HABERLER>GÜNCEL
19 Nisan 2015 Pazar - 11:53

Karşıyaka taraftarına satırla saldırana 14 yıl hapis!

İzmir'de iki yıl önce, Karşıyaka taraftarı 27 yaşındaki Dinçer Dingil'i başından satırla yaraladığı iddiasıyla tutuklanıp yargılanan 21 yaşındaki Selim Dağlıgil'e verilen 14 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Bu ceza sporda yaralamayla sonuçlanan şiddete verilen en yüksek ceza oldu. Dingil'in avukatı Cevdet Şahin Florat, ayrıca sanığa 300 bin TL'lik tazminat davası da açtıklarını ve bu davanın, ceza davası kararının kesinleşmesi beklendiği için henüz sonuçlanmadığını söyledi.

Karşıyaka taraftarına satırla saldırana 14 yıl hapis!

İZMİR - Olay, Çınarlı Semti 2817 Sokak'ta 17 Mart 2013'te meydana geldi. Atatürk Stadı'nda, olayın olduğu tarihte PTT 1'inci Ligi'nde yer alan Göztepe- Karşıyaka maçı öncesinde iki kulübün taraftarları arasında çıkan kavga sırasında, Dinçer Dingil, başından satırla yaralandı. Ağır yaralanan Dinçer Dingil, kaldırıldığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 15 gün yoğun bakım ünitesine kaldı. Polis, güvenlik kamerası görüntülerinden Selim Dağlıgil ve Uğur Topal'ı belirleyip gözaltına aldı. Dingil'in teşhis ettiği Dağlıgil tutuklanırken, Topal, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısı, iki sanık hakkında 'kasten yaralama' suçundan 5'er yıl hapis cezası istemiyle asliye ceza mahkemesinde dava açtı. Hakim, olayda mağdurun, saldırı sırasında kemik kırığına maruz kalması ve öldürmeye teşebbüs suçu olmasından dosyayı 'görevsizlik' kararı verip dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi.
 
İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan görülen davanın karar duruşmasında sanık Selim Dağlıgil, suçlamaları kabul etmedi. Göztepeli olduğunu belirten Dağlıgil tahliyesini istedi. Tutuksuz yargılanan Uğur Topal da suçlamayı kabul etmedi. Mağdur Dinçer Dingil iki sanıktan da şikayetçi olduğunu belirterek şöyle dedi:
 
"Karşıyaka taraftarıyım. Stada girmek için ara sokaklarda yürüyordum. Kalabalık Göztepe taraftarı arkamızdan bize doğru koşarak geliyordu. Ellerinde kesici aletler vardı. Kaçarken, ben tökezleyip yere düştüm. Göztepeli taraftarlar bana gelişi güzel saldırıp vurdular. Sanık Selim elinde satır ya da döner bıçağıyla başımın arkasına vurdu. Ben bundan dolayı yaralandım, 15 gün komada kaldım. Yerdeyken ayrıca bana, diğer sanık Uğur da tekmeyle vurdu. Ölümden döndüm. Yaşadığıma şükrediyorum."
 
Mahkeme heyeti tutuklu sanık Selim Dağlıgil'e 14 yıl, Uğur Topal'a ise, 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Dağlıgil'in avukatı kararın temyizi için başvuruda bulundu. Yargıtay, yerel mahkemenin sanıklara verdiği cezayı onadı.
 
Dinçer Dingil ve avukatı Cevdet Şahin Florat, Yargıtay'ın kararı onadığını, bu cezanın Türkiye'de taraftara verilen en ağır cezalardan biri olduğunu belirtti. Florat, tutuklu sanık Selim Dağlıgil hakkında ayrıca, Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 300 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtıklarını, ceza davasındaki kararın kesinleşmesi beklendiği için henüz sonuçlanmadığını belirtti. Tazminat davasının da önümüzdeki günlerde sonuçlanması beklediklerini dile getirdi. (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Nisan 2015 Pazartesi 11:28

Az bile vermişler bunların hakkı müebbet

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Kordon zamanı!
İzmir'de bir türlü bitmeyen kıştan sonra yüzünü gösteren bahar, 1. Kordon'u da hareketlendirdi.
Bütün barajlar rekor kırdı: Bir tek Gördes...
İzmir'in 2011 yılından itibaren içme suyu aldığı Gördes Barajı'nın göl ...
İki arkadaşın bıçaklı kavgası kanlı bitti: 2 yaralı
Karabağlar'da çıkan tartışmada iki arkadaş birbirlerini bıçakla ağır yaraladı.
 
Gezi'de ölümden dönen İzmirli liseliye bir şok daha!
İzmir'deki Gezi Parkı eylemlerinde, Gündoğdu Meydanı'nda kurdukları çadırları ...
Giresun'da tehlikeli gerginlik: Mezar ziyaretine geldiler...
Terör örgütü DHKP-C üyesi Şafak Yayla'nın mezar ziyaret için geldikleri ...
Uğur Dündar'dan çok sert Sertel çıkışı: Kına yaksınlar!
YSK’nın Atilla Sertel’in adaylığınının iptal edilmesine yol açan itiraza ...
 
İstanbul'da vahşet: 1 yaşındaki kızını boğmak istedi!
Sarıyer'de hastaneye "yüksekten düştü" diye getirdiği 1 yaşındaki kızını ...
Sınırda askere ateş açıldı
Suriye'den Türkiye'ye kaçak giriş yapmak isteyen 10 kaçakçı, kendilerine ...
Çiftçiler AK Parti adaylarının yolunu kesti
ŞANLIURFA’da, AK Parti’nin genel seçimlerde listede gösterdiği 12 milletvekili ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva