HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
31 Ağustos 2014 Pazar - 10:09

İzmir sonbahara sanatla hoşgeldin diyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, birbirinden renkli sanat etkinlikleriyle sonbahar gecelerine de hareket getirecek.

İzmir sonbahara sanatla hoşgeldin diyor

İZMİR - Her yaştan sanatsevere hitap eden farklı seçeneklerle dolu Eylül programı, Büyükşehir farkıyla sanat takviminde iz bırakacak.
 
Şenlik mahallede
Mahallelerde müzik rüzgarı estiren ‘Mahalle’de Şenlik Var’ konser dizisi kapsamında 1 Eylül 2014 Pazartesi günü Beydağ Kurtuluş Parkı’nda düzenlenecek konserde Grup Mevce sahne alacak. Etkinlik kapsamında 5 Eylül 2014 Cuma günü Kiraz Cevizli Köyü’nde Vildan Turan müzikseverlerle buluşacak. 8 Eylül 2014 Pazartesi günü Tire Gölet’te Ebru Ertaç ve Fatma Meşe, aynı gün Kemalpaşa Rekreasyon Alanı’nda ise Vildan Turan sahneye çıkacak. 9 Eylül 2014 Cumartesi günü Ödemiş Salı Pazarı Mevki’nde Grup Mevce kulakların pasını silecek. Dizinin son konserini ise 18 Eylül 2014 Perşembe günü Kınık Taksi Meydanı’nda Senem Ersin ve grubu verecek.
Ayrıca, 11 Eylül 2014 Perşembe günü Kent Orkestrası da Selçuk’ta en güzel şarkılarını söyleyecek.
 
Aşık Veysel’de son iki konser
Bornova Rekreasyon Alanı’ndaki Aşık Veysel Amfi Tiyatrosu’nda yaz boyunca düzenlenen ‘Aşık Veysel Sanat Günleri’ kapsamında 3 Eylül 2014 Çarşamba akşamı saat 21.00’de sevilen sanatçı Servet Kocakaya sahne alacak. Ücretsiz konser dizisi, 17 Eylül’deki Grup Abdal konseriyle son bulacak.
 
Havagazı’nda sinema vedası
Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen ‘Yeniden Sinematek’ film gösterimleri Eylül ayında gösterilecek iki filmle sonlanıyor. 3 Eylül 2014 Çarşamba akşamı saat 21.00’de perdeye yansıyacak orijinal adı ‘The Grand Budapest Hotel’ olan ‘Büyük Budapeşte Oteli’, Wes Anderson'un yazıp yönettiği ses getiren filmlerden birisi. 20. yüzyılın başlarında iki savaş arasındaki dönemde geçen hikayede, kendisine miras olarak Rönesans tablosu bırakılan otel görevlisi Gustave H ve otelde komilik yapan Zero Mustafa'nın komikliklerle dolu macerası anlatılıyor.
 
‘Bulutsuzluk Özlemi’ni kaçırmayın
Yaz boyuca birbirinden seçkin sanatçıları ağırlayan geleneksel ‘Çim Konserleri’, 4 Eylül 2014 Perşembe günü sona eriyor. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki konser dizisinin kapanış konserinde, yılların eskitemediği gruplardan ‘Bulutsuzluk Özlemi’ sevenleriyle buluşacak.
 
 
Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nun 92. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde İzmir’e yakışan bir program hazırladı. Program çerçevesinde 6 Eylül 2014 Cumartesi günü Gündoğdu Meydanı’nda saat 19.30’da Grup Dir Ritm Grubu sahneye çıkacak. 7 Eylül 2014 Pazar günü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu Gündoğdu Meydanı’nda  saat 20.30’da bir konser verecek. 8 Eylül 2014 Pazartesi günü saat 19.30’da Dj Hande Kaya’nın eşliğindeki ritm showun adresi yine Gündoğdu Meydanı. 9 Eylül 2014 Salı günü Cumhuriyet Meydanı’nda saat 11.00’deki program kapsamında ise Kent Orkestrası ile zeybek gösterisi eşliğinde Vildan Turan sahneye çıkacak. Saat 21.00’de Gündoğdu Meydanı’ndaki törende ise Devlet Opera ve Balesi koro ve solo orkestrasının ardından sevilen sanatçı Selda Bağcan İzmirlilerle buluşacak.
 
Oscarlı film
Havagazı Fabrikası’daki “Yeniden Sinematek” filmlerinde 10 Eylül 2014 Çarşamba akşamı saat 21.00’de, gösterildiği dönemde büyük beğeni toplayan ‘Küçük Gün Işığım’, sanatseverlerle buluşacak. Orijinal adı ‘Little Miss Sunshine’ olan filmde, bir minibüse doluşarak ailenin en küçük ferdinin hayalini gerçekleştirmek için sürprizlerle dolu yolculuğa çıkan Hoover Ailesi'nin hikayesi anlatılıyor. Oscar Ödülleri’ne 4 dalda aday olan film, ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ve ‘En İyi Özgün Hikaye’ dallarında aldığı ödüllerin yanısıra BAFTA, Cesar gibi bir çok saygın ödülün de sahibi oldu. 
‘Yeniden Sinematek’ gösterimleri sonbahar döneminde İzmir Sanat Merkezi’nde devam edecek. 
 
Çocuklar için ‘Kutup Misafirleri’
Eylül ayında çocuklar için ‘Kutup Misafirleri’ adlı müzikli oyun sahnelenecek. Kültürpark İzmir Sanat’ta minim sanatseverlerle buluşacak oyun, 11-21-23 ve 30 Eylül 2014 tarihlerinde 11.00 ve 14.00 saatlerinde tekrarlanacak. Ahmet Akdeniz’in yazıp yönettiği Mavi Sanat Tiyatrosu’nun oyununda Sıla Akdeniz, Ufuk Öztabak ve İlker Kılıçer rol alıyor. Tiyatro oyununun biletleri 1 TL.
Başından sonuna kadar bir masal atmosferinde geçen müzikli oyunda, unutulmaya yüz tutmuş masal anlatma- medahlık gösterisinin yanısıra kuklalar da yer alıyor. Sorgulayan, çözüm yolları üreten ve en önemlisi çözümün bir parçası olması hedeflenen çocuklar için hazırlanan “Kutup Misafirleri” adlı oyunun en önemli özelliği ise, interaktif yapısıysa seyircileri sahneye alarak masallara dahil etmesi.
 
1 TL’ye bol kahkaha
Tiyatroseverler, Eylül ayında Birol Güven’in aynı adlı kitabından uyarlanan ‘Yatak Odası Diyalogları’nı izleyebilir. Kültürpark İzmir Sanat’ta 13 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 20.30’da sahnelenecek komedide Sadri Alışık Tiyatrosu’nun oyuncuları Levent Ülgen, Goncagül Sunar, Eylem Öden ve Hasan Erdem rol alıyor. Galip Erdal’ın yönettiği oyunun dekor tasarımı Yekta Özdemir’e ait. Kostümlerini Funda Sarı’nın hazırladığı tiyatro oyunun ses düzeninden ise Ersin Aşar sorumlu. Oyunun biletleri sadece 1 TL.
 
Açıkhava sineması 15 Eylül’de son buluyor
“Açık Hava Yaz Sinemaları’ da 15 Eylül’de son buluyor. “Sürgün İnek” ve “Düğün Dernek” filmlerinin perdeye yansıdığı, ilçeleri gezen ücretsiz gösterimlerin başlama saati 21.00.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'nin 'Küçük enişte'si hayatını kaybetti
İzmir'de tiyatro gösterisi için bulunduğu sırada rahatsızlanıp Ege Üniversitesi ...
Altın Portakal'ın jüri başkanı Yılmaz Erdoğan
51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun ...
Uluslararası İzmir Festivali'ne muhteşem kapanış
Bu yıl teması “Ölümsüz Ritimler, Zamansız Ustalar” olarak belirlenen 28. ...
 
Yasmin Levy İzmir’i salladı
Türkiye’de geniş ve tutkulu bir dinleyici kitlesine sahip olan sanatçı ...
Gazeteci Çağlar unutulmayan başkanları yazdı
Gazeteci Füsun Karasinir Çağlar, Egeli Sabah’ta yayınlanan röportajlarını ...
Breaking Bad Emmy ödüllerini süpürdü!
66. Emmy ödüllerinde Breaking Bad ödülleri sildi süpürdü. Drama alanında ...
 
Sanat ve medya dünyası Özgür Mikrofon'da
29 Ağustos –7 Eylül 2014 tarihleri arasında 83’üncü kez organize edilecek ...
Fuar’da yıldızlar geçidi!
83’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek konserlerle, ...
Levent Yüksel ile Bodrum'da nostalji rüzgarı
Bodrum'da, Kral Grubu'nun 20'nci Yıl kutlamaları kapsamında pop müziğin ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haramilerin saltanatını yıkacağız!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva