HABERLER>EGE
26 Kasım 2015 Perşembe - 10:10

Kamp ateşi tepeyi yaktı: 1 kişi kayıp!

Fethiye'de gece kamp ateşinden çıktığı belirtilen orman yangını, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Sabaha kadar süren müdahalelerle kontrol altına alınabilen yangına neden olduğu iddia edilen bir kadın gözaltına alındı, Kanadalı kayıp erkek arkadaşının ise arandığı belirtildi.

Kamp ateşi tepeyi yaktı: 1 kişi kayıp!

Yangın, Kayaköy Mahallesi'ndeki Soğuksu Koyu'na 300 metre uzaklıktaki ormanlık alanda saat 01.00 sıralarında başladı. Bölgede kamp çadırı kuran 38 yaşındaki Deniz S. ile 'Alexis' adlı Kanadalı erkek arkadaşı, iddiaya göre yaktıkları ateşi tam söndürmedi. Çadırda uykuya dalan ikilinin yanık bıraktığı ateş, şiddetli rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Bir süre sonra çadırın çevresini saran alevleri fark eden iki kişi yangını söndürmeye çalıştı ancak, başarılı olamadı. Ayakkabıları da yanan Deniz S. erkek arkadaşını bölgede bırakarak yardım getirmek için çıplak ayakla koşmaya başladı. Ormanlık alanda 2 kilometre koşan Deniz S. yerleşim yerlerine ulaşmak üzereyken yangını fark edip bölgeye hareket eden mahalle sakinleri ile karşılaştı. Yangının hızla yayıldığını gören mahalleli itfaiye ve jandarmadan yardım istedi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_11/2015_11_26/d4baeb8862760393fd0d3d788a4b1c1c.jpg

MAHALLEDE EVLER BOŞALTILDI

Jandarmanın gözaltına aldığı Deniz S., yangın alanında kalan erkek arkadaşının nerede olduğunu bilmediğini söyledi. Jandarma kayıp Kanadalı turisti aramaya başlarken Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme ekipleri de bölgeye geldi. Yangın söndürme araçları kızılçam ormanlarıyla kaplı yangın bölgesine 2 kilometreden fazla yaklaşamadı. Alevler Kayaköy Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine yönelince mahallede alarm verildi. Kayaköy Mahalle Muhtarı Metin Ekiz'in talimatıyla mahalle sakinlerine evlerinden çıkmaları anonsu yapıldı. Meydanda toplanan mahalleli alevleri ve yangını söndürme çalışmalarını korku dolu gözlerle izledi.

SABAH KONTROL ALTINA ALINABİLDİ
Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu da bölgeye geldi. Yangının yerleşim yerlerine yaklaşması ihtimali üzerine 3 ilk müdahale aracı, 6 arazöz ve 3 su tankeri yerleşim yerlerine yakın bölgede konuşlandırıldı. Yangına müdahale için Fethiye, Seydikemer, Dalaman ve Köyceğiz'den orman işçileri bölgeye çağrıldı. Sarp arazide 2 saatlik yürüyüşün ardından yangın alanına ulaşan ekipler, tırmıklarla alevlere müdahale etmeye çalıştı. Diğer bölgelerden gelen ekiplerle birlikte 15 teknik personel, 15 orman muhafaza memuru ve 150 orman işçisinin müdahale ettiği yangın sabah saatlerinde büyük oranda kontrol altına alındı. Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, yanan alanın henüz tam olarak tespit edilemediğini, yangının söndürülmesi ardından gerekli incelemenin yapılarak, zararın tespit edileceğini söyledi.

"2 KİLOMETREDEN FAZLA YAKLAŞILAMIYOR"
Mahalle Muhtarı Metin Ekiz, ormanlık alana ulaşımın zor olması ve gece başlaması nedeniyle yangına müdahale edilemediğini söyledi. Ekiz, "Yangının kamp yapanların yaktığı ateş nedeniyle başladığını biliyoruz. Geniş bir alanda etkili oldu. Bölgeye 2 kilometreden fazla yaklaşılamıyor. Çok üzüntülüyüz" dedi.

"EŞİMLE YANGINI İZLEYİP AĞLADIK"
Mahalle sakinlerinden Kamil Tekin, "Bu ormanlar gözümüz gibi koruyup, kolladığımız ormanlar. Çok üzüntülüyüz. Eşimle beraber yangını izleyerek ağladık. Doğasever olduğunu söyleyen insanların ormanda ateş yakarken daha dikkatli olması gerekiyor. Rüzgarın da etkisiyle yangın söndürülemiyor" diye konuştu.

"YILLARCA GÖZÜMÜZ GİBİ BAKTIK"
Bir başka mahalle sakini Mustafa Kurt ise, oğlunun uyandırmasıyla yangından haberdar olduğunu anlatırken, şunları anlattı: "Mahallede anonslar yapıldı. Bütün köylüler olarak mahalle meydanındayız. Ancak yanan bölge yürümeyle yaklaşık 1.5- 2 saat mesafede. Çok şiddetli rüzgar var. Yangına zaten ulaşmak imkansız. Bölge zaten çok tehlikeli, ulaşımın olmadığı bir bölge. Kayaköy sakinleri olarak bu ormanlar bizim akciğerimizdi, yıllarca gözümüz gibi baktık. Soğuksu Koyu yaz aylarında her gün 100'e yakın turistin yürüyüş yaptığı bir bölge. Bu bölgede doğanın tahrip olması bizi çok üzdü. Halen daha yangının ne kadar büyük bir alanda etkili olduğunu göremiyoruz. Önümüzdeki tepenin arkasında devam ediyor."
 

 
‘S’ plaka tartışması hortladı: Demirtaş’tan yeni çıkış!
 
AK Parti’de küs kardeşlerin ‘kabine’ rekabeti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 26 Kasım 2015 Perşembe 11:11

Kampçıların herşeyden önce doğaya, çevreye saygılı olması, her türlü tedbiri alması, her türlü özeni göstermesi gerekir. Ateşi emniyetli kullanamayacaksan ateş yakmayacaksın. Birkaç kişinin keyf için ateş yakıp sonra ihmal edip ormanı yakması kabul edilemez.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Define avında bomba patladı!
Denizli'nin Çivril İlçesi'ndeki Akdağ Tokalı Kanyonu'nda define aramak ...
Manisalı kadınlardan kadına şiddete kefenli tepki
Manisa'da kadınlar kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için kefen giyip ...
Kuşadası'nda denizde çocuk cesedi bulundu
Aydın'ın Didim İlçesi'nden yasa dışı yollarla ve tekneyle Yunan adalarına ...
 
Çanakkale'de alacak kavgası kanlı bitti
Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ndeki bir lisenin depreme karşı güçlendirme ...
Bodrum’da RES gerginliği
Bodrum’daki iki mahalleye rüzgar enerjisi santrali (RES) kuracak şirketin ...
Denizli'de Selçuklu sikkesi operasyonu!
Denizli'de polis, tarihi eser kaçakçılığına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, ...
 
Üniversiteli genç girişimcilerden yumurta çiftliği
Aydın'ın Germencik İlçesi'nde 4 genç girişimci, köy yumurtası üretim ...
Manisa'daki 'paralel operayon'da flaş gelişme!
Manisa'da, 'paralel devlet yapılanması' operasyonu kapsamında dün gözaltına ...
Sağır eden ihmale 17 bin 650 lira tazminat
Bodrum’da oğlunu almak için gittiği kreşin demir bahçe kapısının üzerindeki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva