HABERLER>EKONOMİ
2 Eylül 2015 Çarşamba - 11:52

İzmir'in okul servisi ücretleri belli oldu!

İzmir Servis Aracı İşletmecileri Odası 2015 – 2016 öğrenci taşıma ücretlerini açıkladı. Bu sene yüzde 3 ila yüzde 7 arası zam yaptıklarını açıklayan Oda Başkanı Hasan Basri Bostancı, velileri yüksek fiyatlara karşı uyardı. Yeni dönemle ilgili bilgileri aktaran Bostancı, servis şoförlerine getirilen 26 yaş kuralı ve diğer belgelerin işi zorlaştırdığını söyledi. Milli Eğitim’in servis şoförlerine zorunlu tutacağı eğitim programında alınan belgenin tek belge olması için görüşmelerin olumlu geçtiğini söyleyen Bostancı, Türkiye genelinde verilecek eğitimde İzmir modelinin uygulanacağını açıkladı.

İzmir in okul servisi ücretleri belli oldu!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Türkiye 28 Eylül’de 2015 – 2016 eğitim öğretim yılının startını verecek. Yeni dönem için İzmir Servis Aracı İşletmecileri Odası taşıma ücretlerini açıkladı. Oda Başkanı Hasan Basri Bostancı, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nde yaptığı toplantıyla yeni rakamları duyurdu, vatandaşları yüksek fiyatlar için uyardı.

ZAM DEĞİL DÜZENLEME
İzmir Servisçiler Odası Hasan Basri Bostancı 2015 – 2016 servis ücretlerini açıkladı. Türkiye genelinde belirlenen ücretlere oranla zam yapmadıklarını ifade eden Bostancı, “Yaptığımız çalışmalar sonucu fiyatlarımızı belirledik. Biz diğer büyük illere göre zam yapmadığımızı, düzenleme yaptığımızı düşünüyoruz. Bu sene fiyatlara yüzde 2 ila yüzde 7 oranında bir zam yaptık. Burada temel ölçüt akaryakıt gibi dursa da bu konuda asıl belirleyici olan artan yedek parça fiyatları oldu” dedi.
 
İŞTE FİYATLAR
Bostancı’nın açıkladığı 2015 -2016 eğitim öğretim yılı öğrenci taşıma ücreti, “0 -  3 km Aylık 120 TL Yıllık bin 80 TL, 0 – 6 km Aylık 150 TL Yıllık bin 350 TL, 0 – 10 km Aylık 158 TL yıllık bin 422 TL , 0 – 20 km aylık 222 TL yıllık bin 998 TL” olarak; ana okulu taşıma ücreti ise, “0 – 3 km Aylık 145 TL Yıllık bin 305 TL, 0 – 6 km Aylık 160 TL Yıllık bin 440 TL, 0 – 10 km Aylık 180 TL Yıllık bin 620 TL, 0 – 20 km aylık 240 TL Yıllık 2 bin 160 TL” olarak belirlendi.

FİYAT ÇİZELGESİNDEN YÜKSEKSE BİZİ ARAYIN
Okul servislerinde oda tarafından belirlenen tavan fiyatların üzerinde bir bedelin velilerden talep edilmesinin yasa dışı olduğunu söyleyen Bostancı, velileri uyardı. Bostancı, “Biz bu taşıma ücretlerinde haksız uygulamalarla karşı karşıya geliyoruz. Odamıza bağlı tavan fiyat çizelgesini taşımak zorunludur. Bu fiyatların üzerinde fahiş fiyatla taşımacılık yapıldığı şikayetleri geliyor. Bu durumun benim esnafıma mal edilmemesi gerekiyor. Eğer bu fiyatların üstünde bir durum varsa biz bunun için velilerimize elimizden geleni yapmaya hazırız. Bunun üstünde bir ücret varsa İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerine ve odamıza müracaat etsinler” ifadelerini kullandı.

KAZALARDAN TÜM TÜRKİYE SORUMLU DEĞİLDİR
Okul  taşımacılığında kaza ve problemleri azaltmak için servis şoförlerine yönetmelik gereğince zorunlu olarak aldırılan belgelerde tek belge dönemine geçiliyor. Bostancı geçtiğimiz eğitim döneminde gerçekleşen kazalar nedeniyle uygulamaya konulan 26 yaş uygulamasının esnafı zora soktuğunu söyledi. Bostancı, “Geçtiğimiz yıllarda 21 yaşında bir arkadaşımız askere gitti geldi araç aldı. Borca girdi. Masa başında böle bir karar alınıyor.. Yalnızca okul servis araçlarında geçerli olan bir belge karşımıza çıktı. 26 yaş uygulaması tüm esnafa büyük sıkıntılar getirecek. Samsun’da ve Erzurum’da yaşanan elim bir kazadan tüm Türkiye sorumlu değildir” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE GENELİNDE İZMİR MODELİ
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni uygulamaya koyacağı, sadece okul servis sürücülerine yönelik verilecek zorunlu eğitimde İzmir modeli uygulanacak. Konu ile ilgili çoklu belge zorunluluğu yerine tek belge sisteminin gelmesi için görüşme yapan Bostancı, ”Bu konu hakkında toplantı yaptık. 26 yaş ve SRC belgesi gibi yaptırımların gereksiz olduğunu ifade ettim. Eğer bu eğitim alınacaksa esnaftan şu belge bu belge istenmemesini, Milli Eğitim’den alınacak belgenin tek belge olması konusunda çalışma yaptık. İl Milli Eğitim Müdürü’ne müfredatı gösterdik. Madem bu talepler bizden isteniyorsa herkesin uyması gereken şeylerin altına çizdik. Şu an Türkiye genelinde uygulanacak eğitim modelim bizim İzmir’de uyguladığımız eğitim modeli olacak. Şu an anlaştık haber bekliyoruz” dedi.

ÇOCUĞUN HER ADIMINDA TAKİP MESAJI
Velilerin çocuklarının güvende hissetmesi için tüm uygulamalarda öncü olduklarını ifade eden Bostancı, “Servis araçlarına araç takip sistemi zorunluluğu getirildi. Biz bunun dışında veliye sesi mesaj gönderiliyor. Belirli mesafe ve zaman aralığında sesli arama ile bilgi veriliyor. Çocuklarımız okula gittiği zaman gittiğine dair, etüde kaldığı zaman etütte kaldığına dair bilgi gidiyor. Eğer servis şoförleri belirlenen rotanın dışına çıktığı zaman belediye ekiplerine, bize ve kolluk kuvvetlerine bilgilendirme sistemi gidiyor. Biz bu konuya önem veriyoruz. Biz Atatürk’ün bize emanet ettiği gençleri,  Türkiye’nin geleceğini taşıyoruz” diye konuştu.

KORSAN İHALELER
Bostancı ayrıca, “Bazı okullar kapalı kapalar ardında ihale yapıyorlar. Bu yönetmeliğin hiçbir maddesinde ihale söz konusu değil. Kapalı kapılar ardında yapılan ihalelerden pis kokular geliyor. Burada özellikle okul aile birliklerini uyarmak istiyorum. Eğer burada bir korsan varsa o burada ihale yapan okul aile birlikleri ve okul müdürleridir. Bizim araçlarımızı kalkıp korsan ilan eden taraflara da esas korsanın kendilerinin olduğunu düşünüyorum. Bu araçlar okul anlaştı bahçeye girebilir, diğer araçlar giremez deniyor. Bu yönetmeliğe göre mümkün değil. Yönetmelikte indirme bindirme alanı tüm araçlara açıktır” diye konuştu.
 

 
Kocaoğlu'ndan stat için Hazine arazisi sürprizi!
 
EBSO'da Afrika zirvesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemeralatı'nda projeler tamam: Eylem ve ortaklık zamanı
İzmir’in tarihi çarşısı Kemeraltı’nı geliştirmek için 2012’de kurulan ...
Kuru incirin ihracatı 2 Ekim’de başlıyor
Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu, geleneksel ihraç ...
TARİŞ'ten İzmirli'ye çağrı: 'Üzüme sahip çıkın'
Tariş Üzüm Birliği 2015 yılı ürünü çekirdeksiz kuru üzüm alım avans fiyatını ...
 
Altın için flaş karar: Yüzde 36 azaldı
Kasım ayından bu yana yaşanan artış altına talebi, Darphane de üretimi ...
Yorgancılar’dan cari açık uyarısı: Faytoncunun elinde iki telefon var
Ege Bölgesi Sanayi Odası Ağustos ayı meclis toplantısında ülke ve kent ...
Benzin ve motorine zam
Yarından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 8 motorinin ...
 
EBSO'da fuar mesai
Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki katılımcı ülkelerin ...
Egeli giyim sanayicileri alarmda
Türkiye’nin lokomotif sektörleri arasında yer alan ve milyonlarca kişiye ...
İESOB’nin standı geçmişten bugüne köprü kuruyor
Bu yıl 28 Ağustosta açılan İEF'nin en fazla ilgi çeken standlarından birisi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva