HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2015 Çarşamba - 12:18

Karşıyaka 'sessizce' barış diye haykırdı!

1 Eylül Dünya Barış Günü’nü anlamlı bir etkinlikle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, edebiyat dünyasının önemli isimlerini bir araya getirerek ‘Barış Gecesi’ düzenledi. Salonun içi ve dışı hınca hınç doldu. Gecede; barışa dair şiirler okundu, şarkılar söylendi, duygu seli yaşandı. Etkinlik öncesi Çarşı’da düzenlenen Sessiz Yürüyüşe ise 10 bin Karşıyakalı katıldı.

Karşıyaka  sessizce  barış diye haykırdı!

İZMİR - Karşıyaka Belediyesi’nin Dünya Barış Günü etkinlikleri, akşam saatlerinde belediye hizmet binası önündeki Sessiz Yürüyüş ile başladı. Çarşı içinden İskele’ye kadar süren kortejde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, ünlü sanatçılar ve yaklaşık 10 bin Karşıyakalı yer aldı. Katılımcılara bin adet beyaz balon, 3 bin karanfil dağıtıldı. Yürüyüşün bitiminde, balonlar ve 200 beyaz güvercin, barış dilekleri ile gökyüzüne bırakıldı.



SALONUN İÇİ VE DIŞI DOLDU TAŞTI
Yürüyüşün ardından Bostanlı Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu’nda; önemli şairler, yazarlar ve ses sanatçılarının sahne aldığı Barış Gecesi düzenlendi. Timur Selçuk, Ataol Behramoğlu, Tuna Kiremitçi, Nebil Özgentürk, Metin Uca gibi ünlü sanatçıların katıldığı etkinlik barış şölenine dönüştü. Sanatçı dostları; 50. Sanat Yılı’nı da kutlayan Behramoğlu için, O’nun şiirlerini ve şiirlerinden bestelenen şarkıları seslendirdi. Bin kişilik Açık Hava Tiyatrosu tamamen dolarken, dışarıya kurulan iki dev ekranda da 5 bine yakın Karşıyakalı etkinliği takip etti. Başkan Akpınar da gecenin bir bölümünü dışarıda izledi.



ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALDI
Kemal Anadol ve Haluk Şahin, Behramoğlu ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Ünlü sanatçı Timur Selçuk, unutulmaz bestelerle resital verdi. Tuna Kiremitçi, usta şairin Bu Aşk Burada Biter şiirinin bestesini seslendirdi. Romanya ve Fransa’dan Nikolae Dabija, Sofia Nazaridze, Nouri Jarah, Carolina Bologan ve İon Deaconescu gibi ünlü isimler şiirler okudu. Gecede ayrıca; Düş Gezginleri, Haluk Çetin, Nilüfer Akdoğu, Evrim Keskin Özülgen, Tuğrul Keskin, Namık Kuyumcu gibi isimler sahne aldı. Sunuculuğu ise Gülsen Tuncer ile Altan Gördüm yaptı. Finalde, tüm katılımcılar sahneye çıkarak hep bir ağızdan şarkı söyledi. Tarık Akan ve Rutkay Aziz sağlık sorunları gerekçesiyle katılamadığı etkinliğe, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da mesaj gönderdi.

“BİZİ, DÜŞÜNMEKTEN ALIKOYAMAYACAKLAR”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Barış, soyut, karşılıksız, sıradan bir kompozisyon ya da demagoji sözcüğü ya da kavramı değildir. Kalbimizden, beynimizden, algımızdan, bilgimizden ve duruşumuzdan beslenip, anlam kazanır. Kalıcı barışın en temel yolu, insanın önce kendisiyle barışık olmasından geçer. İnsan tek başına değildir. Doğayla, bilimle, sanatla, düşünceyle barışımız yoksa, biz ancak ve ancak bencil, yoz ve yobaz bir güruhun parçası olabiliriz. Barış, karşımızdakini bize benzetmek değil, farklılıkları bir değer olarak görüp, saygı göstermekten başlar. Yapılmıyorsa, onun adı faşizmdir. Bizi, düşünmekten, söylemekten, üretmekten ve paylaşmaktan alıkoyamayacaklar. Barışın kenti Karşıyaka’dan, yeryüzüne ve insanlığa selam olsun” dedi.
 

 
EBSO'da Afrika zirvesi
 
Bodrum'daki zafer yürüyüşünde köpek paniği!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu 2 Eylül 2015 Çarşamba 22:39

korfezde oturup hakkariye baris istemek....soyut is.....SOMUT farkli bisey iyi niyet hic biseyi cozmez..toprak kavgasi bu.....ki henuz alevlenmedi bile....kurt bu topragin buyuk bir parcasini istiyor....vermeyiz,niye verelimki.. baris filan yok.....

Yorumu oyla      11      5  
Pause 2 Eylül 2015 Çarşamba 12:57

Bu güzel organizasyona katkı veren sayın başkan Akpınar ve kültür işlerinden sayın dr İnan a teşekkürler.

Yorumu oyla      13      8  
Ksk li 2 Eylül 2015 Çarşamba 12:55

sayın başkan neyin barışı bu allah aşkına şehitler için ne yaptınız pkk nın borazanlığını yapmayın allah aşkına sizi öok seviyoruz alet olmayın ne olur bunlara bu sanatçı diye getirdikleriniz şehitler için üzülmeyen insanlar şehitler için bir proğram yapsanız gelin pkk yı kınayın desenşz gelmezler

Yorumu oyla      16      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'ndan stat için Hazine arazisi sürprizi!
Stat meselesinin siyasi rant konusu haline getirilmesini eleştiren Başkan ...
İzmir üç büyük şehrin en ekonomiği!
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Yatırım Destek Ofisi'nin Türkiye’nin 3 büyük ...
Bornova'nın 8500 yıllık tarihine büyük ilgi!
Bornova Belediyesi'nin prestij projeleri arasında yer alan ve aldığı iki ...
 
Kahraman itfaiyeciler bu kez madalya peşinde koşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kadın ve Erkek Olimpiyat Takımları, ...
Büyükşehir'in umut tohumları boy verdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, şiddetli dolu yağışı yüzünden ürünleri ...
Bu sefer de çocuk şenliği 'madeni' yendi: Seçimden sonraya kaldı!
Ödemiş Belediyesi ile bölgede yapılması planlanan altın madeni arasındaki ...
 
İzmir'deki adli yıl açılışında yargı bağımsızlığı vurgusu
İzmir'de 2015- 2016 yeni adli yılın açılışı için düzenlenen törende konuşan ...
84. İEF’de çocuklara doyasıya eğlence
84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda çocuklara yönelik birçok etkinlik yer ...
Barış ezgileri Kadifekale'den yankılanacak
İzmir'in tarihi ve kültürel değerleriyle öne çıkan ilçesi Konak, 1 Eylül ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva