HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ağustos 2015 Perşembe - 10:04

İzmir’in ünlü Bit Pazarı yeni yerine taşınıyor

Yenişehir semtinde kurulan ve uzun süredir sorun yaratan İzmir’in tek ikinci el eşya pazarı Konak Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar neticesinde artık yeni yerinde hizmet verecek. Daha önce Gıda Çarşısı içinde dağınık bir halde açılan tezgahlar, belirlenen yeni pazaryeri sayesinde daha temiz ve sağlıklı bir ortamda kurulacak.

İzmir’in ünlü Bit Pazarı yeni yerine taşınıyor

Halk arasında Bit Pazarı olarak adlandırılan ve gerek nostaljik atmosferi gerekse de ucuz alışverişin adresi olmasıyla nedeniyle kent kültürünün değişmez bir parçası olan ‘ikinci el eşya pazarı’ yeni yerine kavuşuyor. Daha önceleri Yeşildere'de kurulan ancak sonrasında Yenişehir'deki Gıda Çarşısı içinde faaliyet göstermeye başlayan pazar için Konak Belediyesi 5 bin 247 metrekarelik yeni bir pazaryeri alanı belirledi. Gıda Çarşısı'nın hemen arkasında bulunan ve bir kısmı Konak Belediyesi'ne, bir kısmı ise özel mülkiyete ait alanda oluşturulan pazaryeri sayesinde İzmir’in tek ikinci el eşya satışının yapıldığı pazar artık daha nitelikli ve düzgün bir yerde kurulacak. Konak Belediyesi ve İkinci El Eşya Satıcıları Derneği arasında yürütülen görüşmeler neticesinde belirlenen yeni pazaryeri çok kısa bir süre içinde faaliyete geçecek.



ESKİ PAZARA ÇOK YAKIN
Daha önce hem Gıda Çarşısı esnafı hem de pazarda tezgah açan esnaf arasında sorun oluşturan pazar için her iki taraf da Konak Belediyesi’nden yeni bir pazaryeri alanı oluşturulması için talepte bulunmuştu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’la bir araya gelen taraflar bu isteklerini bir kez daha dile getirmiş ve yaşadıkları bu sorunun bir an önce çözülmesini istemişti. Her iki taraftan da benzer taleplerin gelmesi üzerine harekete geçen Konak Belediyesi, yapılan görüşmeler sonunda ikinci el eşya pazarını mevcut pazarın kurulduğu alana çok yakın yeni bir alana taşıma kararı aldı. Kısa bir süre önce başlayan çalışmalar neticesinde belirlenen 5 bin 247 metrekarelik alanda pazaryerine dönüştürüldü.

ÇARŞI ESNAFI DA PAZARCI DA MEMNUN
Yeni pazaryeri esnafın da yüzünü güldürdü. Daha önceleri pazaryeri konusunda kargaşa yaşayan esnaf artık daha rahat bir şekilde tezgah açabilecek. Yer bulma sorununun yaşanmayacağı yeni pazaryerinde, esnaf yer kapmak için gece yarısı gelmek zorunda kalmayacak.  Konak Belediyesi ile İkinci El Eşya Satıcıları Derneği arasındaki görüşmeler sonunda pazarda tezgah açacak esnaflar tek tek kayıt altına alındı. Böylelikle pazarın kurulduğu günler yaşanan yer bulma sorunu da ortadan kalkmış olacak. İkinci el pazarının kurulması için hazırlanan yeni pazaryeri alanında her ayrıntı düşünüldü. Esnafın ve alışverişe gelen vatandaşların rahat hareket edebilmesi için tezgah alanları sarı çizgilerle belirlendi. Daha önceki pazaryerinde toprak üstünde tezgah açan pazar esnafı, yeni oluşturulan pazaryerinde daha temiz ve düzgün beton zemin üzerinde tezgah açacak. Böylelikle Yenişehir Gıda Çarşısı içinde çok geniş bir alana dağılmış durumdaki satıcılar yeni düzenlemeyle daha nitelikli ve düzgün bir noktada buluşmuş olacak. Alışverişe gelenler de aradığı satıcının hangi alanda tezgah açtığını rahatlıkla bulabilecek. Tüm bu düzenlemelerin yanında pazarın kurulacağı günlerde esnaf ve alışverişe gelenlerin kullanımı için pazaryerinin farklı noktalarına seyyar tuvaletler konulacak. Ulaşımın da kolay olduğu pazaryerine gelmek isteyenler Metro ya da otobüsle ulaşabiliyor.

VATANDAŞA KOLAYLIK
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yeni pazar alanının devreye girmesiyle ikinci el eşya pazarının sağlık koşullarına uygun ve hijyenik bir pazar haline dönüşeceğini söyledi. Daha önce her hafta farklı noktalarda tezgah açmak zorunda kalan esnafın artık her hafta kendisine ayrılan alanda tezgah açacağını belirten Başkan Pekdaş, alışverişe gelen vatandaşların da böylelikle her hafta tezgah tezgah satıcı aramayacağını söyledi. Pekdaş, “Seçim bildirgemizde de yayınlamıştık. İkinci el eşya satışının yapıldığı pazarlar bir şehrin kültüründe devamlılık sağlar.  Bizler bu değerlerin kaybolmasından yana değiliz. İzmir’in tek ikinci el eşya satışının yapıldığı bu pazarı daha nitelikli hale getirip, özelliğine uygun şekilde yaşatmak istiyoruz.  Hem Gıda Çarşısı’ndaki esnafımızın hem de pazarda tezgah açan ikinci el eşya satan vatandaşlarımızın memnun olacağı bir pazaryeri oluşturduk” dedi.

 
Buca Belediyesi’nden İEF’ye özel görsel ziyafet
 
Karabağlar’da iş garantili kurs
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Ağustos 2015 Perşembe 22:03

Kaldırın gitsin. Bu şehirden bi halt olmaz. Her yer çürümüş, eski püskü. Konak Belediyesi çok çalışkan ama yine de yetmiyor 😂😁😃 ege tv de gördüm. Mahallenin kaldırımlarini kazmışlar. 4 aydır öyle bekliyormus. Zaten başka bir halt yapmıyorsunuz bari onu düzgün yapın. Suç bizdeki bunlara oy veriyoruz. 😞

Yorumu oyla      13      7  
İzmirli35 27 Ağustos 2015 Perşembe 18:56

Çok iyi olmuş her iki taraf için de..

Yorumu oyla      12      8  
Bitçi 27 Ağustos 2015 Perşembe 15:32

Bit pazarı esnafı memnun ve mutlu mu? Pazar günü insanlar eylem yapacağız Konak Belediyesinde pazartesi günü diye tüm esnafı çağırıyorlardı. Gözümle görüp kulağımla duydum.

Yorumu oyla      14      7  
ercan 27 Ağustos 2015 Perşembe 13:29

İkiçeşmelik projesi bitince spotçuların kaldırıma malzeme koyması yasaklanacak ama ben bunun yürüyeceğine inamıynlardanım.Ordaki bir çok dükkanın metrekaresi zaten bu işi yapmaya uygun değil.Bir de dışarıya çıkarma hastalığıvar esnafımızda.Peki ne olacak.Olcak belli.Zabıta gelicek kaldır diyecek.Onlar kaldırcak.Zabıta gidince yine malzeemeler kaldırıma konucak.Belediye baktı olmuyor ceza yazacak.O da işe yaramıyacak.Bu sefer daha sert uygulamalar gidilecek .Sonrada seyreyleyin çıkacak gümbürtüyü.Aziz kocaoglu proje başlamadan önce esnafla görüştü ve söz aldı bu kunuda ama sayın başkan bu işler sözle olmuyor malesef..Ne zaman olur bilinmez ama er geç zaten belediye spotçuları ordan kaldırmak zorunda kalcak.Görünen köy klavuz istemez.

Yorumu oyla      15      5  
ANKARA 27 Ağustos 2015 Perşembe 13:00

Çankaya Bıt Pazarı Acılen Kaldırılmalı,Tulumbacı Sokak Dıye Bılınen Kısım da Dahıl Olmak Uzere Vergı Daıresı Sokağı Ve Diğer Sokaklar'daki Seyyar Tezgahlar da Dahıl Olmak Üzere Çankaya Bıt PAZARI Acılen Yenısehır'deki Alan Ile Bırlesmeli.

Yorumu oyla      17      6  
Ankaralı'ya cevap 27 Ağustos 2015 Perşembe 12:45

Sayın Ankaralı arkadaş, sen ankarada olduğun için pek bilmiyon galiba. Çankaya'da Bit Pazarı yok.Elektronikçiler, telefoncular var. Sen önce Ankara'dan kop gel de bi gör

Yorumu oyla      16      8  
ANKARA 27 Ağustos 2015 Perşembe 12:31

Izmir'in Tek Ikinci El Pazarı Mı! Peki Çankaya'daki Bit Pazarı Ne Olacak! Burası da Acilen Tasınmalı...

Yorumu oyla      15      9  
27 Ağustos 2015 Perşembe 12:26

peki yıllardır taşınması gereken spotçuları neden taşımıyorsunuz? adamlar kaldırımları parsellemiş görme engelli yürüyüş yolu çamaşır makinaları buzdolapları ile dolu. yol üzerine istedikleri gibi eşya araba koyuyorlar. trafik arap saçı. bu sorunu çözecek samimi biri var mı?

Yorumu oyla      15      5  
ANKARA 27 Ağustos 2015 Perşembe 12:11

Çankaya'daki Bit Pazarı Ne OLACAK !

Yorumu oyla      16      6  
Gezi ruhu 27 Ağustos 2015 Perşembe 10:14

İyi olmuş, güzel

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Belediyesi’nden İEF’ye özel görsel ziyafet
Buca Belediyesi, 84. Kez kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı’na ...
İşgaliye kararı Konak’a yaradı: 2 milyonluk doping
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kıyı, sahil şeridi, yol ve meydanlarda ...
Başkan İnce’den ikinci köprü müjdesi
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, seçim öncesi vaatleri arasında ...
 
İzmir’de ulaşıma fuar ayarı!
Kültürpark’ta düzenlenecek 84. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) için hazırlıklarını ...
İzmir Fuarı'nda ücretsiz internet keyfi
84. İzmir Enternasyonal Fuarı’na gelen ziyaretçiler, İzmir Büyükşehir ...
İzmir'in kasasına bir güzel 'not' da Moody's'den!
Olumsuz iç ve dış ekonomik koşullara rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
Konaklı miniklerden yaz okullarına muhteşem final
Tatilini Konak Belediyesi’nin açtığı ücretsiz yaz okullarında değerlendiren ...
Büyükşehir ve İZSİAD'tan örnek işbirliği
Kent Koleji modeli ile iş dünyasının talep ettiği vasıflı elemanları yetiştirerek ...
Teleferik’te gece ayrı güzel: Işık şöleni
Hizmete girdiği günden itibaren büyük ilgi gören Teleferik’te akşamları ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva