HABERLER>GÜNCEL
25 Kasım 2015 Çarşamba - 11:12

Kabus İzmir'e sıçradı: Sahte rakıya 3 kurban!

İzmir’de göz kararması, baş ağrısı gibi şikayetlerle hastanelere başvuran ve sahte rakıdan zehirlendikleri anlaşılan 10 kişiden 3'ü öldü, 7 kişi tedaviye alındı. Zehirlenenlerin sahte rakıları satın aldıkları marketi işleten çift gözaltına alındı, bir kişinin de arandığı belirtildi. Aynı gün İkiçeşmelik semtinde imalathane olarak kullanılan bir işyerine, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince baskın yapıldı. Baskında 250 litre sahte rakı ele geçirildi.

Kabus İzmir e sıçradı: Sahte rakıya 3 kurban!

İzmir'de geçen pazartesi gecesi Ali Ulutürk (49), Alem Pena Çandar (73) ve Ömer Akgün Yüngeliş (59), İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Göz kararması, baş ve mide ağrısı şikayetleri bulunan ve baygınlık geçiren bu kişilerden Ali Ulutürk ve Alem Pena Çandar aynı gece öldü. Ömer Akgün Yüngeliş ise bu gece yarısı yaşamını yitirdi. Dün de gün içerisinde 7 kişi daha sahte alkollü içki zehirlenmesi belirtileriyle aynı hastanelere başvurdu. Hem hayatını kaybedenlerin, hem de tedavisi sürenlerin sahte alkollü içki nedeniyle zehirlendiği ortaya çıktı.


 
MARKET SAHİBİ ÇİFTE GÖZALTI
Yaşanan ölüm olayları ve zehirlenmeler üzerine polis soruşturma başlattı. Zehirlenenlerin içtikleri sahte rakıyı Betonyol semtinde, Şükrü Saraçoğlu Caddesi numara 45/A'daki Bombay Market'ten satın aldıklarını belirlendi. 1.5 yıl önce açıldığı belirtilen marketin sahibi olan H.B. ve eşi H.B. bu sabah gözaltına alındı. Markette yapılan aramada yarım litrelik 8 pet şişe içerisinde toplam 4 litre sahte rakı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak sahte içkileri üretip dağıttığı sanılan 1 kişinin de arandığı, soruşturmanın çok yönlü sürdüğü belirtildi.


 
"BEN AZ İÇTİM"
Sahte rakı satışı yapılan marketin yakınında kasaplık yapan ve hastanede tedavisi süren Fuat Göksu (51), "İki gün önce arkadaşımın getirdiği rakıyı işyerimin yanındaki boş dükkanda birlikte içtik. Ondan sonra ben dün akşam saatlerinde gözlerimde kararma, baş ağrısı ve mide ağrısı hissettim. Soğuk algınlığı düşüncesiyle hastaneye geldim. Alkolden zehirlendiğim söylendi. Ancak ben rakıyı az içtiğim için sağlık durumum daha iyi. Arkadaşım daha çok içti, onun durumu daha kritik" dedi.
 
SAĞLIK DURUMU KRİTİK
Zehirlenenlerden Özkan Yaman da İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Özkan Yaman'ın oğlu Doğukan Yaman, "Babam yalnız yaşıyordu. Komşuları evde baygın bulmuşlar. Hastaneye getirdiklerinde alkolden zehirlendiği ortaya çıkmış. Sağlık durumunun kritik olduğu söylendi" dedi.
 
BİR MARKETTE DAHA BULUNDU
Zehirlenme olayları sonrasında sahte alkollü içkiye yönelik olarak operasyonlar yoğunlaştı. İzmir'in İkiçeşmelik semtindeki bir markette daha sahte alkollü içki ele geçirildi. Burada satılan sahte alkollü içkinin zehirlenen 10 kişinin içtikleriyle bir ilgisinin olup olmadığı araştırılıyor.



ÖLENİN ARKADAŞINDAN ŞOK İTİRAF
İzmir'de, sahte rakı kullandıkları için hayatını kaybedenlerden Ömer Akgün Yüngeliş'in ev arkadaşı Mehmet Yılmaz Durgun, yaşanan olayı tüm ayrıntılarıyla anlattı ve itirafıyla da dikkat çekti. Cumartesi günü akşam Yüngeliş ve diğer arkadaşlarıyla, marketten aldıkları sahte rakıyı içtiklerini anlatan Mehmet Yılmaz Durgun, şöyle dedi: "Açık kalp ameliyatı geçirmiştim. Bu nedenle bir duble içtikten sonra rahatsızlandım. Oğlum gelip beni hastaneye götürdü. Geceyi hastanede geçirdim. Sonra eve geldim. Pazar günü de aynı sahte rakıdan içtik. Pazartesi günü arkadaşım halsizdi. Salı günü de gün boyu uyudu. Akyaş eve geldiğimde sağlık durumu çok kötü görünüyordu. Hiç yemek yemedi. Yerinden de kalkamıyordu. Yerinden kaldırmak istediğimde gözlerinin görmediğini söyledi. Hemen 112 acil yardım ekibini aradım. Hastanede hayatını kaybetti."
 
"YİNE İÇERİM"
Bulundukları Üçyol Bölgesi'ndeki 15 işyerinde bu şekilde yarımşar litrelik pet şişelerde sahte rakıların satıldığını da anlatan Mehmet Yılmaz Durgun, "Burada herkes bilir bu sahte rakıları. Herkes içer. Çünkü bandrollü olanlar çok pahalı. 50'lik sahte rakı 10 TL'ye satılıyor. Bandrollüsü 50 TL. Hani eskiden sigaraları tezgah altında satarlardı ya. Şimdi de rakı aynen o şekilde satılıyor. Ben yine içerim. Çünkü günde 50 TL kazanıyorum. Bir rakı alıp içemem. Ama böyle içebilirim. 4 yıldır bu bölgede, sahte rakı alıp içiyorum. Bu içki bu kadar pahalı satılırsa, bu şekilde almak zorunda kalınıyor" dedi. Mehmet Yılmaz Durgun, ayrıca sahte rakının, içildiği zamana ağzını 'keçe gibi' yaptığını da ifade etti.



İMALATHANEYE BASKIN, 3 GÖZALTI DAHA
İzmir'de, sahte rakıdan 3 kişinin ölmesi ve 7 kişinin hastaneye kaldırılmasıyla polis çalışmalarını arttırdı. Sahte içkinin satıldığı market sahibi ve eşinin gözaltına alınmasının ardından İkiçeşmelik semtinde imalathane olarak kullanılan bir işyerine, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince baskın yapıldı. Baskında 250 litre sahte rakı ele geçirildi. İmalathanede bulunan 3 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Burada ele geçirilen sahte rakının zehirlenmeye neden olan içkiyle ilgisinin olup olmadığının inceleneceği kaydedildi.
 
Bu arada sahte rakının satıldığı marketin yanı sıra yine sahte içki satıldığı belirtilen 10'dan fazla market ve tekel büfesinin de kontrol edildiği belirtildi.
 

 
Erdoğan: Hadiseyi tırmandırmak gibi düşüncemiz yok
 
Manisa'da çocuk çalıştıran ailelere ekonomik destek!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Kasım 2015 Çarşamba 17:24

Afiyet Olsun Ağalar

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in kadın cinayeti haritası: 5 yılda 79 kurban!
İzmir’de son 5 yılda bilinen veya bilinmeyen sebeplerden dolayı 79 kadın ...
Cizre'de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
Cizre ilçesinde dün iki mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağı kalktı.
Gaziemir’de 24 Kasım ayıbı: Başkan uyardı, yardımcısı dövdü!
Gaziemir Belediyesi’nin Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği gecede ...
 
Cizre'deki operasyonlarda 1 komiser şehit
PKK'lı teröristlerin bir sivil personeli şehit ettiği saldırının ardından ...
İzmir'de yakalanan IŞİD'li Fransa'ya teslim edildi
Fransa'nın başkenti Paris'te IŞİD'in düzenlediği terör saldırılarından ...
Türkiye: Düşürülen uçağın Rus pilotları sağ
Ankara’daki güvenlik birimlerine göre, Türkiye-Suriye sınırında düşürülen ...
 
İzmir’de ‘kaçak otomobil motoru’ operasyonu
İzmir’de, yurt dışından kaçak olarak getirilen hurda lüks otomobil motorları ...
Flaş! Türkmen bölgesine iki cisim daha düştü!
Suriye sınırındaki Türkmen bölgesine iki cisim daha yanarak düştü! Düşen ...
İzmir’de memurlardan ‘Bayırbucak’ tepkisi
İzmir’de Memur- Sen üyeleri, Bayırbucak'ta Türkmenlere yönelik saldırılara ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva