HABERLER>EKONOMİ
28 Ağustos 2015 Cuma - 12:20

İzmir'in kadın patronları tiyatro sahnesinde!

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Kadın Komisyonu, kurdukları tiyatro kulübünde ilk oyunu sahneye koydu. Kadın patronlar Turgut Özakman'ın 'Ah Şu Gençler' adlı eserinden uyarladığı 'Laftan İbaret' oyunuyla elde edecekleri geliri sosyal sorumluluk projelerinde kullanacak.

İzmir in kadın patronları tiyatro sahnesinde!

İZSİAD Tiyatro Kulübü Ege Palas Oteli'nde bir basın prömiyeri yaptı. Tiyatro Kulübü, yönetmen Fatih Alkın'ın ünlü yazar Turgut Özakman'ın 'Ah Şu Gençler' adlı eserinden uyarladığı 'Laftan İbaret' oyunuyla 3 Ekim tarihinde İzmir İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde sezon prömiyeri yapacak. Oyunun geliri İZSİAD'ın sosyal sorumluluk projelerinde kullanılırken, İZSİAD Tiyatro Kulübü, daha sonra derneğin de üyesi bulunduğu TÜRKONFED çatısı altındaki SİAD'ların, sosyal sorumluluk projelerine gelir sağlamaları amacıyla Türkiye'yi şehir şehir dolaşarak, oyunu sergileyecek.
 
Sanat ve sosyal sorumluğu bir araya getiren bu projenin örnek olduğunu belirten İZSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kadın Komisyonu Başkanı Mukaddes Çelik, "Daha önce çeşitli sanatsal faaliyetlerle hem sanata hem de çeşitli yerlere destek oluyorduk. Kadın Komisyonu'muzda 'Biz bir oyun hazırlayalım ve tüm illerde oynayalım' düşüncesi oluştu. İlk önce Tiyatro Kulübümüzü kurduk. Ardından Fatih Altın Beyle proje üzerinde konuştuk. Oyun belirlendi, roller dağıtıldı. Yaklaşık 6 ayı aşkın süredir prova yapıyoruz. Hepimiz amatörüz. Oyuncuların yarısı iş kadını, yarısı da üyelerimizin eşleri ve kızları. Zamandan, ailelerimizden fedakarlık ederek projeyi bugüne getirdik. Şimdi 3 Ekim'de İzmir'de prömiyer yaptıktan sonra TÜRKONFED çatısı altında diğer illerdeki SİAD'ların organizasyonuyla oyunu izleyicilerle buluşturacağız. Biz hiçbir ücret almayacağız. O SİAD'lar elde edilen geliri sosyal sorumluluk projelerinde kullanacak" dedi.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_08/2015_08_28/fe4cb7043ef0891ee0ca9dd50664d452.jpg

Oyunu Turgut Özakman'ın 'Ah Şu Gençler' oyunundan esinlenerek sahneye koyduğunu ifade eden Yönetmen Fatih Altın ise şunları söyledi:
 
"Sayın Özakman'ın 'Ah şu Gençler' oyunu kuşak çatışmasını ve farklılıkları mizahi dille anlatan çok güzel bir oyun. O oyun 80'li yıllarda geçiyor. Biz onu modernize ederek, farklı bir bakış aşısıyla 'Laftan İbaret' olarak sahneye koyuyoruz. 6-7 aydır çalışıyoruz. İşin sosyal projesi yanında izleyenler çok keyifli, bol kahkahalı bir iki saat geçirecek."
 
İZSİAD Tiyatro Kulübü ile gurur duyduğunu söyleyen İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, "Hem kadın üyelerimiz, hem eşlerimiz ve kızlarımız çok güzel bir iş başardı. Olayın sanatsal boyutu tabii ki amatörce ama amacı çok önemli. Sanatı, sosyal sorumlulukla birleştirip, çok güzel ve faydalı işler için kaynak yaratacaklar. İzmir'den tüm ülkemize sanat ve barış adına seslenecekler. Hem İZSİAD olarak, hem de Yönetim Kurulu'nda bulunduğum TÜRKKONFED olarak sonuna kadar onları destekleyeceğiz. TÜRKONFED Başkanımız Sayın Tarkan Kadaoğlu da geçtiğimiz günlerde İzmir ziyaretinde provayı seyretti ve çok beğendi. Diğer illerdeki SİAD'lardan şimdiden talepler var. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, bu etkinlik barış adına da önemli" dedi.
 
 

 
Adnan Menderes'te faciadan dönüldü!
 
Göztepeli Vleminckx ve Leroy: Şov yeni başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Migros, Ege’nin en özel fuarında İzmirliler'le buluşuyor...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen ...
Tasarımlarını dünyaya taşıyacak
Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında gerçekleştirilen Gelinlik ...
Vatandaşa kriz uyarısı: Dövizle borçlanma, cebindekini harca
Uzmanlar, uzun zamandır devam eden döviz kurundaki artışların cebimizi ...
 
Borsa’da Bakan Zeybekci’nin çarpıcı mesajlarıyla ilk ürün bayramı!
İzmir Ticaret Borsası 2015 – 2016 sezonu ilk ürün toplantısını Ekonomi ...
Valilikten bir balık çiftliği vizesi de Seferihisar’a!
İzmir Valiliği Karaburun’dan sonra bu kez Seferihisar’da balık çiftliğine ...
İncirde rekolte tahmini açıklandı: Artış var ama…
İzmir Ticaret Borsası koordinatörlüğünde birçok kuruluşun ortaklaşa yürüttüğü ...
 
Büyükşehir ‘dünyayı çizen fabrikayı’ çizdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi başta Türkiye olmak üzere Orta Asya ülkeleri ...
Dolarda rüzgar tersine döndü: Kritik seviyenin altında
Bankalararası piyasada dolar 2,90'ın altına geriledi. BIST 100 endeksi ...
Demirtaş’tan Kotil’e: Dünyayı uçurdunuz ama…
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, İzmir Ticaret Odası(İTO) Ağustos ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva