HABERLER>POLİTİKA
2 Temmuz 2015 Perşembe - 09:09

Katliamın 22. yılı: Artık gramofon olmak istiyoruz!

Sivas'ta katledilen Metin Altıok'un kızı CHP Milletvekili Zeynep Altıok, 22 yıldır aynı şeyi söylediklerini belirterek "Adaletsizlikleri gelecek kuşaklara anlatmak için gramofon görevi görmek istiyoruz" dedi.

Katliamın 22. yılı: Artık gramofon olmak istiyoruz!

Sivas Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren şair Metin Altıok’un kızı ve CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, 22 yıldır adaletin sağlanmadığını, bir arpa boyu yol gidilmediğini belirterek, “Biz daha iyiye gitmesini beklerken, aklımıza dahi düşmeyecek saçmalıklarla dava daha da kötüye gidiyor. 22 yıl geçmesine karşın yeni şeyler söylemek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde Emre Döker'e konuşan Altıok, 22 yıldır kendini “bozuk plak” gibi hissettiğini, davaya ilişkin hep aynı cümleleri kurduğunu belirterek, “Bu senenin şöyle bir farkı var. TBMM çatısı altına taleplerimizi yineleyebileceğiz bir alana kavuştuk. Bundan sonra parlamento çatısı altında, bağımsız yargı eksenli adaletin tecelli edebilmesi için verdiğimiz mücadelenin takipçisi olabileceğiz. O umut sayesinde bozuk plak olmaktan çıkıp gramofon olmayı hayal ediyoruz. Geçmişte kalan acıları, olumsuzlukları, adaletsizlikleri gelecek kuşaklara anlatmak, bu durumla yüzleşmelerini sağlamak için gramofon görevi görmek istiyoruz” dedi.

ÖNCE İNSAN HAKLARI
TBMM’de önceliğinin insan hakları, özgürlükler ve barış olduğunu, bu doğrultuda sesini duyurmaya çalışacağını ve farkındalık yaratacağını da kaydeden Altıok, şöyle konuştu: “Bu yeni dönemde AKP’nin baskıcı gücü toplum tarafından zaten kısıtlandı. Seçmen bir mesaj verdi. ‘Senin baskıcı iktidarını herkese zulmeden şiddet ve nefret içeren yaklaşımını istemiyoruz’ dedi. Bundan sonra salt AKP oylarıyla önlenen, yerine getirtilmeyen taleplerimizin yer bulabilmesi için başka olanak sağlıyor. Bunu deneyeceğiz. Bu kez Meclis’te taleplerimizin karşlığını bulacağına inanıyorum.”

 
Devlet Bahçeli'ye en ilginç tepki HDP'li vekilden!
 
Kahire'de Müslüman Kardeşler’e baskın: 9 ölü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Temmuz 2015 Perşembe 13:31

Sadece babasının ismi ile bir yerlere gelen biri

Yorumu oyla      11      5  
Haydar Demoğlu (şair) 2 Temmuz 2015 Perşembe 10:31

“İki Temmuz’da Günü Ağarmayan Şehir” Dosyası kabarık, sicili bozuk… Tarihi, kara lekeden bulanık, Ümmetçilikten kurtulamamış yazık, İşi; darağacı, ateş, gammazlık. * Hak için semah dönmeyi suç saydı, İnsancıl düşünenlere hep kıydı, İkilikte kaldı bir olamadı, Sarmış beynini karanlık nifakı. * Pir sultan, Deniz, Muhlis, Hasretimiz… O günden beri yanar yüreğimiz, Kanı kanla yumaz, kindar değiliz, Bizi biz yapan insana sevgimiz. * Yunus, Mevlana’dan okuyan yobaz, Yaradan aşkına sevmeyi bilmez, Kabarır kini duyuları görmez, Kinle (kanla) beslenenler insan olamaz. * Karanlık dünü, var kara mollası, Rejimi hazmedemedi yobazı, Taşıdığı Arap, İran menşesi, Çağa kapalı beyinsiz kellesi. * O, kızılırmağın böldüğü şehir, İçinde; kin, nefret, beslenen zehir, Ruhen iki temmuz da oldu vampir Gözü kin, yüreği nefrete esir. * Ezelden ebede dek beddualı, Doğasına yansımış iç karası, Mazlum gözyaşlarının tutar ahı, Özünü sarmış husumet yumağı. * Adını anarsam ağzım kirlenir, Aydınları yutan canavar şehir, Burada kuruldu burada yıkılır, Diyen; CUMHURİYET düşmanı fakir, * Ata, hasta us’a vurdu neşteri, Kanser gibi sinip fırsat kolladı, Taşladı, yaktı, idama yolladı, Kalbinin kiri yüzüne yansıdı. * Demoğlu; yanar, yüzülür, asılır, Bu sevgi bir ölürse, bin dirilir, Kerbela, Maraş, Çorum mu bitirir, Sivas yakar can ANKA oluverir. Haydar DEMOĞLU Hoş görü ve erdem den uzak beyinlerin sebep oldukları bu insanlık suçlarını gerçekleştirenleri kınıyorum.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'ye en ilginç tepki HDP'li vekilden!
Devlet Bahçeli'nin 'HDP'nin desteklediği adaya destek vermeyiz' çıkışına ...
MHP'den CHP'ye ilk yanıt: Destek vermeyince...
TBMM Başkanlık seçiminin dördüncü turunda AK Parti'li İsmet Yılmaz'ın ...
Kılıçdaroğlu'ndan MHP'ye çok sert sözler!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsmet Yılmaz’ın TBMM Başkanı seçilmesi ...
 
Davutoğlu: Umarım kimse 'Biz bu oyunda yokuz' demez
Başbakan Davutoğlu, iftar programında konuştu. Davutoğlu, "Umarım kimse ...
Başkanlık seçimi sonrası koalisyon hesapları sil baştan
Meclis Başkanlığı seçimi bitti sırada hükümet kurma süreci, koalisyon ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Beştepe' başvurusu
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, "Beştepe" isminin marka tescili için ...
 
CHP'den MHP'ye sert tepki: Çok da yakışıyorlar
AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz’ın Meclis Başkanı seçilmesini değerlendiren ...
‘Baykal’a fazladan 50 oy’un sırrı çözüldü
TBMM Başkanlık seçimlerinin son turunda Deniz Baykal'ın CHP grubunun sandalye ...
Davutoğlu'ndan ilk tepki: O kavram bugün çöktü
Başbakan Ahmet Davutoğlu İsmet Yılmaz'ın seçildiği Meclis Başkanlığı seçiminin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva