HABERLER>EKONOMİ
1 Ekim 2014 Çarşamba - 12:21

Kemalpaşa’da sanayiciye banka desteği

Halkbank, İzmir'in yeni organize sanayi bölgelerinden Kemalpaşa Bağyurdu OSB'de yatırım yapacak sanayiciye uygun şartla kredi vermek için protokol imzaladı. Halkbank 1. Bölge Müdürü Levent Özdemir, kredi vermek için yüzde 25 özkaynağın yeterli olduğunu belirtirken, Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren ise bölgeye 4 milyar lira yatırım yapacaklarını açıkladı.

Kemalpaşa’da sanayiciye banka desteği

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Halkbank, Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi ve Kredi Garanti Fonu, Bağyurdu OSB'de fabrika kuracak sanayicilere finansman sağlamak için protokol imzaladı. Kemalpaşa Ramada Otel'de yapılan protokol töreni ile Bağyurdu OSB'deki sanayiciler hem inşaat hem makine yatırımı için uygun faizle kredi kullanma imkanına kavuşacak.

Protokol töreninde konuşan Halkbank 1. Bölge Müdürü Levent Özdemir, Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi'nndeki yatırımları desteklemek için burada olduklarını söyledi. Banka olarak 10 yıldır ciddi atılım yapmaya çalıştıklarını dile getiren Özdemir, "Kamunun getirdiği hantallıklardan kurtulmak için çaba gösterdik. Her sektörün ve firmanın farklı ihtiyacı olduğunu görerek farklılaşma yoluna gittik. Her sektör için özel kredi paketleri oluşturduk. Çok sayıda paket oluşturduk. Sanayi bölgelerine destek, taşınma kredisi gibi yeni krediler yarattık. Yüzde 25 özkaynak olduğu zaman biz o yatırım kredisini değerlendiriyoruz. Vademiz genelde 2 yıl ödemesiz 7 yıl. Ama bu Allah kelamı değil. Proje bazında değerlendiriyoruz. 3 yıl ödemesiz 10 yıla kadar çıkan proje bazlı krediler veriyoruz. Bir terzi gibi çalışıyoruz. Firma ve yatırımlar bazında değerlendirme yapıyoruz. Bankamızın yurtdışından sağladığı Avrupa Yatırım Bankası kredileri var.  İnşallah 1-1.5 sene sonra fabrikaların açılışında görüşürüz" diye konuştu.

4 MİLYAR TL'LİK YATIRIM
Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin sanayileşme çabasına kendilerinin de katkı yapacağını söyledi. Telseren, 250 bin liralık özkaynakla sanayicilerin yaklaşık 1 milyon lira civarındaki fabrikasını kredi kullanarak rahatlıkla kurabileceğini söyledi.

Telseren, "Bölgemizde 700 bin metrekareler mertebesinde inşaat alanı olacak. Yaklaşık 1 milyar lira civarında inşaat harcamalarımız var. Bizim bölgemizde en az 3 milyar lira makine yatırımı gerçekleşecek. Önümüzdeki 5-8 yıl içinde 4 milyar lira para harcayacağız. Sanayicilerin cebinden çıkacak bu paralar. Bölgemizde bir sanayici mantığı ile yıllıık 4 milyar liralık potansiyele erişmemiz lazım ki 10 yıllık geri dönüşümü sağlayalım. Ülkemize şu hayırlı girişim ile yıllık 4 milyar liranın üzerinde bir ekonomik değer katacağız. Bunda sizlerin ve Halkbankası ve diğer bankaların payı olacak" dedi.

Kredi Garanti Fonu A.Ş. İzmir Şube Müdürü İbrahim Anar, İzmir'de 20-30 civarında tahsis belgesi üzerinde kredi verdikleri firmalar olduğunu, bu protokolle kredilerin hızlanacağını söyledi. Anar, "İpotek sorunu olan sanayicinin krediye ulaşmasını hızlandırıyoruz. Arsa tahsisi üzerinden şerh koyarak kredi sağlıyoruz" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar’da yeni rekor: Ocak ayından sonra bir ilk
Dolar/TL, 31 Ocak'tan bu yana en yüksek olan 2,29 seviyesini aştı.
İhracatta Eylül rekoru
İhracat Eylül'de yüzde 6,5 artarak 13,3 milyar dolarla aylık bazda rekor ...
Flaş! ‘İzmir’in Patronlar Kulübü’nde deprem!
İzmir'in patronlar kulübü Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği, sürpriz ...
 
Ege-Koop’un prestij projesinde son viraj
Ege-Koop'un Güzelbahçe-Urla'da 2010 yılında temelini atıp, 2012 yılında ...
Tire’ye RES için ‘acil’ kamulaştırma!
Erdem Holding'in Tire'de kuracağı Ödemiş Rüzgar Santrali için ikinci kez ...
Tribünler bomboş ama bakanlar çok memnun
Statlara girişte getirilen Passolig kart zorunluluğunun seyirci sayısını ...
 
Otomotiv pazarı daralıyor
Türkiye, 2014 yılı Ocak-Ağustos döneminde yaşanan yüzde 20,8 daralma ile ...
DTO'da kruvaziyer zirvesi: Fatura limana!
Kruvaziyer turizmindeki düşüşün tartışıldığı Deniz Ticaret Odası İzmir ...
Folkart için imar değişti!
Folkart’ın bu yılbaşında satın aldığı Bornova’daki Syngenta İlaç Fabrikası’nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva