HABERLER>POLİTİKA
9 Mart 2011 Çarşamba - 00:00

İzmirli göçmenler 9 ismi aday gösterdi

Balkan kökenli isimlerin milletvekili adayı gösterilmesi için birlikte hareket etme kararı alan İZBALDEF, İzmir’’de AK Parti ve CHP’’den olmak üzere dokuz aday adayı isim belirledi.’

İzmirli göçmenler 9 ismi aday gösterdi



Fırat Soylu/Egedesonsöz - Geçtiğimiz hafta bir araya gelerek ortak karar alan İzmir Bakan Dernekleri Federasyonu’’na (İZBALDEF) üye Balkan Dernekleri’’nin 12 Haziran’’da yapılacak genel seçimlerde İzmir’’den aday gösterilmesini istedikleri isimleri belirledi. AK Parti ve CHP’’den aday adayı olacak dokuz isim belirleyen İZBALDEF üyeleri, iki partinin Genel Merkezi’’ne listelerin belirlenmesinde bu dokuz ismin mutlaka değerlendirilmeye alınması çağrısında bulunacak.
 
İSİMLER BELİRLENDİ
Federasyona bağlı Balkan Dernekleri’’nin yöneticileri tarafından alınan karara göre CHP’’den aday adayı olmak isteyen beş isim ile AK Parti’’den milletvekilliği düşünen dört ismin aday adaylığı sürecinde desteklenmesi kararı alındı. 15 Mart’’ta basın açıklaması yaparak duyurulacak isimler arasında AK Parti’’den aday olacaklar Buca Belediye Meclis Üyesi Rifat Sait, Buca Rumeliler Derneği Başkanı Ekrem Selimler, Kosava Rumeli Derneği Başkanı Ender Öztürk, Çiğli eski Belediye Başkanı Opr. Dr. Galip Öztürk, CHP’’den ise Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, İzmir eski Milletvekili Muharrem Toprak, Aydın Özcan, Aynur Açıkgöz ve Rahmi Sezgin yer alıyor.
 
ŞUAN MHP’’DEN İSİM YOK
İZBALDEF Başkanı Vahap Savaşan, CHP’’den beş, AK Parti’’den dört isim belirlediklerini ancak Pazar gününe kadar değerlendirmelerin süreceğini belirterek, bu isimler arasına yenilerinin de katılabileceğini söyledi. MHP’’den de aday olmak isteyen Balkan kökenli isimlerinde olabileceğini dile getiren Savaşan, ’“Pazar günü yapacağımız toplantı sonunda partilerden aday adayı olacak arkadaşlarımızı kesinleştirmiş olacağız. Şuna kadar CHP’’den beş, AK Parti’’den ise dört arkadaşımız aday adaylığı başvurusu yapacak. Kendilerinin aday gösterilmesi konusunda gerekli tüm girişimleri ve destekleri Federasyon olarak yapacağız. Bu seçimlerde İzmir’’den çok sayıda Balkan kökenli ismin meclise girmesini arzu ediyoruz. Siyasi partilerin de oy potansiyelini düşündüklerinde Balkan kökenli isimleri listelerinde yer vereceklerdir’” dedi.
 
15 MART’’TA TANITIM YAPACAKLAR
Aday adayı olacak isimleri 15 Mart günü yapacakları basın toplantısı ile kamuoyuna resmen duyuracaklarını dile getiren Savaşan, İzmir’’de 1 milyon 800 bin’’e yakın Balkan kökenli vatandaşın yaşadığına dikkat çekerek, ’“Balkan Derneklerimizin camiası içerisinde her siyasi görüşe mensup insanlarımız mevcuttur. Bu yönde hareketle bizler her siyasi partiye aynı mesafede durmak zorundayız. Ancak biz Balkan Dernekleri olarak milletvekili aday adayı olacak olan dürüst, ahlaklı ve çevresinde sevilen, saygın Balkan kökenli kişilerden olması ve bu kardeşlerimizin partilerimizin aday sıralamasında seçilecek bir yerde yazılması arzumuzdur’” diye konuştu.
 
BİRARAYA GELMİŞLERDİ
İZBALDEF’’e Bağlı Balkan Dernekleri  geçtiğimiz hafta bir araya gelmiş ve 12 Haziran seçimlerinde Balkan kökenli isimlerin aday gösterilmesi için ortak hareket etme kararı almıştı. Toplantıya İZBALDEF Başkanı Vahap Savaşan’’ın yanı sıra, Kosava Dernekleri Başkanı Şerafettin Yüksel, Buca Selanik Türkleri ve Yaylacıklılar Derneği Başkanı Ali Kara, İzmir Avrasya Türkleri Derneği Başkanı Mehmet Serbest, Urla Kosavalılar Derneği Başkanı Özcan Pake, Balkan Dernekleri Federasyon Genel Sekreteri Kenan Gülay, Balkan Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Yasa, Yönetim Kurulu Üyesi Ömür Narin, Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Karadan, Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Buca Rumeliler Derneği Başkanı Ekrem Selimler, Buca Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve Kosovalılar Derneği Genel Sekreteri Rıfat Sait, Kosava Rumeli Derneği Başkanı Ender Öztürk katılmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP vekil adayı Keser: Parayla siyaset anlayışını yıkacağız
Üç dönem CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunan Turan Keser, ...
’‘CHP'nin Pınar’’ı gözyaşları ile uğurlandı...
Bayraklı Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Pınar Susmuş, milletvekilliği ...
DİSK Başkanı Çelebi meclis yolunda
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, yarın milletvekili aday adayı olduğunu ...
 
Narlıdere’’nin CHP örgütü ’‘perde’’ dedi
Narlıdere Belediyesi Başkanlığı ile Narlıdere CHP İlçe Örgütünün ortaklaşa ...
YSK’’dan AK Parti’’ye ret!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yurt dışındaki vatandaşların bulundukları ülkelerde ...
Demirsoy ’‘anlamlı günde’’ kadınları yalnız bırakmadı
Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine katılan CHP 1. Bölge Aday Adayı ...
 
Erdoğan İzmir teşkilatına hangi talimatları verdi?
Başbakan Erdoğan, Pazar günü İZBAN açılışı için geldiği kentten ayrılmadan ...
CHP’’deki İstanbul depreminin perde arkası’…
CHP İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven’’in 53 gün oturduğu koltuğundan ...
Baykal: Çift taraflı komployu önledim
Odatv muhabirinin taciz iddialarıyla gündeme gelen Deniz Baykal, "Beni ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva