HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Temmuz 2015 Perşembe - 13:04

İzmir’in dosyası Brüksel yolcusu!

NowWeBike (Şimdi Bisiklet Zamanı) turu kapsamında Muğla’dan yola çıkarak Brüksel’e ulaşacak 4 kişilik bisiklet takımı, Muğla-Selçuk-Efes-İnciraltı güzergahının ardından İzmir’e ulaştı. Planladığı 3 ayrı bisiklet rotası ile İzmir’i Avrupa Bisiklet Yolları Ağı’na (EuroVelo) dahil etmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hazırlık dosyasını Konak Meydanı’nda Brüksel’e ulaştıracak takıma verdi.

İzmir’in dosyası Brüksel yolcusu!

Bisiklet kenti olma yolunda önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de İzmir’i EuroVelo’ya (Avrupa Bisiklet Yolları Ağı) dahil etmek için kolları sıvadı. Avrupa’da fiziksel hareketliliği teşvik eden en büyük kampanya olan NowWeMove (Şimdi Hareket Zamanı) etkinliği kapsamında düzenlenen NowWeBike turu çerçevesinde Muğla’dan yola çıkan 4 kişilik bisiklet takımını,  dün akşam saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Konak Meydanı’nda karşıladı. Kalabalık bir bisikletli grubun yer aldığı etkinlik, vatandaşların da katılımıyla tam bir şölene dönüştü. Konak Meydanı çevresinde tur atan bisikletliler, daha sonra “şimdi hareket zaman” diyerek zeybek oynadı.
 


BAŞKAN KOCAOĞLU DOSYAYI VERDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, kampanya çerçevesinde Muğla’dan –Brüksel’e 2700 kilometre pedal çevirecek olan 4 kişilik bisiklet takımında yer alan EuroVelo Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi’ye, EuroVelo için yaptıkları çalışmaları içeren dosyayı verdi. Başkan Kocaoğlu, planladıkları 3 ayrı bisiklet rotasıyla İzmir’in EuroVelo’ya dahil olmasının hem Ege Bölgesi’nin hem İzmir’in turizm potansiyelini güçlendireceğini söyledi.  Konak Belediye Başkanı Av. Sema Pekdaş’ın da katıldığı etkinlikte konuşan Euro Velo Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi, “Güzel İzmir’e yakışan bir etkinlikle buradayız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na bu projeyi destekledikleri için tüm bisikletçiler adına teşekkür ediyorum” dedi. NowWeMove kampanyasıyla Muğla’dan Brüksel’e seyahat edeceklerini belirten Ekmekçi, “2700 kilometrelik turun 300 kilometresini tamamladık. Başkanımızdan dosyayı aldık. 2016 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi olarak başvurusunu tamamlamış olur. 4-5 yıllık sürecin ardından, yani 2020 yılında İzmir’i EuroVelo’ya katılmış,  haritada görmüş oluruz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı etkinlikler kapsamında bisiklet formalarını giyen 500 bisikletçi, Konak Meydanı’nın ardından Gündoğdu Meydanı’na geçti. Kampanyaya her yaş grubundan bisikletsever katıldı. Görme ve bedensel engelliler, çocuklu aileler de bisikletlerini alarak kampanyaya destek verenler arasındaydı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin EuroVelo için planlandığı 3 rota ise Çeşme İskele – Klazomenai, Urla İskele – Ürkmez (Lebedos) ve Ürkmez (Lebedos) – Selçuk (Efes) olarak belirlendi.
 
İZMİR’DE HAREKETLİ BİR GÜN
İzmirlilere keyifli ve hareketli bir gün yaşatan etkinlik programı Gündoğdu Meydanı’nda zumba ve swing danslarıyla devam etti. Bisikletseverlerin yanı sıra İzmirliler de etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Saatlerce dans eden İzmirliler, daha sonra Pozitif New grubunun konseri ile coştu.
 
BİSİKLETLE 13 ÜLKE GEÇECEKLER
24 Temmuzda Muğla‘da başlayan “Şimdi Bisiklet Zamanı (NowWeBike) Avrupa Sınır ötesi Bisiklet Turu” 9 Eylül’de Brüksel’de bitecek. Kadın ve erkekten oluşan 4 kişilik gönüllü bisikletçi takımı,  8 farklı EuroVelo rotasını kullanarak ve 13 ülkenin sınırını geçerek 2700 kilometrenin üzerinde yol kat edecek. Yolculuk 47 günlük bisiklet sürüşünün sonunda Brüksel’de son bulacak.


 
EUROVELO NEDİR?
EuroVelo, 70 bin km üzerinde planlanmış 45 bin km tamamlanmış 14 adet uzun yol bisiklet rotasıdır. EuroVelo bisiklet rotaları geçtiği ülkelerdeki şehirlerin prestij kazanmasına ve sosyo-ekonomik yapının geliştirilmesine destek sağlar. Avrupa Parlamentosu Turizm ve Ulaştırma komitesi tarafından desteklenen sürdürülebilir alternatif turizm modelidir.  Merkezi Brüksel / Belçika olan ECF Avrupa Bisikletçiler Federasyonu tarafından yönetilir. EuroVelo, bisiklet rotalarının Uluslararası statüsü kazanmasına destek olur.

 
Rusya'nın karındeşen büyükannesi!
 
Barmen sevgilisini öldüren kız müebbetle yargılanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’nın ‘özgür kadın’ heykeli dimdik ayakta!
Haziran ayında çirkin bir saldırıyla elleri kırılan Amazon Kadın Heykeli’nin tadilatı tamamlandı.
Burkina Faso da Karşıyaka'ya hayran!
Burkina Faso Türkiye Büyükelçisi Amadou Dicko, Karşıyaka Belediye Başkanı ...
İzmir’de mutlu son: Ve teleferik 8 yıl sonra yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi 1974 yılında hizmete açılan ve 2007 yılında ...
 
Dünyaca ünlü caz müzisyenleri Aliağa'da buluşuyor
Bu yaz Türkiye'nin en ünlü tiyatro topluluklarını ve beyaz perdeden seçme ...
Buca’da yeni kampanya: Lavaboya değil kumbaraya dök…
Atık yağların çevreye verdiği zararı önlemek için evlerden atık yağ toplama ...
KARBEM öğrencilerinden büyük başarı
Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi(KARBEM) kurslarında eğitim gören ...
 
Gümüldür plajlarında voleybol heyecanı
Menderes Belediyesi tarafından Gümüldür’de Plaj Voleybolu Turnuvası düzenlenecek. ...
Bornova’da iyilik yayılıyor: Bir ‘dost market’ daha
Bornova Belediyesi’nin, sosyal belediyecilik uygulamalarına yepyeni bir ...
Konak’ta yollar güzelleşiyor: Asfalt seferberliği
Konak Belediyesi, cadde ve sokaklarda yürüttüğü asfaltlama çalışmalarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva