HABERLER>SAĞLIK
18 Eylül 2014 Perşembe - 16:20

İzmir’in hastanelerine iş güvenliği müjdesi: ‘Yoktan’ var oldu!

Türkiye’de yaşanan iş kazaları nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybederken İzmir’de hastanelere gönderilen resmi yazı tartışmalara neden oldu. Güney Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği hastanelere “iş sağlığı ve güvenliği uzmanını mevcutlardan bulun, yoksa hizmet alımı yapmayın” yazısı göndermişti. Genel Sekreter Prof. Dr. Behzat Özkan, “Sağlık tesislerinde yöneticiler tarafından yapılacak tespitler sonucunda gönüllülük esasına göre çalışmak isteyen çıkmadığı ve gönüllülük esaslı yürütülemiyorsa bu durumda hizmet alımına gidilmesi ön görülmüştür. Genel sekreterliğimiz koordinasyonunda çalışmalar başlatılmış olup mağduriyet söz konusu değildir” dedi.

İzmir’in hastanelerine iş güvenliği müjdesi: ‘Yoktan’ var oldu!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İş kazaları nedeniyle son günlerde onlarca kişinin hayatını kaybetmesi gözleri iş güvenliği ve sağlığı konusuna çevrildi. Riskli gruplar içerisinde yer alan hastanelerdeki personelin durumu da tartışmaya açıldı. İzmir’de 14 hastanenin sorumluluğunu elinde bulunduran Güney Kamu Hastaneler Birliği hastanelere gönderdiği yazıda iş güvenliği ve sağlığı uzmanı bulundurma konusunun mevcut personeller içinde eğitim almış, sertifikalı isimlerden seçilmesini istemişti. Hastanelerde uygun kişilerin bulunmaması halinde ise hastane yönetimlerinin dışarıdan hizmet alımı yapması iptal edilmişti.

- HASTANELERDE ŞOK KARAR: GÜVENLİĞİ KENDİNİZ HALLEDİN!..
 
Konunun gündeme gelmesi, hastanelerin ise duruma tepki göstermesinin ardından Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden açıklama geldi. Genel Sekreter Prof. Dr. Behzat Özkan çalışmaların başladığını ifade etti.
 
MAĞDURİYET YOK
Yapılan açıklamada, “Sağlık tesislerimizde  iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi ve çalışanlarımızın sağlığı bizim için önemlidir. 30.6.2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi gazetede yayınlanan 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği Kanunu yürürlüğü girmiş ve kanununa bağlı yönetmeliklerde resmi gazetede yayımlanarak uygulanmaya başlamıştır. Diğer taraftan İş Güvenliği Hizmetlerini içeren  (6. ve 7. Madde dışında) maddeler yürürlülüktedir. Kamu Kurumları ile 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için yönetmeliğin uygulanması 01/07/2016 tarihine ertelenmiştir. 29.12.2012 tarih ve 28512 sayılı Resmi gazetede Yayınlanan İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinin 5. Maddesinde, İşveren, işyerlerinde alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin belirlenmesi ve uygulanmasının izlenmesi, iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi, çalışanların ilk yardım ve acil tedavi ile koruyucu sağlık ve güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla; çalışanları arasından bu yönetmelikte belirtilen nitelikleri haiz bir veya birden fazla işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personeli görevlendirir. Gerekli nitelikleri haiz olması halinde tehlike sınıfı ve çalışan sayısını dikkate alarak bu hizmetin yerine getirilmesini kendisi üstlenebilir. Hükümleri de yer almaktadır. Bu nedenle 6331 sayılı kanundan doğan yükümlülüklerin yerine getirilmesi için genel sekreterliğimizde iş sağlığı güvenliği biriminde gönüllük esası ile görevlendirilen uzmanın koordinasyonunda  gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

Bu konu ile ilgili ilk etapta  Öncelikle Sekreterliğimize  bağlı  Sağlık tesislerimiz bünyesinde görevli ve gönüllülük esaslı iş sağlığı güvenliği sertifikasına sahip olup  çalışmak isteyen yetişmiş uzmanlar tespit edilerek bu kişiler ile  birlikte  sağlık tesislerimizde iş sağlığı güvenliği uygulamaları için destek alınarak personelin eğitilmesi ve  çalışmaların başlatılması istenmiştir.Sağlık  tesislerinde  yöneticiler  tarafından yapılacak tespitler sonucunda gönüllülük esasına göre çalışmak isteyen çıkmadığı ve gönüllülük esaslı yürütülemiyorsa bu durumda Hizmet alımına gidilmesi ön görülmüştür. Genel sekreterliğimiz koordinasyonunda çalışmalar başlatılmış olup mağduriyet söz konusu değildir” denildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KEMAL ŞAHİN 19 Eylül 2014 Cuma 08:14

BASININ GÜCÜ. HEMEN ÇARK ETTİLER

Yorumu oyla      12      5  
Yavuz 18 Eylül 2014 Perşembe 23:13

Hoca işini çok ıyı bilir Akıl ve mantık küpüdür

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ebola aşısı insanlarda deneniyor
Ebola virüsüne karşı geliştirilen aşı bugün İngiltere'nin Oxford kentinde ...
İzmir’de sağlıkçılardan şiddet isyanı
İzmir’de Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, acil serviste görevli ...
İzmir hastaneleri için şok karar: Güvenliği kendiniz halledin!
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İzmir Güney Bölgesi Kamu ...
 
Nargile de yasak kapsamında!
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzioğlu, sigara içilmesinin açık alanlarda da ...
Bakanlık'tan SGK’sız hastaya 3 kat fatura
Sağlık Bakanlığı hastanede vatandaştan parayı sigortalı olup olmamasına ...
Gastrit mide kanseri yapıyor
Mide bölgesinde ağrı, şişkinlik, gaz, açlık hissi ve sık yemek yeme isteği ...
 
Aşırı terlemeye lazerli çözüm
Aşırı terleme günlük yaşamda birçok kişiyi olumsuz etkilerken, sosyal hayattan da koparabiliyor.
İzmir'deki sağlık skandalında yeni gelişme!
İzmir'de menüsküs ameliyatı ardından gelişen komplikasyon sonucu sol ayağı ...
Uzmanın'dan kritik uyarı: Boy uzatma ilaçları...
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Ana ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva