HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Mayıs 2015 Pazar - 10:02

İzmir mutfağı 'gurme' olsun diye el ele verdiler

Geçtiğimiz Ocak ayında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun imzasıyla İzmir’in de dahil olduğu “Dünya Gurme Kentler Ağı - DELICE” için kentteki 4 kurum bir araya geldi. İzmir mutfağının standartlarının belirlenmesi ve dünyaya tanıtılması amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve İzmir Ekonomi Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İzmir mutfağı  gurme  olsun diye el ele verdiler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen tarafından imzalanan protokolle, İzmir ve Ege mutfağını dünya arenasına taşıyacak çalışmalar yeni bir boyuta taşınıyor. İzmir’in dünyanın farklı coğrafyalarından 22 kentin yer aldığı “Gurme Kentler Ağı - DELICE” üyeliği kapsamında yürütülecek kurumsal işbirliği ile kent mutfağının standartlarının belirlenmesi, kentteki restoran ve lokantaların bu çalışmaya dahil edilmesi ve akademik çalışmalarla yönlendirilmesi hedefleniyor.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s506648.jpg

YEREL YÖNETİM, ÜNİVERSİTE VE İŞ DÜNYASI İŞBİRLİĞİ
Hazırlanan protokolün imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in “Gurme Kentler Ağı” kapsamındaki konumunu geliştirmek istediklerini belirterek şunları kaydetti: “Bunun için partner kuruluşlarla birlikte çalışmamız gerekiyor. Bu protokolle üyeliğimizin geliştirilmesi, dolayısıyla İzmir mutfağının tanıtılması, yemeklerimizin İzmir’e gelecek yerli ve yabancı konuklara her bakımdan kontrollü, standartları yüksek bir şekilde sunulması için bir çalışma yapıyoruz. Buradan bir yürütme komitesi çıkacak. Standartları belirleyeceğiz. Üniversitelerimizin bilimsel desteğiyle, mutfaktaki esnaf ve sanatkar temsilcileriyle ayakları yere basan bir çalışma ortaya çıkaracağız” dedi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise bu önemli girişim nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür borçlu olduklarını belirterek, “İzmir mutfağından herkes övgüyle söz eder ama bugüne kadar bir standart getiremedik. Bu çalışmalar buna öncülük yapacaktır. Ege mutfağı dünya arenasına çıkabilecek güzelliktedir” diye konuştu.

“SORUMLULUĞUMUZ ARTTI”
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu da, İzmir mutfağının dünya mutfakları arasındaki yerini almasını sağlayacak çalışmalarla birlikte, bu alanda etkin esnaf ve sanatkar sayısının da artması için çaba harcayacaklarını söyledi.

Yemek kültürünün, yaşam kalitesi ile birlikte sağlık ve refahın bir ölçütü olduğunu belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ise “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gurme Kentler Ağı’na dahil olmasıyla, bizim de bu işin eğitim ayağındaki sorumluluğumuz biraz daha arttı. Ekonomi Üniversitesi olarak bu alandaki kültürel mirasa sahip çıkılması, yemeklerimizin çağdaş bir sunumla tescil edilmesi için çalışacağız” dedi.

4 KITADAN 23 KENT
İzmir, 2007 yılında Fransa’nın Lyon kenti tarafından kurulan ve 4 kıtadan sadece 23 kentin yer aldığı “Dünya Gurme Kentler Ağı” DELICE’e geçtiğimiz Ocak ayında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, üyelik belgesini imzalamasıyla dahil oldu. Usta şefler ve kentler arasında gastronomi konusunda bir iletişim ve değişim platformu sunan DELICE’nin faaliyetleri; kentsel pazarlama, eğitim ve aktarım, yerel ürünler, sağlık ve beslenme, şeflerin ustalaşması temalarında yoğunlaşıyor. İzmir’in “Dünya Gurme Kentler Ağı”na dahil olmasının, kentteki turizm hareketliliğine olumlu yansıyacağı belirtiliyor.
 
İzmir ile birlikte üye sayısı 23’e yükselen gurme kentler ağı DELICE’ye üye kentler şöyle: Aarhus (Danimarka), Barselona (İspanya), Birmingham (İngiltere), Bordeaux (Fransa), Brüksel (Belçika), Cape Winelands (Güney Afrika), Göteborg (İsveç), Helsinki (Finlandiya), İzmir (Türkiye), Lozan (İsviçre), Leipzig (Almanya), Lizbon (Portekiz), Lyon (Fransa), Madrid (İspanya), Montreal (Kanada), Osaka (Japonya), Puebla (Meksika), Rabat (Fas), Riga (Letonya), Saint Louis (ABD), Stavanger (Norveç), Şikago (ABD), Torino (İtalya).
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Mayıs 2015 Pazartesi 08:58

İzmir'den gurme olmaz. Gelin şehri dolaşın bakalım. Gurmelik bir yer mi var?

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla’da enginar bayramı: Yarımada’ya plan müjdesi
Yarımada'nın sembol ürünlerinden enginarın tanıtımı için düzenlenen 1. ...
New York’un turizm patronu Çeşme’ye hayran kaldı: Ne yapmam lazım?
Çeşme'ye hayran kaldığını belirten New York Belediyesi Turizm Daire Başkanı ...
Konak’ın parklarına çocuk eli değecek
Belediyecilik hizmetlerinde katılımcı demokrasi anlayışını hayata geçiren ...
 
Karşıyaka’da ağaçlar dile geldi: Taşınıyorum!
İzmir’de Karşıyaka Belediyesi, yaya yolu üzerinde kalan ağaçları söküp ...
Menderes semaları uçurtma şenliğiyle renklendi
Bu yıl altıncısı düzenlenen Uçurtma Şenliği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...
‘Bilim kenti’ Bornova’da yeni proje: Köyde hayat var!
Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde geleceğin bilim insanlarını yetiştiren ...
 
Kocaoğlu ile gündem: Eroğlu’na toplu yanıt, Kordon ve stat mesajı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu AK Parti’nin seçim dönemlerinde ...
Konak'ta 1 Mayıs dayanışması
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 1 Mayıs İşçi Bayramı, Emek ve Dayanışma ...
Başkan Soyer işçilerle buluştu: Hayatımın en mutlu günü
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1 Mayıs’ta 205 belediye işçisine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva