HABERLER>EKONOMİ
19 Eylül 2014 Cuma - 13:32

İzmirli müşavirlerden farkındalık semineri

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (İZSMMMO) üyelerini bilgilendirme, bilinçlendirmeye yönelik etkinlikleri devam ediyor. Son olarak Oda tarafından düzenlenen "Farkındalık Semineri" üyelerden yoğun ilgi gördü. Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapılan ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı'nın da katıldığı etkinlikte, İZSMMMO Başkanı Feyzullah Topçu, TÜRMOB Haksız Rekabet Kurulu Sekreteri Halil Kırlı, İstanbul SMMMO Eğitmeni Nevzat Pamukçu, TÜRMOB Etik Kurulu Üyesi İlhan Bora da konuşmacı olarak yer aldı. Seminerde ayrıca, "Hizmet ve Kalite Güvence İlke Esasları", "Haksız Rekabetle Mücadele Yazılımı", "Etik Eğitim ve Etik Sözleşme" gibi konularda konuşmacılar görüşlerini açıkladılar.

İzmirli müşavirlerden farkındalık semineri

İZMİR - Toplantıda konuşan İZSMMMO Başkanı ve TÜRMOB Etik Kurulu Başkanı Feyzullah Topçu, denetim ve kamu gözetimi kavramları üzerinde değerlendirmelerde bulundu ve Oda yönetimi olarak taleplerini dile getirdi. Meslek mensuplarına da önemli uyarılarda bulunan Başkan Topçu, yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK)’nun yürürlüğe girmesi meslek camiasında heyecan yarattı. Tüm sermaye şirketlerinin UFRS ve Bağımsız Denetime tabi tutulması hem ülkemizin ekonomisi hem de mesleğimizin gelişmesi açısından da önemli bir adımdı. Ancak her zaman olduğu gibi çıkar lobileri ve denetimden kaçan kesimler devreye girdi. Zorunluluk yerine kriterler konuldu. Denetlenecek şirket sayısı ülke genelinde 3.000'i bulmadı talebimiz tüm şirketlerin, kurum ve kuruluşların denetlenmesidir. Biz yetkililerden farklı bir şey istemiyoruz uluslararasında bu meslek nasıl uygulanıyorsa ülkemizde de uygulanmasını istiyoruz, meslek mensuplarının da uluslararası gelişmeler kapsamında muhasebe ve denetim alanlarındaki yeni düzenlemelere uyum sağlaması gerektiğini savundu.

ODA OLARAK TALEPLERİMİZ VAR
Topçu, “Oda yöneticileri olarak bizim birtakım taleplerimiz var. Bağımsız denetçi olunması konusunda 15 yılı dolduran meslek mensupları açısından bir sıkıntı bulunmamaktadır. Ancak bu süreyi doldurmayan genç meslektaşlarımız için yeni bir düzenleme yapılması gerekmektedir. 15 yılını doldurmamış meslektaşlarımızla ilgili iyileştirme istiyor, TÜRMOB tarafından koordine edilen Odalarımız tarafından yapılan eğitimlerinde sayılmasını istiyoruz. 15 yılını doldurmamış ruhsatlı meslek mensuplarının mesleki ehliyetini kazandıktan sonra bağımsız denetim yetkisini kullanmak üzere lisanslanacağı dö¬nemde ayrıca bir sınava girmesini gerekli görmüyoruz. Çünkü dünya uygulamaları çerçevesinde 3 yıl stajımız ve yeterlilik sınavlarımız vardır. Bunları tamamlamış ve dünya standartlarında bu eğitimi görmüş kişilerin mesleğin ikinci maddesinde olan bağımsız denetim yetkisini kullanırken ayrıca bir sınava tabi tutulması haksızlıktır” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuarlar kentinde kent fuarı!
KENT EXPO - Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı, 16 - 19 Ekim 2014 tarihleri ...
İnternetten alışverişi çok sevdik: 5 yılda...
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, ülkemizde internetten ...
Konseyden rekolte raporu: Zeytinyağında bereketli sezon
Zeytinyağı sektöründe 2014/2015 sezonunda tahmini üretim geçen sezona ...
 
TED Denizli Koleji Denizli’de eğitim meşalesini yaktı
Cumhuriyet döneminin 86 yıllık saygın ve köklü kurumu Türk Eğitim Derneği ...
Türktraktör'den İzmir'e yeni tesis
İzmir'de, Case ve New Holland İş Makinelerinin Türkiye distribütörü TürkTraktör, ...
Ali Ağaoğlu'na İzmir'de RES şoku!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, ünlü işadamı Ali Ağaoğlu'nun İzmir Seferihisar'da ...
 
Altın 8 ayın en düşüğünde
ABD Merkez Bankası’nın faizleri sert yükselteceği sinyalini vermesi altını ...
EBSO’da DEİK isyanı: Bakan Zeybekci söz verdi!
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun kapatılmasına sert tepki gösteren İşadamı ...
Zeybekci Fitch ve Moody’s’i sildi: Önemsemiyoruz!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fitch ve Moody's'in Türkiye ekonomisi ile ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva