HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mayıs 2013 Salı - 14:11

İzmir'in tarihi davasına yeni tarih: Yurt dışı yasağı kalktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi davasında 5. Duruşma gerçekleşti. 8 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti davayı bilirkişi raporları gelmediği ve yeni talepler olduğu için ileri bir tarihe erteledi. Mahkeme ayrıca, tutuksuz yargılanan isimlerin yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı.

İzmir in tarihi davasına yeni tarih: Yurt dışı yasağı kalktı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere 129 kişinin yargılandığı tarihi belediye davası 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme Başkanı Cahit Kargılı’nın katılmadığı duruşmayı Mahkeme Üyesi Halit Uysal yönetti. Duruşmaya CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve çok sayıda bürokrat izledi.
 
Mahkeme Başkanı Uysal, duruşma öncesinde telefon ve görüntülü cihazlarla ilgili uyarıda bulundu. İstanbul 16.Ağır Caza Mahkemesi’nden gelen gizli izleme kayıtlarına ilişkin raporun dosyaya konulduğunu ifade eden Uysal, “Yine yargılama konusu olan 90 saniyelik tanıtım filminin 32 salonda gösterimi ile ilgili İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimat gönderildi. O talimatta konuların Mimar Sinan Üniversitesi’ne gönderilmesi istenmişti. Henüz cevap gelmedi” dedi.
 
SAVUNMALARI YAZILI VERİN
Mahkeme Başkanı Uysal, avukatlar savunma yapmadan önce, “Tutuklu sanığımız yok. Şu anda sıkıntı olacak durum yok. Hemen herkesi gönderebilirim.   Açık konuşayım biriniz konuştuğu zaman diğeri de ‘ben konuşayım’ diyecek. Takdir sizin. İtirazları yazılı verin. Ben söyleyeceğimi söyledim” dedi. Avukatlar sözlü savunma yapmak istedi ve istekleri kabul edildi.
 
Duruşmada, üç ay önce alınan karar gereği ‘kamu zararı’ iddiası olduğu için Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal olarak müdahillik talebi soruldu. Belediye ise davaya müdahil olmak istedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin avukatı Adnan Çelikkal belediyeyi temsil etti.
 
Bazı avukatlar savunmaları yazılı olarak verirsen Şirketler Koordinatörü Hilmi Özen’in avukatı ise “İddianamede Çankaya Katlı Otopark İhalesi’nde ihaleye katılanların engellenmesi ve planlayarak, işbirliği yaparak belediye şirketi İZELMAN’a ihale vermekle suçlanıyor. Bu konuda bilirkişi raporu alınmasını istiyoruz” dedi. Genel Sekreter Yardımcısı Pervin Şenel Genç’in avukatı Turan Karakaş da, “Bilirkişiye dosyalar gönderildiği zaman bilirkişinin incelemeleri hangi boyutta, neresi için yapacağına ilişkin bir dilekçe vermek istiyoruz. Bu durum kabul edilsin” diye konuştu.
 
BİLİRKİŞİYE GİTSİN
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun avukatı Ercan Demir, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen 4. Yargı Paketi’ndeki düzenlemeleri anlattı. Cezaları indiren yeni değişiklik üzerinden istenen cezaların miktarının değiştiğini belirten Demir, “Suçlamalara öngörülen cezalar farklılaştı. Kamu zararının bulunmaması sanıklar lehine oluştu. Mahkeme kamu zararının bulunup bulunmadığı konusunda dosyaları bilirkişiye gönderdi. Başta Çankaya Katlı Otopark İhalesi olmak üzere birçok konuyu görüştük. Savcılık bizim kabul etmediğimiz bir şekilde kamu zararı vardır diyerek raporlar aldı. Biz ‘kamu zararı vardır’ denilen konuların yeniden bilirkişiye gitmesini istiyoruz. Bilirkişiye hiç gönderilmeyen konular var. Emekli Sayıştay denetçilerinden oluşan bir ekibin incelemesini talep ediyoruz” dedi. Demir, aynı zamanda avukatlığını yaptığı İZENERJİ AŞ. Genel Müdürü Ali Sabuktay için konulan yurtdışı çıkış yasağının da kaldırılmasını talep etti.
 
Avukatlardan Enis Dinçeroğlu da 3 Mayıs tarihinde ihale kanununda yapılan yönetmelik değişikliğinin de dikkate alınmasını istedi. ESHOT Durak İhalesiyle ilgili konuşan Avukat Nilay Kökkılıç, İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Kadir Şen’in dinlenmesini talep etti.
 
Mahkeme 6. Duruşmayı 10 Eylül 2013 tarihine ertelerken tüm adli kontrol kararlarının kaldırılmasına karar verdi. Buna göre, tutuksuz yargılanan isimler hakkında alınan daha öncesi ‘yurt dışı çıkış yasağı’ kaldırılmış oldu.

 
“BERAATLE SONUÇLANMASINI İSTİYORUM”
Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Sizlerde mahkemeyi izlediniz, bu bir ara duruşmaydı. Yurtdışı yasağı kararının kaldırılması sevindiricidir. Ama 130 sanıklı bir dava. Adli kontrol kalktı. 130 kişi başladığımız davada, sanık sayısında bildiğiniz gibi geçen hafta Alaattin Eraslan beyefendiyi kaybettik. Ben üzüntülerimi ve taziyelerimi ailesine iletiyorum. Bu davanın bir an önce berat ederek sonuçlanması talebini yineliyorum. Çünkü bütün arkadaşlarımız sıkıntı içerisinde. Bir an evvel berat kararının verilmesi hepimizi ve İzmir kamuoyunu mutlu edecektir. Tabi bilirkişi raporları, incelemeler uzuyor ama mümkün olduğu kadar, olanakların elverdiği kadar kısalıp sonuca ulaşma dileğimizi de her zaman olduğu gibi buradan tekrarlıyorum” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALLAH YARDIMCILARI OLSUN 15 Mayıs 2013 Çarşamba 13:43

Böyle giderse bu insanlar daha 10 yıl gidip gelirler.

Yorumu oyla      12      5  
Bilirkişi raporları 15 Mayıs 2013 Çarşamba 10:32

Maliye Bakanına bağlı görevli devlet memuru vergi denetçilerinden oluşturulan bilirkişi raporlarında kamu zararı var denilen konular işin uzmanı tarafsız bilirkişiler tarafından yeniden incelenerek KAMU ZARARI DEĞİL KAMU YARARI VAR diye raporlar geldi... Dosyalardaki bu tür tüm bilirkişi raporları yeniden yeni tarafsız bilirkişilere gidip incelendikten sonra karar aşamasına gelinecek herhalde, O da uzun zaman alacak sanırım.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent Konseyi Engelli Meclisi’nde yeni yönetim
Karabağlar Kent Konseyi Engelli Meclisi, 4. Olağan genel kurulunu gerçekleştirdi, ...
EKAF’tan Başkan Sındır’a plaket
Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF), 4. Hamsi Şenliği’ne sağladığı ...
Minikler Sasalı’da gençler LiseFest’te
Çocuklardan gelen mektuplardaki istekleri değerlendiren Başkan Tartan, ...
 
Çeşme'ye MOBESE geliyor
Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Huzur Toplantısı’nın ...
Bornova’dan amatör kulüplere büyük destek
İlçe sınırları içerisindeki 30’u aşkın amatör kulübün en önemli destekçilerinden ...
Tartan'dan hemşirelere övgü
Konak Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Hemşirelik Haftası etkinlikleri ...
 
Çiğli’de belediye-işçi-sendika tek yürek: Sözleşme bayramı
Çiğli Belediyesi’nin yenilenen toplu sözleşmesiyle işçiler adeta bayram ...
Karşıyaka’da ‘emek’ zirvesi: Durak Beko’yu ağırladı
DİSK’in İzmirli Genel Başkanı Kani Beko Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat ...
İzmir engelleri kaldırmak için bir dilek tuttu
İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından düzenlenen “Engelleri kaldırmak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva