HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ekim 2014 Pazar - 10:07

Karşıyaka sanatın başkenti olmaya aday!

Karşıyaka’yı kültür ve sanatta marka kent yapmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, yine bir ilke imza atarak, Sanat Kurulu oluşturdu. Her biri alanında uzman 6 kişiden oluşan kurul, Karşıyaka Belediyesi’nin kültür ve sanat etkiliklerine yön verecek. İlk etapta Oda Orkestrası ve yakın zamanda da Çocuk Korosu kurulacak. Yılda ortalama 100 konser gerçekleştirilecek. Dünyaca ünlü İspanyol tenör Enrique Ferrer ve ünlü bariton Luiz Canzone de Karşıyaka’da sahneye çıkacak.

Karşıyaka sanatın başkenti olmaya aday!

İZMİR - Tiyatro, opera ve müzik gibi sanatın pek çok dalında ses getiren çalışmalara imza atan Karşıyaka Belediyesi, kenti kültür ve sanatın başkenti yapmak için örnek bir projeye daha imza attı. Sanatsal etkinliklerin kalitesini artırmak ve Karşıyaka’da dünya çapında konserler vermek için harekete geçen belediye, alanında uzman isimlerin yer aldığı Sanat Kurulu oluşturdu. Kentin kültür ve sanatta atacağı adımları belirleyecek olan kurul, ilk iş olarak belediye bünyesinde bir Oda Orkestrası kuracak. Orkestra’nın Sanat Yönetmenliği’ni Hakan Şensoy, Genel Koordinatörlüğü’nü Tevfik Rodos, Sanat Danışmanlığı’nı ise Oğuzhan Kavruk üstlenecek.
 
ÇOCUK KOROSU KURULACAK
Kurulacak Oda Orkestrası ile Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde yılda ortalama 100 konser verilecek. Bazı konserler, farklı mahallelerde, açık alanlarda sergilenecek. Oda Orkestrası, kısa sürede Senfoni Orkestrası’na dönüştürülecek. Ayrıca Sanat Kurulu, çocuk korosu kurmak için de çalışmalara başladı. Kentin farklı bölgelerinde yaşayan yetenekli çocuklardan oluşturulacak Çocuk Korosu, önce İzmir’de, ilerleyen süreçte de farklı illerde konserler verecek.
 
TÜRKİYE'DE İLK KEZ
Karşıyaka’yı, kültür ve sanatın başkenti yapacaklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Türkiye'de bir ilçe belediyesi olarak ilk defa böyle bir çalışma yapıldığını düşünüyoruz. Ülkemizin saygın sanatçıları ve sanat eleştirmenleriyle birlikte,  Karşıyaka'da çok önemli bir Sanat Kurulu oluşturduk. Ilçemizi, kültür- sanat merkezi yapacağız ve sanatı, sokağa çıkartacağız. İnsanların sanata daha fazla ilgi göstermesi ve sanatın içinde daha fazla yer alması için çalışacağız. Oda Orkestramız ve Çocuk Koromuzla, farklı bir konseptle Karışyakalının karşısına çıkacağız" dedi.
 
KURUL ÜYELERİ NE DEDİ?
Karşıyaka Belediyesi tarafından oluşturulan Sanat Kurulu’nun örnek bir proje olduğunu belirten kurul üyeleri “Türkiye'de bir ilçe belediyesi, ilk kez kurumsallaştırmayı planladığı bir orkestrayı hayata geçirme konusunda ilke kararı aldı. Bu, Türk sanatçısı için kutlanması gereken bayramlardan biridir. Çok önemli karardır. Türk sanatçısı adına teşekkür ederiz. Sanatı sokağa taşıdığımız zaman, kitleler ile sanatın gerçek kaynaşmasını sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı.
 


KURULDA KİMLER VAR?
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar öncülüğünde oluşturulan Sanat Kurulu’nda; Orkestra Şefi Hakan Şensoy, İzmir Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı Tevfik Rodos, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Çello Sanatçısı Oğuzhan Kavruk, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Ender Ünal ve Andante Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali yer alıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’ndan flaş stat açıklaması: Yanlıştan dönmek…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte son günlerde yine ...
İzmir’e bilişim havuz: 30 belediye aynı ağda!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan Bilgi Sistemi ...
Karşıyaka’da Cumhuriyet coşkusu: 2014 efe aynı anda!
Cumhuriyet'in 91'inci kuruluş yıl dönümü Karşıyaka'da da coşkuyla kutlanacak. ...
 
Başkan Atila öğrencilere turizm vizyonunu anlattı
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ...
Buca kardeş şehir Lipjan’ı ağırladı
Buca Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Kosova Lipjan Belediyesi’nden ...
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin bütçesine onay
Kıyı Ege Belediyeler birliği Ekim ayı encümen toplantısı Narlıdere Belediyesi ...
 
Basmane Günleri’ne tarihi garda görkemli final
Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde düzenlenen ...
Menderes’te öğrencilere kurs desteği
Menderes Belediyesi tarafından lise ve üniversiteye hazırlık yapan öğrenciler ...
İzmir’in yeni vagonları yola çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genişleyen metro sisteminde kullanmak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva