HABERLER>POLİTİKA
15 Eylül 2014 Pazartesi - 12:19

İzmir siyasetinde fair-play rüzgarı: Engin’den Delican’a dosya sürprizi!

Delican’ın 9 Eylül hamlesiyle başlayan dostluk rüzgarı CHP İl Yönetimi’nin AK Parti İl Başkanlığı ziyaretiyle sürdü. Ziyarette CHP İl Başkanı Engin, Delican’a İzmir büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’da takılı kalan projelerinin yer aldığı bir dosya sundu. AK Parti İl Başkanı da “Biz İzmir adına yapılacak olan her türlü yatırımın, çakılacak her çivinin arkasındayız. Bu konuları inceleyeceğiz” açıklaması yaptı.

İzmir siyasetinde fair-play rüzgarı: Engin’den Delican’a dosya sürprizi!

Mehmet İŞLER-Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir siyasetinde AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın 9 Eylül hamlesinin ardından fair-play rüzgarı esiyor.

Delican’ın İzmir’in Kurtuluşu kutlamalarına katılarak ezber bozmasının ardından Ali Engin başkanlığındaki CHP İl Yönetimi AK Parti İl Başkanı’nı ziyaret ederek yeni dönem için başarı diledi.



ENGİN’DEN SÜRPRİZ DOSYA
Ziyarette dostluk rüzgarları eserken CHP İl Başkanı Engin, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’a İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘henüz Ankara vizesi’ alamayan projelerinin yer aldığı bir dosya sundu. Delican da  “İzmir için çakılan her çivinin arkasındayız” diyerek ortak istişare mesajı verdi.



BİZİM İÇİN EN ANLAMLI ZİYARET
Ziyarette ilk sözü ev sahibi aldı. Delican, “Demokrasi zeminini gelişmesi için siyasi partilerin birbirleriyle bu şekilde istişare yapmaları, nezaket göstermeleri aslında demokrasimizin bir adım daha gelişmesini sağlayacaktır. Kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bizim göreve başlayalı 2 ay oldu. Birçok ziyaret teklifleri aldık, ziyaretler aldık. Bizim için en anlamlı olanı buydu. Bu kente koyabileceğimiz katkılarla ilgili olarak bundan sonra da istişare yapacağız. İzmir bizim için çok önemli. 2 tane büyük seçim geçirdik tabi siyaset mekanizmasında zorlandığımız anlar oldu. Ama siyasi seviyeyi, siyasi nezaketi kaybetmediğimiz süreçte İzmir adına, ülkemiz adına daha büyük başarılara imza atacağız. Kendisine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


 
TAKILAN PROJELERİ VERDİM
CHP İl Başkanı Engin ise Delican’a sunduğu dosya hakkında da bilgi verdiği konuşmasında şunları söyledi: Başkanın ifade ettiği gibi yaklaşık 2 ay önce bu göreve seçildi. Hem cumhurbaşkanlık seçimi, hem İzmir parti kurultayından dolayı kendisini ziyaret edememiştik. Bu vesileyle kendisine ve arkadaşlarına yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.  İfade ettiği gibi İzmir bir tane hepimiz bu görenlere geçici olarak seçiliyoruz. Siyasi partiler demokrasinin en vazgeçilmez kurumlarıdır. Partiler yoksa demokrasi de yok. Bu açıdan işbirliği içinde hem kentimize için hem ülkemize hizmet edeceğiz. Bu vesileyle kendisini ziyaret ettik.  Ziyaret etmişken de bizim Öteden beri tespit ettiğimiz önceki İl Başkanı Ömer Bey’le de bir araya geldiğimizde de sık sık söz ettiğimiz belediyelerimizin özellikle büyükşehir belediyesinin bakanlıklarda ve hükümetin çeşitli kademelerinde bir nedenle takılan projeler var bu vesileyle bu projelerin başlıklarını kendisine sunmak istiyorum. Özellikle ulaşım ve alt yapı sorunlarıyla ilgili projeler. Ben inanıyorum ki kendisi il başkanı olarak hükümet nezdinde bürokrasi nezdinde gerekli girişimlerde bulunacaktır”


 
İZMİR ADINA ÇAKILACAK HER ÇİVİNİN ARKASINDAYIZ!
Basın mensuplarının hangi konular hakkında proje başlıklarını sundunuz sorusu üzerine konuşan Engin, “Bilinmeyen konular değil. Özellikle Ulaşımla ilgili, arazi tahsisleri de var.  Yeni fuar alanının Gaziemir metrosuyla ilgili monoray projesi var. Metro istasyonundan fuar alanına geçiş sağlayacak. Özellikle karayolu kurumunun izinleri gerekiyor. Mavişehir Opera binası var ki Avrupa’nın en büyük binalarından birisi olacak. Bu konuyla ilgili sayın başkanımız mutlaka destek olacaktır. Buna benzer hepimizi ilgilendiren çözüleceğine inandığımız konular” ifadelerini kullandı.
 
Delican ise, “İzmir adına yapılacak olan her türlü yatırımın, çakılacak her çivinin arkasındayız. Bu konuları inceleyeceğiz. Bu statlarla ilgili olarak da sayın başkanımla istişare yapmak istiyoruz. İzmir kamuoyunu rahatlatmamız gerekiyor. İnşallah bundan sonra daha farklı istişareye dayalı, ortak akılla hep beraber çok güzel şeyler yapacağız” diye konuştu.
 
SİYASİ DÜŞÜNCELERİMİZ FARKLI OLABİLİR AMA…
Delican ayrıca, “Siyasi düşüncelerimiz farklı olabilir ama İzmir adına faydalı olacak her şeyde oturup konuşuruz. Konuşulmayacak konular değil. Türkiye’nin artık yeni sürece de ihtiyacı var. Siyasette mutlaka hepimizin idealleri var. Ancak siyasi düşüncelerimizi ortadan kaldırdığımızda parti programlarına baktığımızda herkes Türkiye’nin daha iyi bir Türkiye olması çocuklarımızın daha güzel bir ülkede yaşaması için mücadele ediliyor. Tüm siyasi partilerde bu böyledir. Türkiye’de müthiş bir dinamizm var. Ali Bey’in başkanlığını yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi’nin dinamiği var, benim il başkanlığını yaptığım AK Parti’nin dinamiği var. Bu değerler Türkiye’yi sürüklüyor. Türkiye’nin önü çok açık. İnşallah ortak istişareyle yapılacak çok şey olduğunu düşünüyoruz” dedi.
 
SANDIK BAŞKA, DOSTLUK BAŞKA!
Bu dostluk havası yaklaşan genel seçimde de kendisini hissettirecek mi sorusuna cevap veren Başkan Delican, “Sandık başkadır dostluk başkadır” şeklinde cevap verdi. Engin ise, “ Sayın başkan özetledi. Bizim aslında AK Partili birçok dostumuz var sayın başkanın da öyle partimizde birçok dostu var. Ama o ayrıdır parti ayrıdır. Esas olan şu kentimize ve ülkemize hizmet etmek istiyoruz. Ben sayın başkanın samimiyetine inanıyorum” dedi.


 
DELİCAN’DAN MEVLANA VAZOSU
Ayrıca İl Başkanı Delican, Ali Engin’e Mevlana vazosu hediye etti.
 
Delican, “Siyasetçilerin hoşgörüsü fazla olmalı ki toplumu kucaklayabilsin diyerek, kusurları örtmekte gece gibi ol düşüncesiyle bu hediyeyi size takdim ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Engin ise, “Bu hediye partimizin en değerli yerimizde saklanacaktır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
işçi 15 Eylül 2014 Pazartesi 18:09

İşçi partisinden daha yakın bence AKP, ben de Ali Engin gibi düşünüyorum.

Yorumu oyla      12      5  
hüseyin ahmetoğlu 15 Eylül 2014 Pazartesi 15:29

haydi maşallah.uzatılan elin karşılığı olması güzel bir adım.devamını diliyoruz.tebrikler sn DELİCAN başlatmış olduğunuz siyasetteki birliktelikten dolayı

Yorumu oyla      23      22  
Salih 15 Eylül 2014 Pazartesi 14:19

Başkanlar inciraltı imar sorunu hakkında aklı selim galip gelsin..bitsin bu sorun artık..

Yorumu oyla      16      6  
Bir dosyada Aziz başkana ver 15 Eylül 2014 Pazartesi 12:48

Bitmeyen işler ve vatandaşa ettiği eziyetlerin yazıldığı bir dosya da ona ver.

Yorumu oyla      56      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu’ndan muhalefete: Muhatabınız benim!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı artık siyaset üstüdür" diyerek ...
Kabine dışı kalan eski bakandan sitem!
62. Hükümet'te kabine dışı kalan eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Rize Milletvekili ...
Erdoğan'dan IŞİD sorusuna yanıt: Türkiye'nin...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda ...
 
CHP'de MYK belli oldu: Kale İzmir ama...
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 18.Olağanüstü Kurultay sonrası örgütü ...
İP İzmir'den Kocaoğlu'na İZENERJİ ve ulaşım çıkışı!
İşçi partisi İzmir İl Örgütü, İşçi Partisi İl Meclisi toplantısında bir ...
Söğüt'teki törende olay çıktı: Başbakan konuşmadan önce...
Söğüt ilçesinde, bu yıl 733'üncüsü düzenlenen Ertuğrulgazi'yi Anma ve ...
 
CHP’de ilk PM raporu: Kılıçdaroğlu’nun A takımı…
Cumhuriyet Halk partisi (CHP)'nin 18. Olağanüstü Kurultay ile belirlenen ...
Bakan Çelik: İşverene ceza tamam ama…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik iş kazalarına yönelik olarak açıklamalar yaptı.
‘Gökçek’in İzmir’in yanıtı’ Meclis’e taşındı!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in Ankara’daki kirli su ve ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva