HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Eylül 2015 Cuma - 09:13

İzmir'in ücretsiz internet ağı büyüyor!

Kentin 8 farklı noktasında ücretsiz internet hizmeti sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Kablosuz İnternet Erişim Hizmeti ve Bilgi İletişim Teknolojilerinin Kullanımı” konusunda panel düzenledi. Uzman isimlerin yer aldığı panelde, 8 noktada başlatılan açık alan internet hizmetini 2016 yılında 36 noktaya çıkarılacağının müjdesi verildi.

İzmir in ücretsiz internet ağı büyüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı işbirliğinde hayata geçirdiği “WizmirNET” projesi ile 1 Haziran 2015 tarihinden itibaren  kentin 8 farklı noktasında ücretsiz internet erişim hizmeti sunmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi, kısa sürede 100 binin üzerinde giriş yapılan ve  İzmirliler tarafından büyük ilgi gören  “WizmirNET” projesi kapsamında bir de panel düzenledi. Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde düzenlenen panelin açılış konuşmaları Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (TBD) İlker Tabak, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmaz Çoban ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Güler Sağıt tarafından gerçekleştirildi. Bilgi iletişim teknolojilerinin kullanımının önemi ve bilgi toplumuna dönüşümün masaya yatırıldığı panele 9 Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yalçın Çebi, İzmir Kalkınma Ajansı Planlama Birimi Başkanı Murat Çelik, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Görevlisi Tuğkan Tuğlular, Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzmanı Reha Şentürk ve Emekli Cumhuriyet Savcısı M. Nevhan Akyıldız da konuşmacı olarak katıldı.

36 NOKTAYA YAYGINLAŞTIRILACAK
WizmirNet hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Güler Sağıt, 8 noktada başlatılan açık alan internet hizmetini 2016 yılında 28 noktaya daha yaygınlaştırarak toplam 36 noktada devamlılığının sağlanacağını söyledi. Proje yapmak kadar projelerdeki sürekliliğin de önemine değinen Sağıt, “WizmirNet projesinin ikinci adımı olan Kapalı Alan Yönlendirme Sistemi” hakkında sunum yaptı. Sağıt, “Çalışmalarını sürdürdüğümüz sistem sayesinde, başta görme engellilerimiz ve yaşlılarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapacakları ziyaretlerde hangi işlerini hangi birimin yaptığını, birimin nerede olduğunu online yönlendirmeyle en hızlı ve etkin şekilde öğrenerek zamandan tasarruf edecekler” diye konuştu.

BILGI TOPLUMU IÇIN ÖNEMLI ADIMX
İlklerin şehri İzmir’de yine bir ilkle karşı karşıya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten TBD Başkanı İlker Tabak, “Kablosuz ve Engelsiz İnternet projesini,  toplumcu bir yaklaşımla çağdaş bir yaşamın gereği görüp İzmir’in bilişim toplumu olma yolunda önemli bir adım attığı için, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ve İZKA’yı kutluyorum” dedi.

AMAÇ DEĞIL ARAÇ OLMALI
Bilgi toplumuna dönüşümü sağlayan ünlü kişilerin başarıya giden yaşam hikayelerinden ve çalışmalarından örnekler veren İZKA Planlama Birimi Başkanı Murat Çelik, İzmir’in bilgi toplumuna ve akıllı kente dönüşümü için yapılması gerekenlerin neler olduğunu anlattı. İZKA tarafından hazırlanan İzmir Bilgi Toplumu Temeli Kalkınma Stratejisi’nden hakkında bilgi veren Çelik, teknolojiyi amaç değil araç haline getirmenin ve bu aracı en etkili kullanan bilgi insanları yetiştirmenin önemine değindi.


STRATEJI HARITASI OLUŞTURULDU
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Görevlisi Tuğkan Tuğlular da, 2012 yılında İZKA’nın İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde başlattığı Bilgi Temelli Kalkınma Stratejisi çalışmaları sonucunda 5 adet öncelik, 16 adet hedef, 85 adet eylem ortaya çıkarıldığını ve tüm bunların ardından strateji haritasının oluşturulduğunu söyledi.
 
Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzmanı Reha Şentürk, bilgi toplumuna dönüşümde İzmir’deki bilişim ekosistemi ve yarattığı etkiler üzerinde açıklamalarda bulundu.
 
“Bilgi Toplumu ve Bilgi İletişim Teknolojilerinin Kullanımında Neredeyiz ve Nereye Gidiyoruz” konulu sunum yapan 9 Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yalçın Çebi ise internet kullanımına yönelik istatistik bilgiler vererek bilgiye ulaşma özgürlüğünün ve kablosuz ağların yaygınlaştırılmasının önemine değindi.
 
İnternet kullanımının yasal prosedürleri hakkında bilgilendirme ve uyarılarda bulunan emekli Cumhuriyet Savcısı M. Nevhan Akyıldız da, “ Ulusal Yargı Ağı sayesinde vatandaşlar, tek tuşla adli sicil kaydı ile dava süreçlerini izleyebiliyor ve sonucunu öğrenebiliyor. Önceden ulaşmak için çok zaman harcanan bilgilere yeni sistem sayesinde kolayca ulaşmak mümkün. Bu sayede zaman ve emekten tasarruf sağlanıyor” diye konuştu.
 

 
Şehidin vasiyeti: Kızımı devlete emanet etmiyorum!
 
Denizli’de feci kaza: 1 ölü, 3 yaralı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Eylül 2015 Cuma 12:10

Toplu ulaşım araçlarında da olmalı. Izban, metro, otobüs ve tramvay. Yeni gemilerde olacağı söyleniyordu, şu an var mı bilmiyorum.

Yorumu oyla      12      5  
4 Eylül 2015 Cuma 11:01

Çiğli, Ataşehir ve Egekent var mı bu bilgi ağında? yoksa Aziz Kocaoğlu yine kendi evinin önünemi koymuş bu wireless leri???

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soylu emlakçılarla buluştu
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Menderes Emlakçılar Derneği’nin ...
İzmir trafiğine maraton ayarı: Hangi noktalar kapatılacak?
Bu yıl rekor katılımın olduğu “İzmir’in Kurtuluşu Yarı Maratonu” nedeniyle, ...
Egedesonsöz'e Barış Selçuk onuru!
Doğan Haber Ajansı Muhabiri Nurettin Kurt’un birincilik alan eserinin ...
 
Buca'da temizlik seferberliği
Buca Belediyesi ilçede yürüttüğü temizlik çalışmaları ile cadde ve sokakları ...
Konak’ta barışın sesi müzikle yükseliyor
Konak Belediyesi’nin Dünya Barış Günü kutlamaları kapsamında Tarihi Kemeraltı ...
İzmir’in kurbanlıkları Torbalı’dan
Dini bayramlarımız arasında önemli yer tutan Kurban bayramıyla ilgili ...
 
Ödemiş’in mahallelerinde çocuk şenliği
Ödemiş Belediyesi kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çocuk Şenliği’nin ...
Gaziemir’de 500 milyonluk 'rant' kapışması!
Gaziemir’de Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile CHP grubu Akçay Caddesi’nde ...
Gaziemir’de kurslar başlıyor
Gaziemir Belediyesi’nin 48 farklı branşta açtığı ücretsiz kurslar her ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva