HABERLER>POLİTİKA
29 Ekim 2012 Pazartesi - 11:46

İzmir siyasetinde ‘Reina’ tartışması: Çıray, Sait’e karşı!

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, AK Partili Rıfat Sait’in ‘algıyı değiştirmek’ için İstanbul’a eğlence turu düzenleme kararını sert bir dille eleştirdi.

İzmir siyasetinde ‘Reina’ tartışması: Çıray, Sait’e karşı!

İZMİR – AK Parti, yerel seçim öncesi İzmirlinin 'yaşam tarzına müdahale' endişelerini gidermek üzere 'eğlence turu' için harekete geçerken İzmir Milletvekili Rıfat Sait’ten ilginç bir hamle geldi. Sait İzmir'deki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan 50 kişilik grup, yılbaşı gecesi İstanbul'un eğlence mekanlarında ağırlama kararı aldı.

- AK Partili Sait’ten İzmirli STK’lara ‘içkili’ eğlence turu…

Organizasyona ilk tepki CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’dan geldi. Çıray yazılı bir açıklama yaparak Sait’i sert bir dille eleştirdi, ‘Sait İzmirlilere ayıp ediyor’ dedi.

İŞTE ÇIRAY’IN AÇIKLAMASI
Prensip olarak her AKP milletvekili ile muhatap olmamak için azami dikkat sarfediyorum. Ancak AKP İzmir milletvekili Rıfat Sait artık edep sınırlarını aşarak hem Balkanlıları hem de İzmirlileri utandıracak işlere soyununca kendimi bir şeyler söylemek zorunda hissettim.
 
Sözde Izmirliler Sait'e, "Yaşam tarzımız değişecek mi? Kordon'da rakımızı rahatlıkla içebilecek miyiz? Yoksa içkili, eğlence mekanlarını kapatacak mısınız?" yönünde sorular soruyormuş. O da, İzmirlilerin bu endişelerini gidermek için AKP tarafından yönetilen İstanbul'a tur düzenleme kararı almış. İzmirlilere Kuruçeşme'deki eğlence mekanlarını gezdirip Reina ve Locca'da içki de içirecekmiş. Böylece "İstanbul'u AK Parti yönetiyor ama hayat tarzına müdahale edilmiyor" mesajını verecekmiş. Çok ayıp çok!
Tayyip Bey sık sık gaf yapan Mehmet Metiner'e , "Sen biraz sus Mehmet" demişti; acaba bu milletvekiline ne diyecek merak ediyorum? Sayın Sait nasıl bir İzmir milletvekilidir ki, İzmirlilerin kaybetmek istemedikleri hayat tarzından ne kastettiklerini hala anlamamış. Nasıl bir ruh haline sahipse, İzmirlilerin akıllarına varsa yoksa meyhaneleri taktıklarını zannetmiş. Tabi ki her medeni toplum gibi İzmirliler de yorgunluklarını atmak için dinlenmeyi, eğlenmeyi severler. Ancak İzmirlilerin kaybetmek istemediklerin hayat tarzları ifadesini içkide bulmaz. İzmirlilerin kaybetmek istedikleri hayat tarzından kastettikleri laik, demokratik cumhuriyettir; modernleşmedir, kadın haklarıdır, ahlâktır, özgürlükleridir, hukukun üstünlüğüdür.

Merak ediyorum acaba bu Sayın Vekil İzmirlilerin her gün binlercesinin ziyaret ettiği İstanbul'da İzmirlilere bilmedikleri neyi gösterip öğretecek. Hiçbir siyasi kaygı gözetmeden tekrar ediyorum: Sait kardeşimizin bu projesi ayıplı bir projedir. Görgüsüz ve ilkesiz insanlar zannettiği İzmirlilerden acilen özür dilemelidir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
evet 29 Ekim 2012 Pazartesi 22:48

Bence sayın vekil istanbula milleti götürüp para harcayacağına. Yakın yer AFYONA GÖTÜRSÜN BEŞ KURUŞ HARCAMAZ... NASIL OLSA VALİ AFYONDA İÇİKİYİ YASAKLAMIŞ DURUMDA :)))

Yorumu oyla      17      9  
TAKİYYE 29 Ekim 2012 Pazartesi 19:21

BU AKP LİLERİN İŞİ GÜCÜ TAKİYYE... TOPLUMU KANDIRMAYA ÇALIŞMAK... AFYONKARAHİSARDA İÇİKİYİ YASAKLAMADINIZMI.. ANADOLUYA BİR GİDİN BAKIN MAHALLE BASKISI NASIL ÇALIŞIYOR AKP Lİ YANDAŞ YORUMCULAR. İŞİNİZ ELE GEÇİRİNCEYE KADAR..HANİ GÖMLEKLERİ DE ÇIKARMIŞTINIZ.

Yorumu oyla      27      13  
C.H.P. İZMİRDE KENDİ OYUNUNA GELDİ. 29 Ekim 2012 Pazartesi 15:18

AK PARTİ C.H.P. den pompalanan İşte İzmirlinin yaşam tarzına müdahale gibi,yok efendim İşte İZMİRLİ ALSAN CAKTA, KORDONDA RAKI BALIK Yer içer,İÇERSE İÇER SANA NE. BAŞBAKAN ERDOGAN Son genel kurulda söyledi,Türki yede İnsanlar istedikleri yerde kurallara uymak sure tiyle RAKI da içerler,Eglenceye de katılılar.İŞTE BU ALGIYI BİZZAT BAŞBAKAN KIRDI.Kendisi.hem futbol oyna dı,hem şiir okudu,hemde namaz kılıyor kuran okuyor. VE DİYORKİ İSTİYEN İSTEDİGİ YER İÇER. Bir yalanınızı daha boşa çıkardı.DOGRU.

Yorumu oyla      22      34  
private35 29 Ekim 2012 Pazartesi 13:14

cididiye alıp cevap vermeye bile tenezzül etmeyin kardeşim.İzmirin ankarada bunca takip edilecek işi varken izmirliyi istanbula eğlenmeye götürecek projesi olan adamın izmire ne katkısı olabilir.Boş işler millet vekili, Akp nin yeterince izmirde adamları yok ki erzincanlı binaliyi milletvekili yapıyor, bunlarda fasülyeden değişik değişik konuşuyor.

Yorumu oyla      51      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir 29 Ekim yürüyüşüne hazır
Ankara Valiliği’nin Ulus’ta eski meclis binası önünde 29 Ekim kutlanmasına ...
Bahçeli İzmir'den AKP ve CHP'ye sert çıktı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partililerle bayramlaşmak için geldiği ...
Kılıçdaroğlu'ndan çok sert 29 Ekim mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu'yu işgal edenlerin bile ...
 
CHP Gaziemir çelenk yasağını deldi
Cumhuriyet Bayramı töreninde Abdullah Arda Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na ...
Sait'ten STK'lara İstanbul eğlence turu!
AK Parti, yerel seçim öncesi İzmirlinin 'yaşam tarzına müdahale' endişelerini ...
Yerel seçime doğru: Karabağlar'da aday bolluğu!
Yerel seçimlerden önce çıkartılan kanun ile oluşturulan İzmir’deki iki ...
 
Devlet Bahçeli yarın İzmir'e geliyor
MHP Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partililerle bayramlaşmak üzere yarın İzmir’e geliyor.
Yerel seçime doğru: Buca şimdiden kaynayan kazan!
Yerel seçim heyecanının yaşandığı ilçelerin en başında gelen yerlerden ...
Vekil oğluna 4, polise 8.5 yıl hapis!
Hatay Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polisleri teşhis için sıraya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva