HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Eylül 2014 Salı - 15:35

Karabağlar'da işçi isyanı tam gaz!

Fen İşleri’nde 166 işçiyi ilgilendiren ihaleyi taşeron firmanın kazanmasının ardında isyan sürüyor. DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi işçiler yine belediye binası önüne yürüdü ve ‘Taşerona hayır’ dedi.

Karabağlar da işçi isyanı tam gaz!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi’nde 166 kişiyi ilgilendiren Fen İşleri Müdürlüğü ihalesinin taşeron firmaya gitmesinin ardından bir dizi eyleme imza atan DİSK’e (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) bağlı Genel- İş Sendikası bir eylem daha gerçekleştirdi.
 
İhaleyi kazanan RGR İnşaat Şirketi’nin işbaşı yapacağı 1 Ekim 2014 tarihinden önce bir eylem daha yapan sendika üyeleri Uğur Mumcu Park’ından Karabağlar Belediye binasının önüne yürüdü. İşçiler, daha önce olduğu gibi yine ‘Taşerona Hayır’ mesajı verdi.


 
HANGİ İLÇEYİ BÖLERSENİZ BÖLÜN…
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “2009’da Karabağlar Belediyesini Konak’tan ayırdıklarından beri bu belediye taşeron yüzü görmemiştir.  Vallahi hangi ilçeyi bölerseniz bölün, hangi mahalleyi birbirine bağlarsanız bağlayın Karabağlar Belediyesine taşeronu sokmayacağız” ifadelerini kullandı.
 
ELİNİ İŞİMİZDEN ÇEKİN YOKSA YANAR!
DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin ise, “ Biz sözümüzü baştan söyledik. Bu mesele gündemimize girdiğinde hemen sözümü yazdık; biz kazanacağız. Karabağlar Belediyesi’ne taşerona geçit yok dedik. Sözlerimiz bundan sonra da aynıdır. Biz sözü baştan söyledik. Kim işçinin karşısında oyun oynarsa karşısında bizi bulur. Biz işçilerimizin taşerona geçmesine izin vermeyeceğiz. Buradan RGR şirketine sesleniyorum; yol yakınken elinizi işimizden çekin yoksa eliniz yanar. Gazetelere ilan veriyorlar Karabağlar Belediyesine adam alınacaktır diye. Görende Karabağlar Belediyesi’nin sahibi zannedecek. Karabağlar Belediyesi’nin sahibi işçiler buradadır. Biz bu sahiplenmeyi sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
 
DERDİMİZ EVİMİZE EKMEK GÖTÜRMEK!
Genel-İş Mali İşler Daire Başkanı Cafer Konca da taşeronu gözyaşı, sefalet, zulüm ve ölüm olarak ifade ettiği konuşmasında, “ AKP Hükümeti taşeronu son 10 yıldır Anti-Demokratik yasalarla yaygın ve yasal hale getirdi. Emekçilerin kazanımlarını bir bir yok ediliyor. Emekçiler meta olarak görülüyor. Biz ‘Benim kölemdir, ister atarım ister satarım’ anlayışını değiştireceğiz. Bu yasalar 12 Eylül faşizminin getirdiği yasalardır. Şimdi tek yasada toplandı ve bu zulüm emekçileri yok edecek.  Torba yasayla iyileştireceğiz denirken, taşeron yasal hale geldi. Biz işçilerin gözyaşlarıyla acıları aynıdır. Tüm sendikalar, konfederasyonlar beraber hareket etmek zorundadır. Etmeyenleri teşhir edeceğiz. Taşeronun derdi parasına para katmaktır, bizim derdimiz ise evimize ekmek götürmektir” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Variant Medya 1 Ekim 2014 Çarşamba 23:48

Taşeron özellikle Karabağlar Belediyesi için kaçınılmaz son demiş Mustafa Bey haklı hemde çok ama eksiği var böyle giderse tüm İzmir Belediyeleri için geçerli. Nedenleri İhalede bir işçinin maliyeti ne kadar? Asgari üçret+yemek ve yol parası+% 25 müteahit karı bu kar ihale aşamasında % 5 ve ya 2 lere kadar inebiliyor. Karbel aldıklarının çok üstünde bu güne kadar işçisine maaş verdi ve şimdi kasası boş ne verecek işçiye sendika bunu düşünüyormu? sermaye artırımı nereye kadar sürecek? El insaf Hem yol parası hem paso olurmu arkadaşlar, sosyal yardımlara bakın işçinin bordrosunda Karbel, Merbel, ve diğer belediye şirketleri bunları nereden verecek. verebileceği ihalede gereği belediyeden aldığı istikaklardan istikakta sosyal yardım yok nerden verecek. Taşeron elbette istenmiyor ama işçi ve sendikada şirketleri düşünsün verilen haklar geri alınmaz ama en azından hem paso hem yol parası alınmaz. bumu sosyal devlet anlayışı. sorarım sizlere

Yorumu oyla      11      5  
delta78 1 Ekim 2014 Çarşamba 09:36

DİSKTEN TOPLUCA İSTİFA EDELİM

Yorumu oyla      14      6  
izelmancı 30 Eylül 2014 Salı 22:36

daha çokkkkk alanlarda oluruz bu sendika varken

Yorumu oyla      14      6  
uysal 30 Eylül 2014 Salı 19:25

genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu nitelikte diye çıkan kanun sermayenin çıkarları için çıkarılmış bir yasadır araştırın görün.Valiyi bunun için çağıran kişi nasıl kendine ekmek kavgası der.Olay sendika olayı değildir.

Yorumu oyla      15      5  
ekmek kavgası 30 Eylül 2014 Salı 18:47

çalışmak istemeyen gidebilir güle güle en çok greve gidersiniz onu da uygulayamazsınız,anında valilik kamu sağlığını gerekçe gösterip grevi şak diye durdurur,en iyisi mi akıllı olun işinize sahip çıkın,sendikanın gazına gelirseniz pişman olursunuz kardeşlerim,saygılarımla........

Yorumu oyla      21      15  
karbelci 30 Eylül 2014 Salı 17:48

Mustafa mücadelenin olduğu yerde kaçınılmaz son diye birşey olmaz.Belli ki bilmiyorsun. Süreci İzle ve gör.Ya hep beraber ya tek başına hiç.

Yorumu oyla      18      8  
karbel işçisi 30 Eylül 2014 Salı 17:09

mustafa arkadaşım katılacaksın eylemlere dinlemeyeceksin kimseyi bugün bana yarın sana bizim bizden başka dostumuz yok birleşe birleşe kazanacağız başka yolu yok

Yorumu oyla      22      7  
Mustafa 30 Eylül 2014 Salı 16:56

İşçi eyleme katılıyor, müdürler niye katıldınız diye psikolojik baskı yapıyor, eyleme katılmıyorlar bu sefer sendika katılmayanı biz de yalnız bırakırız diyerek tehdit ediyor. Bu mu sendikacılık ! Olan yine işçiye oluyor

Yorumu oyla      19      7  
Mustafa 30 Eylül 2014 Salı 16:55

Taşeron özellikle Karabağlar Belediyesi için kaçınılmaz son malesef. Belediye şirketi öyle bir hale gelmiş ki ihalelere bile giremiyor. Belediye 1 aylık maaşları ödeyemedi. Nerdesin sevgili basın

Yorumu oyla      22      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denetimli serbestlik ile Karabağlar’a hizmet edecekler
Karabağlar Belediyesi ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ...
Menderes Kurban Bayramı’na hazır
Menderes Belediyesi tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilçedeki ...
Konak’ta Türkçe’ye emek verenlere anlamlı ödül
Konak Belediyesi'nce düzenlenen 13'üncü İzmir Türkçe Günleri kapsamında ...
 
Urla’da öğrencilere kırtasiye seti
Urla Belediyesi 2 bin 500 öğrenciye kırtasiye malzemesi hediye etti. Urla’nın ...
Dikili’de bayram coşkusu erken başlıyor
Dikilili Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği hayranları, Kurban Bayramı ...
Karşıyakalı çocuklara 'iyi kalpli olmayı' anlattı
Karşıyaka Belediyesi Yazar Müge İplikçi ile Karşıyakalı minikleri buluşturdu. ...
 
Kocaoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar: Parti içinden ve dışından…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu parti içi ve dışından ...
Flaş! Ve yeni fuar alanı inşaatı durduruldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzmir İş Teftiş Kurulu, İzmir Büyükşehir ...
Gaziemir’de engeller aşılıyor yüzler gülüyor
Gaziemir Belediyesi ve Karaoğlu Yapı işbirliğiyle kentteki 20 bedensel ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva