HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ekim 2014 Salı - 20:30

Karşıyaka 2015 yılı bütçesini belirledi

Karşıyaka Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesi 187 milyon TL olarak belirlendi. Belediye meclis toplantısında ayrıca Cumhurbaşkanlığı kupasını evine götüren KSK Basketbol Takımı’na 120 bin TL prim verilmesi kararı alındı. Öte yandan Konak Belediye Meclisi’nde de hararetli bir bütçe oturumu yaşandı. Belediye 2015 bütçesi 232 milyon lira olarak belirlenirken oturuma Başkan Pekdaş ile AK Parti Grup Başkanvekili Şanlı’nın tartışması damga vurdu.

Karşıyaka 2015 yılı bütçesini belirledi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi Ekim ayı olağan ikinci meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda belediyenin 2015 mali yılı performans programı kabul edilirken 2015 yılı bütçesi belirlendi.

- KONAK'TA HARARETLİ BÜTÇE OTURUMU: BAŞKAN PEKDAŞ, ŞANLI'YA KARŞI!...

Bütçe meclisten AK Parti’nin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile geçerken rakam ise 187 milyon TL oldu. Bütçenin 33 milyon TL’sinin yatırıma ayrılmasına karar verildi.


 
BİLBORDLARDA TANITIMA DEĞİL…
Toplantıda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ersin Güngör belediyelerin vatandaşlar için çalıştığını söyledi. Güngör, “Belediyeler gelirlerini vatandaşlar için çalışmalıdır.  Bütçeyi incelediğimizde halkın ihtiyaçlarına yanıt vermiyor. Bütçenin yarısını İller Bankası payı ve vatandaşlardan alınacak vergi ve cezalar görünüyor. Hizmet alımları için 77 milyon TL, işçi ve memur maaşları için 32 milyon TL ayrılmış durumda. Karşıyaka Belediyesi’nin ideal belediyecilik anlayışı ile yönetildiğini söyleyemeyiz.  Sosyal belediyecilik alanında ayrılan 1 milyon 200 bin TL ne kadar sosyal olduğunuzu gösteriyor. Ayrıca kamulaştırmalar için ayrılan 700 bin TL de yeni yollar açamayacak, trafik sorununu çözemeyecek. Afişlerde billboardlarda kendinizi tanıtmak için harcadığınız bütçeyi hizmet için harcarsanız bütçeye olumlu oy veririz. Böyle bir şey de yok” dedi.


 
HÜKÜMET NE YAPTI?
CHP’li Meclis Üyesi İsfahan Naki toplantıda yaptığı konuşmada AK Parti’nin eleştirilerine yanıt verdi. Naki, “Burada haksızlık yapılıyor. Hükümet şimdiye kadar Karşıyaka’ya bir şey yapmadı.  Hükümetin yaptığı varsa anlatabilirsiniz. Karşıyaka Belediyesi’nde bütçeyi en iyi bilen ekip hazırladı. Yeni bütçemiz Karşıyaka’ya hayırlı olsun” diye konuştu.  Tekrar söz alan AK Partili Güngör, “Hükümetin İzmir’e ne kadar yatırım yaptığını İzmir iyi biliyor. Herhalde siz burada yaşamıyorsunuz. Hükümet burada yatırım yapmak istiyor ama belediye olarak engellememek gerekiyor” diye konuştu,
 
KİMSENİN EKMEĞİNE MANİ OLMAK İÇİN GELMEDİK
Başkan Akpınar, Karşıyaka’da yatırım yapacak herkesin kulu kölesi olacağını ifade ederken yatırımın önüne asla engel olmayacaklarını söyledi.  Akpınar, “ Ne yapalım işçileri işten mi çıkartalım. Kimse ayrıca işten çıkmıyor. Geçen haftalarda işten çıkanlar geçici işçiydi. Hükümet ve bakanlık kadrolarında da geçici işçi çalışıyor. Belediyede 20 yıldır süren uygulama devam etti. Biz kimsenin ekmeğine mani olmak için göreve gelmedik. Yüzde 60’a yakın personel gideri olmaz. Ne yazık ki insanlar yerel yönetimleri iş kapısı olarak görüyor. Bunun sorumlusu da genel yönetimlerdir” dedi.


 
HİZMETTE SİYASET YOK
2015 yılı bütçesi hakkında konuşan Başkan Akpınar, “Biz Karşıyaka Belediyesi olarak yerel seçimlerin ardından iktidar-muhalefet örnek dayanışma içinde kararlar aldık. Kente hep birlikte hizmet edeceğiz. Hiçbir zaman siyasette hizmeti ön plana koymadık. Stratejik planı yaparken kentte yaşayan tüm kesimlerin görüşlerini aldık. Yatırım rakamları, ayrılan paylar temel yönetim felsefimizi ortaya koyuyor. Geçen yıl yapılan bütçeyi mali disiplinle bu zamana kadar getirdik. Elimizdeki kaynakları verimli kullandık. Mart ayından itibaren gelir kayıplarının en aza indirilmesi için elimizden geleni yaptık.  Personellerin ihtiyaç birimlerine göre dağıtımını yaptık. Türkiye’de işsizlik sorununda belediyeler istihdam kapısı görülüyor. Karşıyaka’da işsizlik oranları da yüksek.  Belediyemizde mutfakta çalışan bir personelimiz Rusça, Almanca, İngilizce konuşuyor. Bu onun ayıbı değil ama ayıbı örtecek olan da iktidar partisidir. Geçtiğimiz 9 ayda  belediye olarak 25 milyon TL yatırım yaptık.  İnsan odaklı hizmeti önemsiyoruz. Birisinin yaşam kalitesini arttırmak, konforunu sağlamak bizim için vazgeçilmezdir. Göreve geldiğim günden bu yana söylüyorum. Belediyeleri resmi daire algısından çıkartıp büyük bir sosyal kuruluş yapmak için çalışmalıyız. Biz, zihinlerde büyük devrim yapmak istiyoruz. Altı aylık çalışma sürecinde kendi reklamımızı yaptığımız yerlere artı para vermiyoruz. Kendi fotoğraflarımı değil Karşıyaka’nın fotoğrafını, yaptığımız hizmetleri sergiliyoruz. Bizim tanıtım, billboard parası ödememiz söz konusu değildir. Ne yazık ki yazık ki yerel yönetimler merkezi yönetime bağlı kalmış durumdayız. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi lazım… Sadece vergi ve harçlarla belediyecilik yapmaya çalışıyoruz.  Hiç kimse şube müdürü gibi olmamalı aksine belediye başkanı gibi olmalıdır. Yerel yönetimler yasası da bir an önce çıkartılmalıdır” diye konuştu.
 
BASKET TAKIMINA PRİM
Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe Basketbol Takımı’nı yenerek Cumhurbaşkanlığı kupasını evine götüren Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol Takımı’na 120 bin TL ödül verilmesi kararı alındı. Belediye kasasından ödenen para oyunculara ve teknik kadroya dağıtılacak.
 
FESTİVALE DESTEK
Meclis toplantısında Karşıyaka Festivali’ne özel şirketlerden alınan para desteği gündeme geldi. Soyak Konut 17 bin 500, Sakıpağa 10 bin TL, Katal İnşaat 15 bin TL, Kumova İnşaat 10 bin TL, Gergül İnşaat ise 5 bin TL yardımda bulunacak. Festivalin öneminden bahseden Başkan Akpınar, “Biz her zaman kardeşliğin, hoşgörünün temsilcisiyiz. Barışın dilini konuşmak, savaşı unutmak için Karşıyaka Festivali’ni gerçekleştiriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözünü rehber edindik. Eskiden savaşlarda sadece askerler ölüyordu şimdi siviller de ölüyor. Biz, Karşıyaka’da değil Dünya’da da barış istiyoruz. Dileriz savaşlar biter.  Zaten Karşıyakalılar gördüğünü kucaklıyor. Başka bir şey yapmıyor” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta bütçe oturumu: Başkan Pekdaş’la Şanlı karşı karşıya!
Konak Belediye Meclisi Ekim ayı oturumunda 2015 yılı mali performans programı ...
Buca’da bir ilk: ‘Pırlantalar’ belediyeye emanet
Buca Belediyesi, yine bir ilke imza atıyor. Belediye, önümüzdeki Perşembe ...
Konak Kadın Meclisi’nde ilk toplantı heyecanı
Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. ...
 
Gaziemir'de madde bağımlılığı semineri
Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Bağımlılık ...
Bornova’da girişimcilere büyük müjde
Bornova Belediyesi’nin KOSGEB ile işbirliği yaparak kendi işinin sahibi ...
Halkapınar’da temizlik teyakkuzu!
Konak Belediyesi Bitpazarı’nın da kurulduğu Halkapınar’daki 30 dönümlük ...
 
Selvitopu’ndan bütçe açıklaması: Hayalci değil…
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu 2015 yılının belediye açısından ...
Karşıyaka’da ‘demokrasi’ bayramı!
Avrupa Konseyi’nin en önemli projelerinden biri olan 12 Yıldız Şehri’ne ...
Kemalpaşa’da anında çözüm dönemi!
Kemalpaşa Belediyesi'nde vatandaşların sorunlarını çözmek için çalışmalarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva