HABERLER>GÜNCEL
30 Kasım 2015 Pazartesi - 09:53

‘İzmir’in malları’ davalarında ikinci tur!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu'nun mahkemeden dönen İl Özel İdaresi mallarıyla ilgili aldığı yeni kararların iptali için ikinci tur davalar açmaya başladı. İlk dava, mahkeme tarafından usul yönünden iptal edilen Kemeraltı'ndaki İki İl Özel İdare Hizmet binası kararının iptali istemiyle açıldı.

‘İzmir’in malları’ davalarında ikinci tur!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kapatılan İl Özel İdaresi mallarının dağıtımıyla ilgili İzmir Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu kararlarının iptali için açtığı ve kazandığı davalarda ilgili Komisyon'dan çıkan bazı yeni kararlar da mahkemelik oldu.
 
Mahkemenin esastan iptal ettiği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi konusunda net kararlar verdiği davaların ardından, Komisyon, Pınarbaşı Yarış Pisti, Bergama Şantiyesi, Buca'daki futbol sahası başta olmak üzere pek çok Özel İdare malı, Komisyon'un verdiği yeni kararla İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verildi.
 
Ancak, mahkemelerin usul yönünden iptal kararları verdiği konularda Valilik Komisyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şerh koyduğu yeni kararlara imza attı. Büyükşehir Belediyesi bu kararlar için Valiliğe karşı ikinci tur davalar açmaya başladı. Bunların ilki ise mahkemenin 2014 yılında açılan ve 2015 yılında sonuçlanan dava ile iptal ettiği Kemeraltı'ndaki İl Özel İdaresi eski binası ile yeni hizmet binası olmak üzere restore edilen ancak Komisyon tarafından alınan kararla devredildiği Hazine'nin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis ettiği, ardından da İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülen eski Tekel Tütün Deposu'yla ilgili yeni karara karşı oldu.
 
Komisyon Eylül ayında aldığı yeni kararda, eski Tekel Tütün Deposu binasının yarısını (yüzde 50) İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne kalan yüzde 50'sini de Maliye Hazinesi'ne, oradan da Valiliğe tahsis etti. İl Özel İdaresi eski binasının yüzde 50'sini ise Valilik Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'na veren Komisyon, kalan yüzde 50'sini ise Konak Belediyesi'ne tahsis etti. Komisyon, binaların yapılacak protokole göre kullanım esaslarının belirlenmesi yönünde de karar aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi her iki karara da şerh koydu.
 
Büyükşehir Belediyesi, Valilik Komisyonu'nun yaptığı tebliğin ardından başlattıkları hazırlıkları tamamlandıktan sonra, bu son kararlara karşı ikinci tur davalarının ilkini açtı. İl Özel İdaresi hizmet binalarıyla ilgili kararların iptal edilmesi istemiyle dava dilekçesini İdare Mahkemesi'ne verdi. Hizmet binalarının , İl Özel İdaresi'nin görevlerini üstlenin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi gerektiği belirtildi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, komisyonun aldığı binaları yüzde 50'şer paylaştırma öngören karardan sonra yaptığı açıklamada tepki göstermiş, İl Özel İdaresi'nin iş ve eleman yükünü üstlendiklerini, tüm malların ve binaların Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi gerektiğini söylemiş ve kararın iptali için dava açacaklarının sinyalini vermişti.
 
SÜMERBANK ARAZİSİ KARARINA DA DAVA AÇILACAK
İl Genel Meclisi'nin, kapatılmadan önce, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devri konusunda defalarca karar aldığı, ancak İzmir Valisi bu kararları veto ettiği Sümerbank arazisi de Valilik Komisyonu tarafından Maliye Hazinesi'ne verilmişti. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davda İzmir 5. İdare Mahkemesi komisyonunun kararını usul yönünden iptal etmişti. Ekim ayında yapılan toplantıda Valilik Komisyonu Sümerbank arazisini yine Maliye Hazinesi'ne verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu karara şerh koydu. İl Özel İdare binalarıyla ilgili yeni davayı açan Büyükşehir Belediyesi Sümerbank'la ilgili bu yeni kararın da iptali için Aralık ayında dava açmak için hazırlıklara başladı. (dha)

 
Davutoğlu’ndan ‘Dündar-Gül’ mesajı: Zorunlu haller…
 
İzmir’in tarihi konakları kan ağlıyor!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 30 Kasım 2015 Pazartesi 15:18

devlet, İzmirlinin malını gasp edemez,

Yorumu oyla      22      8  
antikapitalist 30 Kasım 2015 Pazartesi 15:10

En azından 2 malı kurtarmış,bu yargıyla şu saatten sonra diğerlerini alamaz.

Yorumu oyla      17      9  
Işık Dikicigil 30 Kasım 2015 Pazartesi 11:24

İZMİRLİNİN MALLARIDIR. DEVLET EL KOYAMAZ.

Yorumu oyla      33      13  
volkan 30 Kasım 2015 Pazartesi 10:28

Belediye yetersizlikten halkapinarda bina kiralamak zorunda kaliyor halbuki bu okul belediyede kalsaydi kira vermek zorunda kalmicakti

Yorumu oyla      33      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de sahte içkiye 2 kurban daha!
İzmir’de bir süre önce sahte içkiden zehirlenerek hastaneye kaldırılan ...
2 general ve 1 albaya 'darbeye teşebbüs' tutuklaması!
‘Selam Tevhid’ soruşturması kapsamında savcılıkça önceki akşam ifadeleri ...
Tahir Elçi cinayetinde kritik gelişme: Çekirdek yok!
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin cumartesi günü Dört Ayaklı Minare’yle ...
 
Emniyet'ten Türkan Elçi'ye tehdit tweetine inceleme
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'ye yönelik ...
Fransız savaş uçaklarına hava sahasını kullanma izni
Türk ve Fransız askeri heyetleri arasında varılan uzlaşmaya göre, Fransa ...
Diyarbakır'da şehit olan polislere veda
Diyarbakır’da dün PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen polisler ...
 
İzmir'de Tahir Elçi'nin öldürülmesine tepki
İzmir'in Konak İlçesi'nde toplanan ve kendilerine Gençliğin Devrimci Güçleri ...
İki ilçenin kesiştiği mağaradan insan kemikleri çıktı!
Menderes ile Karabağlar ilçelerinin kesiştiği nokta yakınlarındaki dağlık ...
Elçi cinayetinde kameradaki teröristin kimliği belirlendi
Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, 2 polisin şehit olduğu çatışmadaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva