HABERLER>GÜNCEL
28 Ocak 2015 Çarşamba - 12:14

İzmir merkezli büyük operasyonda ifade maratonu!

İzmir’de İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptıkları dönemde, kamu görevlilerinden, işadamlarına, gazetecilerden, askerlere kadar birçok kişiyi, sahte isimlerle dinledikleri gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkartılan 26 polisten gözaltındaki 19'unun ifade verme işlemlerinin devam ediyor.

İzmir merkezli büyük operasyonda ifade maratonu!

Soruşturmanın bir numaralı zanlısı durumundaki birinci sınıf Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ile Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı'nın da aralarında bulunduğu 9 kişiyi yakalama çalışmaları da devam ediyor. Gizlilik kararı bulunduğu için soruşturma evraklarını göremeyen avukatların gözetiminde zanlı polislere, dinlenen kişileri, 'Neden ve kimin talimatıyla dinledikleri', dinlemeleri neden sahte isimlerle yaptıkları ve görüşme kayıtlarını ne yaptıkları yönünde sorular sorulduğu öğrenildi.
 
İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde 2009 ile 2013 yılları arasında alınan yaklaşık 170 bin dinleme kararlarından bir bölümü üzerinde geçen ocak ayından itibaren araştırma yapan HSYK müfettişleri, usulsüzlükler tespit etti. Müfettişlerin, aralarında işadamlarından, ordu komutanlığı yapmış orgeneral rütbeli askerlere, kamu görevlilerinden gazetecilere kadar 92 kişinin usulsüz yöntemlerde, farklı meslek kolları ve isimlerle dinlendiğini tespitinin ardından da operasyona geçildi.
 
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Okan Bato'nun talimatıyla dün sabah saatlerinde 13 ilde operasyona başlandı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 26 kişiden 18'i gözaltına alınıp soruşturmanın yürütüldüğü İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu arada soruşturmanın bir numaralı zanlısı durumundaki birinci sınıf Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı, Şube Müdürü Taner Aydın'nın da aralarında bulunduğu 9 kişi adreslerinde bulunamadı ve yakalama çalışmalarının devam ettiği açıklandı. Bu kişilerin, geçen Ağustos ayındaki operasyonda olduğu gibi, kendilerinin de gelip teslim olabileceği ileri sürüldü. Ancak bu konuda polis ya da avukatlarından ise, bu yönde bir açıklama yapılmadı.
 
GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI
Gözaltına alınan polislerin İzmir'e getirilmelerinin ardından da gece saatlerinde, ifade verme işlemlerine geçildi. Sabaha kadar süren ifade alınmasına, 17 polisin sağlık kontrolüne götürülmeleri gerektiği için ara verildi. Adli sağlık kontrolünden geçirilen bu polislere, bir gün olarak alınan ilk gözaltı süresi de, işlemleri yetişmediği için Cumhuriyet Savcısı Okan Bato tarafından uzatıldı. Normal gözaltı prosüdürlerinin tamamlanmasının ardından zanlı polislerin, ifadelerinin alınmasına devam edildiği öğrenildi. Şu anda gözaltında bulunan 17 kişinin, ifadelerinin tamamlanması durumunda ise, bugün akşam saatlerinde adliye sevk edilebilecekleri de öğrenildi.
 
NEDEN DİNLEDİKLERİ SORULDU
Bu arada gizlilik kararı bulunduğu için soruşturma evraklarını alamayan avukatların gözetiminde zanlı polislere neler sorulduğu da ortaya çıktı. İfade vermeyi kabul eden polislere, dinlenen kişileri, 'Neden ve kimin talimatıyla dinledikleri', dinlemeleri neden sahte isimlerle yaptıkları ve görüşme kayıtlarını ne yaptıkları yönünde sorular sorulduğu öğrenildi.



EŞİYLE GELİP TESLİM OLDU
İzmir'de, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptıkları dönemde, kamu görevlilerinden, işadamlarına, gazetecilerden, askerlere kadar birçok kişiyi, sahte isimlerle dinledikleri gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkartılan 26 polisten birisi olan Başkomiser Talha Ülkümen, teslim oldu. Talha Ülkümen, Basmane Meydanı'nda toplanan vatandaşların Türk bayraklı sevgi gösterileriyle karşılandı.
 
Burada açıklama yapan Ülkümen, şunları söyledi: "Ismarlama operasyonla gözaltına alınmıştım. Geçen Ağustos ayında. Ben 8 sene istihbarat şubede çalıştım. Birinci operasyon kapsamında 40 gün cezaevinde kaldım. Şimdi tutuksuz yargılanıyordum. Bunun kanundaki yeri, ek bir iddianame hazırlanmasıydı. Biz orada soruları cevaplardık. Bu ülkenin dağ gibi bir PKK sorunu olduğunu söylemiştik. Ülkesini sevenlerin önünü kesmek için böyle bir dosyalara gerek yok. 5 ay önce yapılan operasyondan hiçbir değişiklik yok. Değişen dağ gibi olan PKK, everest gibi oldu. ŞU anda terörün yoğun olmadığı yerlerde bile kendi öz polisimiz, kendi devletimizde parya görevi görüyor. Zırhlı araçlarla gezmek zorunda kalıyor. Teröristler, ellerini kollarını sallayarak, ülkenin dört bir yanında dolaşıyor. Ne hapis, ne gözaltı, ne zindan bizi korkutamaz, yıldıramaz. Bizi devletinin düştüğü bu aciz durumdan daha öte üzmüyor. Yolun bu tarafında olmaktan çok memnunum. Ağzım dolu dolu Silivri'de yatan yiğitlere selam söylüyorum. Bütün çiçekleri kaparsanız da, baharın gelmesini engelleyemezsiniz."
 
Talha Ülkümen daha sonra, babası Faruk Ülkümen ve Annesi Atiye Ülkümen'in elini öperek vedalaştı. Ardından, eşi Melike Ülkümen'le el ele emniyet müdürlüğüne kadar yürüyüp teslim oldu. Bu sırada hem emniyet binası yakınında toplanan vatandaşlar hem de Talha Ümkümen'in, ailesi yaşananlara tepki gösterdi.

GÖZALTI SAYISI 19'A ÇIKTI
Hakkında yakalama kararı çıkartılan 26 polisten biri olan Şube Müdürü Taner Aydın da teslim oldu Taner Aydın'ın, teslim olmasıyla, operasyonda gözaltına alınan polis sayısı 19'a çıktı. Aralarında Hasan Ali Okan'ın da bulunduğu 7 polisin yakalanması için çalışmaların sürdüğü açıklandı.
 


KORNA ÇALANA 88 LİRA CEZA
Bu arada Çankaya'daki Terörle Mücadele Müdürlüğü önünde destek için bekleyen kalabalığa, Gazi Bulvarı'ndan geçen araçlardaki sürücüler de korna çalarak destek verdi. Buradaki trafik polislerinin korna çalan araçların plakalarını aldığı gözlendi. Polislerin gereksiz klakson çalarak çevreyi rahatsız ettikleri için bu sürücülerin plakalarına 88'er lira trafik cezası yazıp, adreslerine göndereceği öğrenildi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
reco baba 29 Ocak 2015 Perşembe 00:01

tiyatroyu seyir halindeyiz

Yorumu oyla      11      5  
28 Ocak 2015 Çarşamba 20:14

Peki Buca Şirinyer Caddesi Boydan Boya Araçlarını Park Eden Sürücer İçin Neden Trafik Ekipleri Cezai İşlem Uygulamıyor.

Yorumu oyla      16      5  
izmirli 28 Ocak 2015 Çarşamba 17:35

Mithatpaşa caddesinde üç şerit park yapılıyor kimse görmüyormu enteresan

Yorumu oyla      24      5  
HİKMET TEKCAN 28 Ocak 2015 Çarşamba 16:28

POLİS ARKADAŞLAR İÇERDEKİLER SİZİN MESLEKTAŞLARINIZ VATANDAŞLARA CEZA YAZARKEN RAHATSIZ OLAN BİRİNİ GÖSTEREBİLİRMİSİNİZ BU UYGULAMANIN ADALETİNİ SÖYLERMİSİNİZ?

Yorumu oyla      25      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in yeni nüfus haritası: Bir yılda…
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere ...
Kızının borcu yüzünden elektriği kesildi
Antalya'da Muzaffer Şimşek adlı vatandaş, üvey kızına ait borç yüzünden ...
Türkiye'nin yeni nüfusu belli oldu: Bir yılda...
Türkiye'nin nüfusu 2014 sonunda 77 milyon 695 bin 904 kişi oldu. Türkiye’de ...
 
Vakıf formülü: Cemaat okulları kapanıyor…
Hükümet, cemaat okullarının Türkiye'de kurulacak özel hukuk tüzelkişiliğini ...
Baro tarifeyi açıkladı: Savunma el yakıyor!
İzmir Barosu, 2015 yılı avukatlık asgari ücret tarifesini belirledi. Buna ...
Uludağ'da korkunç son: Annesi gözleri önünde...
Uludağ’da, oteller bölgesinde buzda kayan otomobilin altında kalıp sürüklenen ...
 
İlk kez atanacak öğretmenler için kritik karar!
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı yönetmelik değişikliğine göre, öğretmenliğe ...
İzmir'de zincirleme kaza: 1 ölü 8 yaralı
Gaziemir’de yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda dört aracın karıştığı zincirleme ...
Metal işçileri ülke çapında greve gidiyor
Son yıllarda önemli bir atılım yapan Türkiye metal sektöründe hareketli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva