HABERLER>GÜNCEL
27 Ocak 2015 Salı - 07:56

İzmir merkezli 13 ilde büyük operasyon: 26 gözaltı

İzmir merkezli 13 ilde yasa dışı dinleme iddiasıyla operasyon başlatıldı. Aralarında birinci sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı var. İzmir Valiliği, operasyonla ilgili açıklamasında ''13 ilde eşzamanlı başlatılan operasyonda 16 şüpheli yakalanmış, geri kalan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devame diyor'' dedi. Bu sabah erken saatlerde yapılan operasyonu dün gece Fuat Avni, Twitter hesabından duyurmuştu.

İzmir merkezli 13 ilde büyük operasyon: 26 gözaltı

İzmir’de İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptıkları dönemde, kamu görevlilerinden, işadamlarına, gazetecilerden, askerlere kadar birçok kişiyi, sahte isimlerle dinledikleri ileri sürülen 26 kişi için gözaltı kararı çıktı. Aralarında birinci sınıf Emniyet müdürü Hasan Ali Okan ve müdür yardımcısı Ramazan Karakayalı'nın da bulunduğu bu kişilerden, 19'unun geçen operasyonda da gözaltına alındıkları, 7 ismin ise, yeni belirlendiği öğrenildi. Geçmişe dönük dinleme kararları üzerinde bir yıldır araştırma yapan HSYK müfettişlerinin, usulsüzlükleri tespit ettikten sonra savcılığa bildirince operasyonun başladığı ortaya çıktı.
 
Geçen Ağustos ayında, İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptıkları dönemde, sahte isimlerle usulsüz dinlemeler yaptıkları tespit edilen 32 kişi gözaltına alındı. Aralarında birinci sınıf Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ve müdür yardımcısı Ramazan Karakayalı'nın da bulunduğu, 11 kişi tutuklandı. 32 kişi hakkında da, 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 30 yıldın 961 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuklular daha sonra serbest kalırken davanın ilk duruşması da yapıldı.
 
HSYK MÜFETTİŞLERİ BİR YIL İNCELEDİ
Bu operasyon yapıldığı sırada HSYK'nın görevlendirdiği müfettişlerin de, geçmişe yönelik dinleme kararları üzerindeki araştırmalarının devam ettiği öğrenildi. Yaklaşık bir yıl süren incelemelerini Aralık ayında tamamlayan müfettişler, kamu görevlilerinden, işadamlarına, gazetecilerden, askerlere kadar 100 kişinin, sahte isimlerle dinlendiğini saptadı.
 
Yeni bilgiler ilk soruşturmayı yürüten örgütlü suçlara bakan cumhuriyet savcısı Okan Bato'ya ulaştırıldı. Bu bilgiler ışığında da soruşturmasını genişleten Bato, yasadışı dinlendikleri saptanan kişilerin ifadelerini aldıktan sonra da ikinci dalga operasyon için talimat verdi.
 
26 KİŞİYE GÖZALTI KARARI
Yasadışı dinleme yaptıkları gerekçesiyle, 26 emniyet görevlisi hakkında gözaltı kararı çıktı. 13 ilde sabaha karşı eş zamanlı yapılan operasyonda, 16 kişi gözaltına alındı. Ancak Birinci sınıf Emniyet müdürü Hasan Ali Okan, Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı ile emniyet müdürleri Taner Aydın, İbrahim Şimşek'in de aralarında bulunduğu 10 kişi ise adreslerinde bulunamadı.
 
Gözaltına alınan kişiler, Konak Çankaya'daki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Diğer kişilerin de halen arandıkları açıklandı. Zanlıların, yasadışı örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt adına görev yapmak, evrakta sahtecilik, özel hayatın gizliliği, kişisel verileri usulsüz olarak kaydetmek ve saklamak suçlamasıyla gözaltına alındıkları öğrenildi.
 
13 İLDE OPERASYON
İzmir'in yanı sıra Ankara, Adıyaman, Malatya, Trabzon, Hakkari, Şırnak, Muş, Denizli ve Erzurum'un da bulunduğu 13 ilde düzenlenen operasyonlarda şu anda haklarında arama kararı bulunan 26 kişiden 16'sı gözaltına alındı. Zanlılar, İzmir Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü önünde önlem alındı.



VALİLİKTEN DİNLEME LİSTESİ
Operasyonla ilgili olarak Valilikten de detaylı bir açıklama geldi. Valilikten yapılan açıklamada TSK mensupları, rektör ve akademisyenlerin yanı sıra TFF Eski Başkanı’nın da dinlendiği bildirildi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde Müfettişlerce yapılan denetimlerde, 2009-2013 yılları arasında gerçeğe aykırı belgeler düzenlenerek başka isim ve İMEİ numaraları üzerinden alınan mahkeme kararları ile çoğunluğu Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu, Üniversite Rektörleri, Akademisyen, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı, üst düzey emniyet mensupları ve gazeteci (92) şahsın dinlendiği anlaşılmıştır.
 
Usulsüz olduğu tespit edilen dinlemelere ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yönetmek, Kurulan Örgüte Üye Olmak, Suç Örgütü Faaliyetleri Kapsamında Kamu Görevlilerinin Resmi Belgede Sahteciliği, İftira, Suç Uydurmak, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal, Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Kaydedilmesi, Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek” suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında olayın şüphelileri olduğu tespit edilen, dönemin İstihbarat Şube Müdürlüğü çalışanı (17) rütbeli ve (9) polis memuru olmak üzere toplam (26) şahıs hakkında yakalama müzekkeresi çıkartılmıştır.
 
27.01.2015 günü saat:06.00 sıralarında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce İlimiz merkezli (13) ilde (Adıyaman, Ankara, Denizli, Erzurum, Hakkari, İstanbul, Kırklareli, Malatya, Muş, Trabzon, Şırnak, Yalova) eş zamanlı başlatılan operasyonda (6) şüpheli ilimizde, (10) şüpheli diğer illerde olmak üzere toplam (16) şüpheli yakalanmış, geri kalan (10) şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam etmekte olup, tahkikat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülmektedir.

'FUAT AVNİ' TWITTER'DA YAZDI
Daha önce bir çok operasyonu yapılmadan önce isim isim yazan 'Fuat Avni', bu sabah erken saatlerde yapılan operasyonu dün akşam geç saatlerde yine Twitter'da ''Sabah İzmir'de operasyon olacak'' şeklinde yazdı.
 
BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA:
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında, İzmir  Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde suç tarihinde görevli olan bir kısım personel tarafından aralarında kamu kurumlarında görevli olan bazı memurların, üniversite üst düzey yöneticilerinin ve üst düzey askeri personelinde bulunduğu toplam 92 kişinin farklı isim ile meslek grupları adı altında ve asılsız suç isnatlarıyla 2009-2013 yılları arası yasaya aykırı usulsüz dinlendiklerinin, denetimlerde tespit edilip Cumhuriyet Başsavcılığına bildirildiği belirtildi.
    
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında toplanan delillere göre haklarında yeterli şüpheye ulaşılan, aralarında rütbelilerin de bulunduğu ve bir kısmı değişik illerde görev yapmakta olan 26 emniyet personeline yönelik olarak 27 Ocak itibari ile gözaltına alınma talimatı verilmiş olup, konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir."
 
AVUKAT: DERSLERİNE BU KEZ DAHA İYİ ÇALIŞMIŞLAR
Gözaltına alınan polislerin Avukatı İsmail Hakkı Küçük ise, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün önüne gelip basın açıklaması yaptı. Küçük, “Şehir dışında gözaltına alınıp buraya getirilenler var. Avukatları dosyaları inceletmeyecekler, gizlilik kararı var. Daha kapsamlı, derslerine bu kez daha iyi çalışmışlar. Müştekilerin ifadeleri de toparlanmış. Yine bir algı operasyonu malumunuz. Hükümetinin yine gözden kaçırmak istediği örtmek istediği yine pis işleri var. Bu kez göreceğiz ne gibi suçlamalar, uyduruk hikayeler var. Bunların hepsi memur, çağırsalar gelirlerdi. Maksat tantana olsun" dedi.


 
TESLİM OLMAYA SIRTINDA TÜRK BAYRAĞIYLA GELDİ
İzmir merkezli 13 ilde yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili düzenlenen operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartıldığı belirtilen Komiser Ramazan Mert, teslim olmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne geldi. İzmir Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü El Kaide ve IŞİD masasında yaklaşık 3 yıl görev yaptığını belirten Komiser Ramazan Mert, şöyle dedi: "İzmir'deki süreçten Türk Milleti'nin haberdar olmasını istiyorum. Türk milletine kurulan kumpas, bağımsız Türk mahkemesinde bozulmuştur. Yalnız Acem uşakları, emir erleri bu kumpasa devam etmeye çalışıyor. Buradan onlara şunu söylüyorum; hiç kimseye baskı ve tehdit yapmayın, bu baskı ve tehdidiniz elbette bir gün ortaya çıkacaktır. Kimseyi gizli tanık olmak için zorlamayın. Birinci kumpasınız gibi bu da ortaya çıkacaktır. Bizim alnımız ak, başımız dik. Bu operasyonları yapanlar cezaevlerine girerken arkalarında hiç kimse olmayacak ve cezaevinde ömür boyu sürünecekler. Plan ve tuzaklarını bozup kumpaslarını ortaya çıkarttığım için suçum ve günahım olmamasına rağmen bu operasyona konu ediliyorum. Türk Milleti alim değildir; ama ariftir. Arif insan da er geç gerçeği görür. Türk insanının gerçeği görüp bu insanlara hadlerini bildireceklerine inanıyorum. Sosyal medyada hakkımda gözaltı listesinde olduğum yönünde paylaşımlar görünce buraya hesap vermeye değil hesap sormaya geldim. 3 yıl İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü El Kaide ve İŞİD masasında çalıştım."
 
Sırtına Türk bayrağı alan Mert, yağmur altında bekleyen kalabalığın tezahürat ve alkışları arasında hizmet binasına girip teslim oldu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cemaat 27 Ocak 2015 Salı 21:16

Cemaat cemaat fis fis

Yorumu oyla      12      5  
ahmet 27 Ocak 2015 Salı 13:43

Ya bu hoca parti kursun basına geçsin..madem bu kadar kalabalıksını n deme yani

Yorumu oyla      12      5  
T.C. Erol DURUKAN 27 Ocak 2015 Salı 10:16

BU DİNNEMELERDEN NİÇİN RAHATSIZ OLUYORSUNUZ PİSLİK PAÇALARDAN AKIYOR BELLİ Kİ POLİS POLİSİN PEŞİNDE.

Yorumu oyla      23      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kobani kutlamalarına müdahale
IŞİD'in Kobani'den püskürtüldüğü haberleri üzerine Doğu ve Güneydoğu'daki ...
Veresiye defteri tarih oluyor
İstanbul’da, veresiye defteri tutan bakkallar bilgisayar ortamına geçiyor. ...
Kayseri’ye hızlı tren müjdesi
AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, ilin en önemli projesi olarak ...
 
Şemdinli’de asker-köylü çatışması: 1 ölü
Hakkari'de kaçakçılık faaliyetleri nedeniyle arama-tarama yapan askerlere ...
Erasmus öğrencisine iğrenç tecavüz
Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında geçtiğimiz ağustosta İstanbul ...
Nefes kesen takip: İzmir’de otobüs çaldı…
İzmir’de çaldığı otobüsle Kütahya'ya gelen cezaevi firarisi 43 yaşındaki ...
 
Can Dündar: Elimizde silahla sopayla bekledik!
Almanya’nın Köln kentinde, gazeteci Uğur Mumcu ile şair Nazım Hikmet için ...
Yüzlerce kilo kaçak eti İstanbul’a soktular
Büyük İstanbul Otogarı'na piyasada satılma üzere getirilen 620 kilogram ...
Belediye Başkanı’nın eşi mobbingten istifa etti!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün eşi Zeynep ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva