HABERLER>SAĞLIK
9 Mart 2017 Perşembe - 10:25

İzmir’in dev sağlık kampüsü projesi halkın kantarına çıkıyor

İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü Projesi’nin, ÇSED çalışması ile ilgili halkı bilgilendirme toplantısının yapılacağı yer, tarih ve saat belli oldu.

İzmir’in dev sağlık kampüsü projesi halkın kantarına çıkıyor

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Hükümetin 2011 yılındaki seçim vaatleri arasında yer alan ve Cumhuriyet tarihinin alanında en büyük projesi olacak Bayraklı Şehir Hastanesi için kritik süreçte sona gelindi.

Ekim ayında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda finansman protokolü imzalanan Bayraklı Sağlık Kampüsü Projesi’nde Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme (ÇSED) çalışmaları tamamlandı.

Sağlık Bakanlığı, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı ve İzmir Bayraklı Hastane Yatırım ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. arasında Kamu Özel İşbirliği Modeli ile gerçekleştirilmesi planlanan kampüs için düzenlenecek halkı bilgilendirme toplantısının yeri ve tarihi belli oldu.

Yürütülen ÇSED çalışmaları, projenin tanıtımı, olası etkileri ve önerilen azaltıcı tedbirler hakkında vatandaşı bilgilendirmek, bölge halkının görüş ve önerilerini almak amacıyla gerçekleşecek toplantı için 21 Mart Salı Günü uygun görüldü. Toplantı saat 15:00’te Laka Köyü Muhtarlığı’nda yapılacak.

PROJEDE NELER VAR?
Projenin 36 ayda bitmesi planlanıyor. İçine 7 hastanenin yer alacağı dev sağlık kampüsünün maliyeti 780 milyon EURO’yu bulacak. Toplam 622 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek 2 bin 60 yatak kapasiteli olması beklenen tesisin yatırım ömrünün 3 yıl, işletme ömrünün ise 25 yıl olması planlanıyor. Personeli bakanlık tarafından atanacak, işletmesi ise kamu-özel ortaklığında yürütülecek proje kapsamında sağlık kampüsü, ana hastane, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile yüksek güvenlikli adli hastane inşa edilecek. Toplam 7 ayrı hastane içeren ve enerji ihtiyacını kendi bünyesindeki elektrik üretim tesisinden karşılayacak entegre sağlık kampüsü, bin 475 sağlık personeliyle günde yaklaşık 12 bin hastaya hizmet verecek.

Komplekste 568 yatak kapasiteli genel hastane, 373 yatak kapasiteli kadın doğum ve çocuk hastanesi, 213 yatak kapasiteli kardiyovasküler cerrahi hastanesi, 159 yatak kapasiteli onkoloji hastane, 300 yatak kapasiteli fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yatak kapasiteli yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, 347 yatak kapasiteli yoğun bakımlardan oluştuğunu, 51 ameliyathane ve 414 poliklinik bulunak.

 
Dev satış: İzmirli havayolu şirketi Pegasus'un oluyor
 
MHP'li başkandan 'Almanya'ya karşı' Erdoğan pankartı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 9 Mart 2017 Perşembe 18:39

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının şehir hastaneleriyle ilgili raporunda: "Kamu Özel Ortaklığı ihaleleri ile ilgili olarak açılmış davalarda gelen belgelerden anlaşılmıştır ki; Yüksek Planlama Kurulu, bu projelere var olan kamu hastanelerinin kapatılması kaydıyla izin vermektedir.", "Ön fizibilite raporlarında belirlenen kira bedelleriyle, gerçekleşen kira bedelleri kamunun zararına olacak biçimde çok farklıdır. Örneğin Etlik Entegre Sağlık Tesisi için ön fizibilite raporunda öngörülen kira 53 milyon TL iken sözleşmedeki kira bedeli 276 milyon TL olmuştur. Manisa için öngörülen kira bedeli 8,1 milyon TL iken ihalede gerçekleşen 64,25 milyon TL’dir. Manisa için yapılacak sabit yatırım tutarı iki yıllık kiradan azdır. Şirketlerin yatırımlarını 2 yılda amorti edip 25 yıl kira alacakları anlaşılmaktadır! Sabit yatırım ve kira bedellerine ulaşabildiğimiz 8 ihalede 3,880 milyar TL sabit yatırımın üzerine 26,5 milyar TL fazladan ödeme yapılacağı anlaşılmaktadır!", "Açılan davalardan elde edilen belgelerle şirketlere, yapılacak sağlık tesisinin yüzde 70 doluluk oranı ile çalışacağı taahhüt edilmekte, bu oranın tutturulamaması durumunda eksik bedelin idare tarafından karşılanacağı belirtilmektedir." gibi uyarılar dikkat çekmektedir. Sağlık yatırımları yapılmalıdır ama böyle birilerini zengin ederek değil. Devlet kendine gelir yaratacağı yerde gider kalemlerini artırmakta ve bu da bize ek vergiler olarak geri dönmektedir.

Yorumu oyla      15      5  
9 Mart 2017 Perşembe 14:21

Şehir hastanesi 2006 yılında gündeme geldi. 2011'de seçim vaadi oldu; 2014' de temeli atıldı ancak 2017' de hala daha temel aşamasında ama sorsan projede gecikme yok deniyor.

Yorumu oyla      15      6  
Zagor 9 Mart 2017 Perşembe 12:11

2011 nire 2017 nire ? Daha hala Toplanti asamasinda. Burasi 2025´de ancak biter.

Yorumu oyla      16      6  
Nurizade 9 Mart 2017 Perşembe 11:55

Bu hastane bitmemiş miydi?

Yorumu oyla      15      5  
9 Mart 2017 Perşembe 11:06

Hastane yapacak başka yer bulamamışlar mı ? Bayraklı Tünelleri' nin üstü oldukça uzak bir yer. Arabası olmayan için ulaşımı zor bir yer.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve SGK anlaşmayı yaptı: Artık ücretsiz!
Taburcu olduktan sonra tıbbi malzemeleri vatandaş satın alıyor sonra SGK'dan ...
Buğdaydaki 'tarım ilacı' tartışmalarına açıklama
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı buğdayda tarım ilacının bilinçsiz ...
Çeşme'nin yeni başhekimi yaza hazır
İzmir'in Çeşme ilçesinde göreve gelen Çeşme Devlet Hastanesi'nin yeni ...
 
Gıdalara eklenebilecek vitamin ve minerallere standart
Vitamin, mineral ve belirli diğer ögelerin gıdalara eklenmesine ilişkin ...
Çevre kirliliği yılda 1.7 milyon çocuğun canına mal oluyor
Çevre kirliliğinin her yıl 5 yaş altında 1.7 milyon çocuğun ölümüne neden olduğu bildirildi.
Ekmekte ilaç tartışması: Şok kanser iddiası!
Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı Hüseyin Demirtaş, ekmekle ilgili şok ...
 
İzmir'de iyi olacak hastanın doktor ayağına geliyor!
İzmir'de "Sağlık Bakanımızın Selamını Getirdik" projesiyle doktor, hemşire ...
Diyet Kafe’de tıp öğrencileriyle empati buluşması
Bornova Belediyesi’nin çölyak ve fenilketonürili bireyler için açtığı ...
Tütün ürünlerinin satışında büyük değişiklik
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigara satan market ve benzeri iş yerleri için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva