HABERLER>SPOR
19 Aralık 2014 Cuma - 13:14

Karşıyaka Heyeti’nden Başkent’e stat çıkarması: 15 bin imza!

Stadın Yalı’ya yapılması konusunda Ankara’ya ziyaret düzenleyen Heyet, AK Parti İzmir Milletvekili Dağ ile birlikte önce Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz’ı daha sonrasında ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım’ı ziyaret etti. Heyet toplanan 15 bin imzayı Yılmaz’a sundu, Yıldırım’a bilgi verdi.

Karşıyaka Heyeti’nden Başkent’e stat çıkarması: 15 bin imza!

Karşıyaka Yalı'ya yapılması planlanan statla ilgili yargı süreci ve yer tartışmaları sürerken kulübün tanınmış isimlerinden oluşan heyet Ankara çıkarması yaptı.

Karşıyaka Heyeti AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile birlikte Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım’ı ziyaret ederek stadın Yalı'ya yapılması için toplanan 15 bin imzayı sundu.

Eski Kulüp Başkanlarından Cenk Karace, Kulüp denetçisi Halil Zeki Osma, projeyi geliştiren eski asbaşkanlardan Ali Erten, Eski yöneticilerden Hakan Düzdemir, Cengiz Bakır, Cüneyt Başak, Eski tribün liderlerinden Hakan Ortabaş, KSK kongre üyelerinden Dilek Löker, Dinçer Kale ve Mithat Kanarya ve birçok sivil toplum örgütünü temsilen Karşıyaka Birliği başkanı Mehmet Yıldırım’dan oluşan “Karşıyaka Heyeti” Karşıyakalıların stadın mevcut yerine yapılmasını istediklerini ve bu projenin Karşıyaka kulübünün geleceği için çok önemli olduğunu ifade etti.

Karşıyaka heyeti görüşme sonunda, stadın mevcut yerine yapılması için toplanan 15 bin imzayı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz’a sundu.

Heyet ziyaretin amacını “Karşıyaka Spor Kulübümüzün kendine ait bir stadı olması, kulübün ve ona gönül verenlerin 100 yıllık hayalidir. Aynı zamanda ekonomik özgürlüğünü elde etmesi demektir, her sezon başkalarına el açmaktan kurtulması demektir.  Bu nedenle bu stat projesi, yalnızca maç yapılacak bir alan değil, kulübe büyük ekonomik kaynak sağlayacak bir proje olarak geliştirildi. Karşıyaka Spor Kulübümüz için yapılan bu yatırıma, Türkiye’de ilk kez stat dışında gelir getirici sosyal alanlar eklendi. Aynı zamanda 103 yıllık tarihini sergileyeceği bir müzeye kavuşmuş olacak. Zira Karşıyaka tarihi demek, aynı zamanda İzmir tarihi demektir. Tarih, ancak yaşandığı yerde ayağa kaldırılırsa bir anlam ifade eder. Bu nedenle bu stat, 90 yıldır olduğu yerinde ayağa kalkacak ve Karşıyaka’nın simge yapılarından biri olacak” sözleriyle açıkladı.



DAVALARLA ZAMAN KAYBEDİYORUZ!
Ankara çıkarmasına eşlik eden AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ da Karşıyakalı stat konusunda yerel irade tarafından açılan davalarla nedeniyle zaman kaybettiklerini ifade etti.

Dağ, “İzmirli yerel yöneticiler, biz nasılsa istediğimiz oyu alıyoruz, Karşıyakalıların ne düşündüğünün bizim için bir önemi yok, biz kendi bildiğimizi okumaya devam ederiz şeklinde bir tutum sergiliyorlar. Bu sorumsuzca ve bencilce tutum İzmir’e zaman kaybettiriyor. Yapılacak olan stadın yeri noktasında Karşıyakalılar ve bakanlık hem fikir. Yapılacak olan bu stat Butik Stat olma özelliği ile de ayrı bir öneme sahip. Bu stat, Karşıyaka spor kulübünün sadece stat sorununu çözmekle kalmayacak, aynı zamanda kulübe önemli bir ekonomik gelir de sağlayacak. Yerel yöneticilerin ortaya koydukları yeni öneriler tamamıyla siyasi hesaplar ile ortaya atılmaktadır. Yerel yöneticilerin stat yeri ile ilgili bulundukları yeni öneriler sorunun çözümünden ziyade yeni sorunlar oluşturmakta ve işin içinden çıkılamaz hale getirmektedir. İzmir’imizin ve Karşıyaka’mızın daha fazla zaman kaybına tahammülü yok, yerel yöneticiler bir an önce siyasi hesapları bir kenara bırakarak, kulüplerine sahip çıkmalıdır. Biz bu minvalde Karşıyakalı hemşerilerimizle birlikte sonuna kadar gideceğiz, Karşıyaka’mızı hak ettiği bu güzel stada kavuşturacağız” dedi.


Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Karşıyaka stadı için yer tesliminin yapıldığını, ihaleye çıkıldığını, zemin etüdü çalışmalarına başlandığını belirtti. Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, “Karşıyaka stadı için yapılan ihalede Butik Stat yapılmasının planlandığını, bu sayede kulübün hem maddi kazanç sağlayarak ekonomik özgürlüğüne kavuşabileceğini hem de Karşıyaka tarihinin devamının sağlanabileceğini ancak yerel yönetimlerin dava açması sonucu işlerin yavaşladığını bu nedenle bir gecikmenin yaşandığını” ifade etti.



YILDIRIM: SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Heyet daha sonrasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım’ı ziyaret etti. 15 bin imza toplayan heyet, Cumhurbaşkanı Siyasi Danışmanı Binali Yıldırım’a bilgi verdi.

Binali Yıldırım burada yaptığı açıklamada “2011 yılında İzmir’den aday gösterildiğimizde 35 proje içerisinde İzmir’e 2 stat sözü verdik, bu noktada çalışmalara başlandı ve ihale aşaması tamamlandı. Ancak bir takım yerel engellerden dolayı süreç uzadı. İzmirlilerin ve Karşıyakalıların iradesi bu stadın mevcut yerine yapılması noktasında, bizde bu noktada üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz, sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kadir Yılmaz 20 Aralık 2014 Cumartesi 12:13

Birşeyler yapmak hiçbir şey yapmamaktan iyidir. Yapılsında nereye olursa olsun.İzmir sporda daha uzun bir süre kendini toparlıyamaz...

Yorumu oyla      12      5  
Vaybe 20 Aralık 2014 Cumartesi 03:21

Süper bir ekip :-))))

Yorumu oyla      12      5  
19 Aralık 2014 Cuma 21:01

Karşıyaka Yalı'ya stat yapılmasına kapasite az olacağı için karşıyım. Yoksa trafiği kitler falan hikaye. 2 hafta da bir maç yapılacak, gelenlerin çoğu da ya İzban kullanacak ya da yürüyerek gelecek. Arabayla gelen az olur. Aziz Başkan burası için trafiği kitler diyor ama bakıyorsun F.Altay Meydanı'na AVM yapılmasına sesi çıkmıyor. AVM trafiği kitlemez mi? Haftanın her günü binlerce insan gidecek.

Yorumu oyla      12      8  
19 Aralık 2014 Cuma 20:17

Dosya Binali Yıldırım'a niye sunuluyor? Spor Bakanı İzmir'e gelecek denmişti? Ne oldu? Aziz Başkan görüşme olumlu geçti demişti ancak bakanın görüşmeden sonra yaptığı açıklamaya göre stat Yalı'ya yapılacak, engel olunmasın dediği kabak gibi belliydi.

Yorumu oyla      16      5  
gerçekler 19 Aralık 2014 Cuma 16:40

Yalı ya stad yapılmasın..Çiğli çok daha uygun!!

Yorumu oyla      18      10  
bülent ışık 19 Aralık 2014 Cuma 16:09

15 kasım'da Gündoğdu meydanında yapılacak diye anons edilen miting Cumhuriyet meydanına alındı.Karşıyaka,Göztepe,Altınordu,Buca,Altay ve İzmirspor taraftarları olarak 3 bin kişi toplandı.Yalı'ya stad yapılmaması için bunun 3 katı imza toplanır.

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Galatasaray’ın yıldızları bedelli sırasında!
Sarı-kırmızılı futbolcular, bedelli askerlikten yararlanmak için askerlik şubesinde sıraya girdi.
Altınordu Antep’te 3 puan arıyor
PTT 1'inci Lig'de Elazığspor, Karşıyaka ve Şanlıurfaspor yenilgilerinin ...
Timsah Arena’nın açılış tarihi belli oldu
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat çalışmaları süren ...
 
Göztepe’de gönüllü yönetici dönemi
Anonim şirket yapısıyla yönetilen Göztepe'de, gönüllü yönetici modelli ...
Başkan Sepil’in 2 yüzü: Önce deplasman sonra CNN!
Sezon başında Altınbaş Grubu'ndan devraldığı Göztepe Kulübü'nün yanı sıra, ...
O tweetler Balçova Yaşam kalecisinin başını yaktı!
Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'la aynı gruba düştükleri zaman Twitter'dan ...
 
Dortmund’un yıldızına 540 bin euro trafik cezası
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund'ta ...
İzmirli hentbolculara 4 ödül birden
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Hentbol Takımı, Aralık ayında en iyi ...
Uşak Sportif’e coşkulu karşılama
Eurochallenge Cup'ta ilk kez mücadele eden Uşak Sportif'in H Grubu'ndan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva