HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Aralık 2012 Cuma - 10:19

Karabağlar’ın kaderini değiştirecek projeye kredi onayı!

Karabağlar Belediyesi’nin içinde 37.5 metrelik Nasreddin Hoca heykelini de barındıran Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi için 13 milyon liralık kredi kullanım yetkisi Meclis’ten oy çokluğuyla geçti. Oturuma AK Parti Meclis Grubu’nun bölünmesi damga vurdu.

Karabağlar’ın kaderini değiştirecek projeye kredi onayı!

Cihan DURAK/ EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi Olağanüstü Meclisi toplantısı Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm yönetiminde toplandı.

Belediye Meclis toplantısında Karabağlar’ın kaderini değiştireceği söylenen Uzundere Projesinde inşa edilen 37.5 metre yüksekliğindeki Nasrettin Hoca Heykeli olmak üzere 70 kalem yapı için 13 milyon lira kredi kullanılması ve bu konudaki işlemlerin yürütülmesi için Belediye Bakanı Sıtkı Kürüm’e yetki verilmesine ilişkin önerge oylandı.

Kritik önerge oy çokluğuyla kabul edilirken AK Parti Grubu’nu arasındaki bölünme güne damga vurdu. CHP’li meclis üyelerinin desteklediği önergeye beş AK Partili Meclis üyesi de evet oyu kullanırken dört AK Partili meclis üyesi ret oyu kullandı. AK Partili iki meclis üyesi de çekimser kaldı.

“PROJE İLÇENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK”
Proje ile ilçeye büyük ivme kazandırılacağını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm “Uzundere hepimizin alın teri, göz bebeği ve çocuğu gibi sahip çıktığı bir projedir. Kapalı yüzme havuzları, amfi tiyatrolar, düğün salonları her yerde var. Biz bu sefer bunlardan farklı bir proje gerçekleştireceğiz. Bu proje ile Karabağlar’ın kaderi değişecektir. Uzundere projesi öyle bir projedir ki alınacak kararla meclisimiz ismini tarihe yazdıracaktır. Bu proje ile Dünya’da bir ilk’i gerçekleştireceğiz. Karabağlar bu proje ile cazibe merkezi haline gelecektir”diye konuştu.


 
“REKORLAR KİTABINI GİRECEĞİZ”
Proje ile Guinness Rekorlar kitabına başvuru yapacaklarını söyleyen Başkan Kürüm “Bizde insanlara göstereceğimiz bir yapımız olsun istiyoruz. Uzundere Projesi’nde sadece Nasreddin Hoca heykeli olmayacak. Ayrıca 70 kalem yapı var. Uzundere projesini sadece Nasreddin Hoca Heykeli’ne indirgemek haksızlık olur. Orada çok sayıda proje var. Nasreddin Hoca bu projeyi taçlandıracak bir yapıdır. Yıllarca Karabağlar’da kalacak tarihi bir proje olacak. Kredi kullanmadan da bu işi yapabiliriz ama bunu kredi kullanarak yaparsak daha uygun olacağını düşündük. Bu maya Alaşehir’de değil belki ama Karabağlar’da tutacak. Bu proje ile bu alanda bin gencimiz istihdam edilecek. Heykeltıraş arkadaşımız tüm yapılacak işlerin kendisinde tasdikli olduğuna dair bir belgesi de bulunmaktadır. Bu proje Karabağlar’ı aştı. İzmir’in Türkiye’nin projesi oldu. 1 yıl içinde bu projeyi halkımızın kullanımına açacağız. Eğer tescillendirebilirsek bu proje ile Guinness Rekorlar kitabına girerek tüm dünyada bu projeyi tanıtmış olacağız. Bugün geride kalan 4 yıllık belediye başkanlığım boyunca en çok heyecanlandığım 2 günden birisidir” dedi.


 
AK PARTİ İKİYE BÖLÜNDÜ!
Karabağlar Belediyesi tarafından Uzundere’de inşa edilmekte olan Rekreasyon alanına yapılması öngörülen 37.5 metre yüksekliğindeki Nasreddin Hoca Heykeli ile yine proje kapsamında yapımı öngörülen 70 kalem iş için 13 milyon lira kredi kullanımına ilişkin Plan Bütçe Komisyonu Raporu Karabağlar Meclisi’nde, AK Partili meclis üyelerini böldü. Önerge görüşülürken söz alan Grup Başkan Vekili Şemsettin Günal grup kararı almadıklarını, grupta farklı görüşler ortaya çıktığını bu nedenle her meclis üyesinin kendi düşüncesi doğrultusunda oy kullanacağını söyledi. Günal önergeye ilişkin şahsi görüşlerini açıklayacağını belirterek “Karabağlar ilçesi büyük problemleri olan bir yerdir. Karabağlar’ın değişmesi dönüşmesi gerekiyor. Bu proje umarım tetikleyici bir proje ve etken olur. Karabağlar’da insanların rahat yaşamına ilişkin ilgili bir sürecin başlangıcı olacağını umut ediyorum” diye konuştu.
 
Önergeye komisyonda ret oyu veren Mehmet Emin Aşkın söz alarak komisyon raporunun okunmasını talep etti. Kürüm komisyon raporunu okutmayacağını belirterek oylamaya geçmek istedi. AK Partili Erol Körüklü de usule ilişkin itirazı olduğunu, oylamanın her meclis üyesinin tek tek isimleri okunarak yapılmasını talep etti. Körüklü’nün önerisi kabul görmeyince oylamaya geçildi. Oylamada AK Partili Mehmet Çelik, Serdar Kuçan, Ünal Öztürk, Hızır Seymenoğlu ve Faik Dalgıç evet oyu kullanırken AK Partili Erol Körüklü, Necati Polat, Şule Şenelmas ve Mehmet Emin Şaknı ret oyu kullandı. AK Partili Leyla Okyay ile Şemsettin Günal ise çekimser kaldı.

KÜRÜM: HİÇ Mİ ELİNİZ TİTREMEDİ?
Oylama sonrası ret oyu kullanan Mehmet Emin Aşkın’a yüklenen Kürüm; “Dilerdim ki şehir plancısı olan Mehmet Emin Aşkın bey bu önergeye ilişkin görüşünde ret oyu kullanmamış olsaydı. Ret oyu verirken hiç mi eliniz titremedi?” diye sordu. Aşkın ise “Keşke sizde bu önergeyi komisyona getirmeseydiniz” diye karşılık verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yavuz akıncı 4 Ocak 2013 Cuma 11:44

Niçin heykel biliyor musunuz? Çünkü sanat eserinin rayici yok. sadece Nasrettin hoca heykeline verilecek para bu. Bir de küçük hayvan heykelleri var ama onlar plastik ve içi boş yani tanesi 20 TL. edecek cinsten. AKP meclis üyelerinin tamamı rekreasyon alanı için evet oyu kullanmış ancak içlerinden 4 dü 37 metrelik ve 13 milyonluk heykele karşı imiş. Karabağlar'ın önceliği bu mudur?

Yorumu oyla      12      5  
Can Çiler 14 Aralık 2012 Cuma 18:11

Sevgili "BEN" rümuzlu arkadaş size katılıyorum.O proje çok güzel bir proje.Bu proje Ali Muzaffer TUNÇAĞ ın projesi.İzmir in en güzel projelerinden biri.Projede değişiklik yaparken hiç sayın Tunçağ a sormuşlar mı? Projenin toplam maliyeti ne kadar?Bu heykelin maliyeti ne kadar? Sorulması gereken soru bu.Bu proje yapıldığında toplam maliyet neydi,şu an yapılan ve yapılacak olan maliyet ne kadar?Bu ortaya konduğunda esas sorun ortaya çıkacak.Elbette bu kente heykel yapılmalı.Eskişehir e gidin görün

Yorumu oyla      14      5  
bilginberk 14 Aralık 2012 Cuma 17:13

İzmir kimlerin elinde..yazık ki ne yazık Nasrettin Hoca dan başka bir şey bulamadınız mı? İzmir in güney girişin de vizyonsuzluk abidesi yükseliyor..

Yorumu oyla      17      8  
Hüseyin 14 Aralık 2012 Cuma 16:35

Rekorlar kitabına girince 1 turist gelsin o kitabı görüpte

Yorumu oyla      14      6  
egeli35 14 Aralık 2012 Cuma 15:02

En savurgan belediye olarak mı rekorlar kitabına gireceksiniz? O paraa ilçenin yıkık dökük haline harcansa daha iyi olmaz mıydı? İnsanlar sizi heykele o kadar para verin diye seçmedi.

Yorumu oyla      17      7  
BEN 14 Aralık 2012 Cuma 10:52

O proje zaten çok güzel. NASRETTİN HOCA NE ALAKA? İSRAFTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL. SAÇMALIK.

Yorumu oyla      22      7  
Bilal-İzmirli 14 Aralık 2012 Cuma 09:31

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm REKORLAR KİTABINI GİRECEĞİZ”37.5 metre yüksekliğindeki Nasreddin Hoca Heykeli....EVET EN MÜSRİF BELEDİYE BAŞKANI OLARAK NE YAZIKKİ.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      22      10  
deli bekir 14 Aralık 2012 Cuma 09:00

bu türlü projelerle karabağların kaderi değişmez. yazık 13 milyona. kimlerin cebine girecek. kentsel dönüşüme harcansa daha etkili olur. yazık çook yazık

Yorumu oyla      22      11  
sevda yıldız 13 Aralık 2012 Perşembe 23:06

seni kimse tutamaz artık sayın Kürüm

Yorumu oyla      14      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’e övgü yağdırdı… Peki diğer adaylara ne dedi?
BIE Genel Sekreteri’nin kenti ziyaretinden İzmir ve sunumuna övgüler yağdırması ...
Çeşmealtı'nın yat limanında herkes mutlu
Urla Çeşmealtı’nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ...
Gaziemir'de 12.12.12 çılgınlığı: 9 çift buzda evet dedi
Evlenmek için yüzyılın son özel ve uğurlu günü kabul edilen 12.12.2012 ...
 
İSTOP-kamu işbirliği kadın projesine dönüştü
İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu (İSTOP), Karabağlar Belediyesi ...
Nasreddin Hoca Heykeli için 13 milyon kredi!
Karabağlar Belediyesi Uzundere’ye 37.5 metrelik dev Nasreddin Hoca heykeli ...
Üniversite 'engeli' ortadan kalktı!
Doğuştan engelli Sude Yubaş derslerindeki başarısını artırmak için dershaneye ...
 
Doğançay Mezarlığı büyüyor...
946 bin metrekarelik alana sahip olan Doğançay Mezarlığı’nı genişletmeye ...
Loscarteles’e 150 yıllık halı armağan ettik
İzmir, EXPO 2020 adaylık sürecinde Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) ...
Alsancak'ta gece alışverişine hazır mısınız?
Konak Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası'nın desteklediği, Dora Dergisi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva