraltında doğru düzgün yemek yenecek yerler lazım. Her taraf dönerci dolu. Temiz mi belli değil. Alt yapı, güvenlik sorunu çözülmeli. Yönlendirici tabelalar konulmalı. Otopark sorunu çözülmeli. Şahsen kemeraltına gideceğime Forum Bornova ' ya giderim daha iyi. 😀😁😂 kemeraltından bir halt olmaz

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuru incirin ihracatı 2 Ekim’de başlıyor
Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu, geleneksel ihraç ...
TARİŞ'ten İzmirli'ye çağrı: 'Üzüme sahip çıkın'
Tariş Üzüm Birliği 2015 yılı ürünü çekirdeksiz kuru üzüm alım avans fiyatını ...
Altın için flaş karar: Yüzde 36 azaldı
Kasım ayından bu yana yaşanan artış altına talebi, Darphane de üretimi ...
 
Yorgancılar’dan cari açık uyarısı: Faytoncunun elinde iki telefon var
Ege Bölgesi Sanayi Odası Ağustos ayı meclis toplantısında ülke ve kent ...
Benzin ve motorine zam
Yarından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 8 motorinin ...
EBSO'da fuar mesai
Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki katılımcı ülkelerin ...
 
Egeli giyim sanayicileri alarmda
Türkiye’nin lokomotif sektörleri arasında yer alan ve milyonlarca kişiye ...
İESOB’nin standı geçmişten bugüne köprü kuruyor
Bu yıl 28 Ağustosta açılan İEF'nin en fazla ilgi çeken standlarından birisi ...
İzmir Ekonomi’den yerli üretime destek
Türkiye’nin ilk yerli üretim 3 boyutlu yazıcısı, Uluslararası İzmir Fuarı’nda ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva