HABERLER>EGE
19 Nisan 2014 Cumartesi - 09:19

Karısını döven adam 2 askeri şehit etti, öldürüldü!

Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde, Biga Merkez Karakol Komutanı Başçavuş İlhan Yıldız, akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen ve eşine şiddet uygulayan Yakup Atik'i ikna etmeye çalışırken, Atik tarafından şehit edildi. Kendisini yakalamak için kurulan ekibe de pusu kuran Atik bir askeri daha şehit etti ve yine kaçtı. Atik daha sonra ölü olarak ele geçirildi.

Karısını döven adam 2 askeri şehit etti, öldürüldü!

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Sarnıç köyünde aile içi şiddet olayına müdahale sırasında astsubayı şehit eden zanlının yakalanması için başlatılan operasyonda, aynı kişi tarafından pompalı tüfekle açılan ateş sonucu bir astsubay daha şehit oldu.
     
Sarnıç köyünde dün gece meydana gelen olayda Jandarma Başçavuş İlhan Yıldız'ı şehit eden ve akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen Yakup A'nın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bunun üzerine Jandarma Başçavuş Ömer Yanar, beraberindeki timle Sarnıç köyü kırsalında operasyona çıktı.

Köy yakınlarındaki kırsalda zanlının izini bulan Yanar, bu kişinin pompalı tüfekle ateş açması sonucu şehit oldu. Yanar'ın cenazesi, Biga Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
     
Olayın ardından tekrar kaçan Yakup A'nın yakalanması için bölgeye jandarma özel harekat timi gönderildi.
     
Jandarmaya, Sarnıç köyünde yaşayan Yakup A'nın, eşi Hatice A'ya şiddet uyguladığı ihbarı yapılmış, bunun üzerine köye giden ekipten Jandarma Başçavuş İlhan Yıldız, aileyle görüşerek kavga eden tarafları sakinleştirmeye çalışmıştı. Evde bulunan ve akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen Yakup A. pompalı tüfekle rastgele ateş etmeye başlamış, tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği astsubay Yıldız, olay yerinde şehit olmuştu. Olayın ardından kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

DÜN DE ŞİDDET İHBARINA GİDEN BAŞÇAVUŞ ŞEHİT EDİLMİŞTİ
Çanakkale’nin Biga İlçesi’nde, Biga Merkez Karakol Komutanı Başçavuş İlhan Yıldız, akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen ve eşine şiddet uygulayan Yakup Atik’i ikna etmeye çalışırken, Atik tarafından şehit edildi.
Akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen Yakup Atik’in (46), eşi Hatica Atik’e şiddet uygulaması üzerine, komşuları durumu jandarmaya ihbar etti. İhbar üzerine Biga Merkez Jandarma Karakol Komtan İlhan Yıldız, timiyle ihbarın geldiği köye gitti. Yakup Atik ve eşinin yaşadığı eve gelen Kıdemli Başçavuş İlhan Yıldız, eşine şiddet uygulayan Yakup Atik ile evin bahçesinde konuşarak ikna etmeye çalıştı. Bu esnada çıkan tartışma üzerine Yakup Atik, elindeki pompalı tüfekle İlhan Yıldız’ı şehit etti.
Cinayet zanlısı Yakup Atik, olayında ardıdan kaçarak, izini kaybettirdi. Şehit başçavuş Yıldız’ın cenazesi, Biga Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma ekipleri kaçan zanlı Atik’i yakalamak için çalışma başlattı.

VALİ ÇINAR’DAN BASIN AÇIKLAMASI
Çanakkale’nin Biga İlçesi’nde, akli dengesi yerinde olmadığı ileri sürülen 46 yaşındaki Yakup Atik iki askeri şehit etmesi sonrası İlçe Jandarma Komutanlığı önüne Emniyet Müdürü Yılmaz Özden ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın ile birlikte gelen Vali Ahmet Çınar, basın mensuplarına açıklama yaptı.
 
ŞÜPHELİYE ÖNCEDEN YEMEK ISMARLAMIŞ
Sarnıç Köyü'nde aile içi şiddetten jandarmaya ihbar gelmesi üzerine ekiplerin köye hareket ettiğini söyleyen Vali Çınar, şunları söyledi: “Sarnıç Köyü’nde bir şahıs pompalı tüfeğiyle hem ateş ediyor, hem de ailesine şiddet uyguluyor. Gelen ihbar üzerine merkez karakol komutanımız İlhan Yıldız, timini de alıp köye gidiyor. Şahsı daha önceden tanıyor, önceden yemek ısmarlamış. Biraz da bu güvenle ikna edebileceğini düşünerek kendisine yaklaşıyor. O anda şahıs tarafından kafasına ateş edilmek suretiyle şehit ediliyor, akabinde şüpheli kaçıyor. Akşam jandarma bölgeye ekiplerini sevk etti, aile hala tehdit altında olduğu için. Ailenin güvenliğini aldılar. Alan ormanlık ve gece olduğu için kaçan şahıs, tekrar köyüne dönüyor. O an bölgede inceleme yapan Astsubay Ömer Yanar’ı da şehit ediyor. Tabi olay adi bir olaydır, ancak çok vahim bir olay. Ailenin huzurunu ve güvenliğini sağlamak için oraya görev için giden arkadaşlarımızın peş peşe şehit edilmesi hem bizim hem de tüm halkımızın yüreğini yaraladı."
 
SUÇ MAKİNASI ÇIKTI
Şüphelinin akli dengesinin yerinde olmadığını söyleyen Vali Çınar, “Benim aldığım bilgiler doğrultusunda daha önce cinayet, gasp ve soygun gibi suçlardan mahkumiyet almış. Bildiğimiz vahim bir durum var” dedi.
 
Bursa’da Adli Tıp raporu hazırlandıktan sonra şehitlerin cenazelerinin Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı’nda yapılacak törenin ardından memleketlerine gönderileceği belirtildi. 4 çocuk babası İlhan Yıldız’ın Kars Sarıkamış’ta, 2 çocuk babası Ömer Yanar Hatay Kırıkhan’da son yolculuğuna uğurlanacağı kaydedildi.
 
ÖLÜ ELE GEÇTİ
Bölgede aramada çalışması yapan Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Timleri, bugün öğle saatlerinde tekrar köyüne dönen Yakup Atik’e teslim olması çağrısı yaptı. Atik'in silahla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yakup Atik ölü ele geçirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk kadın profesör Everest’ten sağ kurtuldu!
Everest Dağı'nda bu sabah meydana gelen ve şu ana kadar 12 kılavuzun ölüm ...
Halikarnas Balıkçısı 124 yaşında!
Bodrum’da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Halikarnas Balıkçısı ...
Kömür işçilerinden iki santralde özelleştirme işgali
Milas’taki Yeniköy ve Kemerköy ile Yatağan Termik Santrali'yle her iki ...
 
Kuşadası'na turist çıkarması!
Kuşadas’nda sabah erken saatlerde yanaşan 3 yolcu gemisi ile 6 bin turist ...
Haftalık 250 TL için catıdan düştü, kalbi durdu...
Turgutlu, inşaat işçisi 39 yaşındaki Mehmet Çelikoğlu, çalıştığı dört ...
Yangında mahsur kalan 9 kişiyi itfaiye kurtardı
Turgutlu’da dört katlı bir apartmanın havalandırma boşluğunda çıkan yangında, ...
 
Denizli Emniyeti’nde üçüncü dalga
Denizli Emniyet Müdürlüğü'ndeki üçüncü dalga atamalarla 8 müdür, 9 komiser ...
Bozcaada yeni turizm sezonundan umutlu
Çanakkale'nin Kuzey Ege'deki en önemli turizm destinasyonu Bozcaada'da ...
Turgut Dede evden çıkamadı!
Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde 69 yaşındaki Turgut Yılmaz, evinde çıkan yangında yaşamını yitirdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva