HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Eylül 2012 Perşembe - 19:43

İzmir’in başkanlarından ortak seçim mesajı: Biz hazırız

Yerel seçimlerin 2013 yılına alınmasına ramak kala konuşan CHP’li ilçe belediye başkanları ‘Biz hazırız, yine kazanacağız’ mesajı verdi.

İzmir’in başkanlarından ortak seçim mesajı: Biz hazırız

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – AK Parti’de dün yapılan grup toplantısının ardından 2014’te yapılması gereken Yerel Seçimlerin öne alınması için düğmeye basıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gönlünden geçen tarihi 27 Ekim 2013 olarak açıkladığı toplantı sonrası iktidar partisi önce CHP sonra da MHP’ye giderek ‘öne alma’ konusunda uzlaşı sağladı. MHP 27 Ekim tarihinde mutabık olurken, CHP ise 3 Kasım 2013’i işaret etti.

CHP’nin, 30 ilçenin 28’ine sahip olarak iktidar olduğu İzmir’den seçimin öne alınmasına ilişkin mesaj geldi. Başkanlar, “Biz seçime her zaman hazırız” dedi.

AK Parti’nin İzmir’de seçim kazanmasının zor olduğunu ifade eden CHP’li beleye başkanları geçen seçime oranla örgütlenme yapısı iyice değişen partilerinde tercih edileceklerini belirtti. Başkanlar genel merkezin yapacağı önseçim, genel merkez yoklaması gibi sınavlardan da başarı ile çıkacaklarına emin…


SOLAK: DEVAM ETMEK İSTİYORUM
Öncelikli olarak belediye başkanlığına aday olduğunu ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun olur vermesi halinde başkanlığa devam etmek istediğini söyledi. Önseçim yapılması halinde “hiç şüphesiz birinci çıkarım” diyen Solak, “Bizim için seçimin geri alınmasında sakınca yok. Tabi ki belediye olarak yapamadığımız birkaç projemiz var. Ama yerel seçimlere kadar 30 dönüm alana yapılacak olan 75. Yıl Türk Dünyası Parkı bitecek. Evka-2’de parkımız da var. İki tane kültür merkezi inşaatını bitirmeyi düşünüyoruz. Yine Harmandalı’nda yaptığımız şantiye binamız bitme noktasına geldi. Yol ve asfalt çalışmalarımız sürekli devam ediyor” diye konuştu. Solak, uzun zamandan sonra Çiğli’de halkın içinde olan belediye başkanı ile tanıştığını, istediğinde her an ulaşabildiğini ve bunun da toplum tarafından bilindiğini sözlerine ekledi.

 
BATUR: SORUN YOK, EKİP TAMAM
İlçe olarak yerel seçimlerin öne alınmasının kendileri açısından bir sıkıntı doğurmayacağını ifade eden Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, seçime hazır olduklarını söyledi. “Pazar günü seçim olsa sandık görevlimizden iaşe görevlisine kadar her şey ayarlandı” diyen Batur, “Zaten belediye olarak söz verip de yapamadığımız bir iş yok. Bu zamana kadar ‘yapacağız’ dediklerimizi tamamladık. Tabi ki belediyecilik hizmet işidir. Çalışmalarımız sürüyor” dedi. Batur, genel merkezin ve halkın tercihinin olumlu olması halinde yeniden belediye başkanlığına aday olacağını ifade etti.

 
ŞENOL: BİZ HAZIRIZ
Seçimlerin tarihinde yaşanacak değişikliğin kendilerini etkilemeyeceğini ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “ İlçemizde sıkıntı yok. Büyük projelerimizi hayata geçirdik. Üniversitemizi getirdik. Yine Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız alt yapı çalışmaları var. Biz kendi mali yapımızdan tutun da her şeyimizi ayarlıyoruz. Sadece devletten alamadığımız orman arazileri var. Buraların tahsisleri bir türlü gerçekleşmedi. Çok güzel projeler yapacaktık” dedi. Başkan Şenol, genel merkezin takdirinin olumlu olması halinde bir dönem daha göreve devam etmek istediğini sözlerine ekledi.

 
KÜRÜM: YİNE KAZANACAĞIZ
Partinin ön seçim yapması halinde hiçbir problemin olmayacağını ifade eden Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “Bizim için seçimin altı ay ileri ya da geri alınmasının hiç önemi yok. Biz seçime her an olabilir gözüyle bakıyoruz. Yapamadığımız yani yarım kalan projelerimiz var. Onları da seçime kadar tamamlayacağız. Yine bir yandan yeni projeler başlayacak. Bölgeyi çok iyi bilen bir kişiyim. Seçimleri yine alacağımızdan eminim. Genel merkezdeki büyüklerimiz de uygun görürse seçimlerde yeniden aday olacağım” dedi.

 
SINDIR: İKİNCİ DÖNEME ADAY OLMAYAN BIRAKSIN
Bornova’nın başkanlığı döneminde ilkler yaşadığını ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Sındır, “Biz stratejik planımızı yaptık. Zaten bu planlama da öyle 3-4 yıllık değildi. Seçimin öne alınması ya da daha erkene çekilmesi sorun değil. Erken seçim partilerin erken çalışmaya başlaması anlamına gelir. Bizim açımızdan ise bir problem yok. Zaten bir belediye başkanı ‘sadece bir dönem yapıp bırakacağım’ diyorsa o belediye başkanının koltuğu bırakıp gitmesi gerekir. Hizmet üreten başkana bir dönem yeterli gelmez. Bize de yeterli değil. O yüzden ikinci dönem için hazırız. Genel merkezimiz uygun görürse aday olacağım. Tatmin edici üç yıl geçirdiğimizi düşünüyorum. Daha yapılacak çok işimiz var” diye konuştu.

 
ÇALKAYA: TARİH DEĞİL HİZMET ÖNEMLİ
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da seçimin öne alınmasına ilişkin olarak ilginç bir değerlendirmede bulundu. Çalkaya, “Seçimleri tarihi önemli değil… Biz zaten hizmetlerimizi seçimlere yönelik olarak yapmıyoruz. Önemli olan görevimizin son gününe kadar vatandaşımıza kalite hizmet götürebilmek… Seçimler ve tarihi açısında herhangi problem görmüyorum. Biz her zaman hazırız” şeklinde konuştu. 



DURAK: BAŞKANIN ATAK YILI SON YILIDIR
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da seçim tarihinin öne alınmasını sorun etmiyor… Durak, “Projeleri yapmaya devam ediyoruz. Uzun vadeli planlarımız var. Elimizde daha çok yapacak iş var. Seçimlerin erkene alınması bizim için hiç problem olmaz. Belediye Başkanı’nın son yılı atak yılıdır. Zaman ile yarışıyoruz. Süreci düşünerek ihalelerimizi yapıyor, buna göre yol haritamızı belirliyoruz. Adaylığımda bir problem görmüyorum. Genel Başkanımız uygun görürse, vatandaşlarımız da oylarını verirse başkanlığa devam etmek istiyorum. Ön seçim olsa da bir sorun yaşamam” diye konuştu.



TATI: ZATEN YARIN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUZ
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da konuya ilişkin olarak şunları söyledi: Belediye başkanı olarak ön seçim isteyenlerin en başında geliyorum. Buca’da yaptıklarımız ortada… Çok ciddi çalışmalar yaptık. Belediye çok iyi yerlere geldi. Yeniden adayım ve bir dönem daha başkan olmak istiyorum. Seçimlerin tarihinin önemi yok. Zaten biz yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz!

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 7 Eylül 2012 Cuma 13:48

izmiri ve ilçeleri ak parti uzak ara alır

Yorumu oyla      15      7  
zor 7 Eylül 2012 Cuma 13:14

artık çoooooooooooook zor alınacak gibi izmir

Yorumu oyla      13      6  
Fevzi Altın 7 Eylül 2012 Cuma 12:44

Kamil Sındır ne demek istemiş pek anlaşılmamış. aday olmayacak başkan şimdiden bıraksın gibi ifade var. Herhalde tekrar aday olamayacagı yönünde sıkıntisi var. aday olmazsa partiyede bornova yada büyük katkı saglar.

Yorumu oyla      12      6  
selma 7 Eylül 2012 Cuma 11:39

Neye hazırlarmış çok merak ettim !Buca unutsun zaten ,bir daha koltuk göremez!Hani çok pişman olmuştu başkan olduğuna?? Çok mu tatlı geldi o koltuk? Tatı yeniden aday olursa eğer, hayatta oyum gitmez !!! Buca'da benim gibi düşünen çok insan var. Bilmem anlatabildim mi?

Yorumu oyla      15      5  
degişim 7 Eylül 2012 Cuma 11:19

bu mevcut başkanlarla olmaz olursada oy verilmez

Yorumu oyla      17      5  
deli bekir 7 Eylül 2012 Cuma 10:33

bu başkanlar bir daha seçilirse izmir bir beş yıl daha geri gidecek. değişim şart. vizyon sahibi, genç , rantçı olmayan başkan adaylarının girmesi gerekiyor.

Yorumu oyla      22      6  
DEVRİM 7 Eylül 2012 Cuma 10:03

CHP NIN IZMIRI TERK ETMEYECEGINI UMUYORUM . UMUYORUM TUM ILCELER VE B SEHIRLE CHP DEVAP

Yorumu oyla      13      12  
7 Eylül 2012 Cuma 08:58

DURAK BAŞKANIN ATAK YILI SON YILDIR BUNU NASIL SÖYLER SİZ 4YIL YATIN SON YIL ATAĞA GEÇİN PEKİ VATANDAŞ BUNA NEDİYOR SİZE GÜLE GÜLE SON YIL ATAK YILI OLURMU BEŞ YILDA ATAK YILI OLMALIKİ TEPKİ ÇEKMİYESİNİZ ŞEBNEM TABAKTA SON YILLI ATAK YILI OLARAK BAŞLATI VE NEKADAR TEPKİ ALDIĞINI DURAK KENDİSİDE BİLMESİ LAZIM 5YIL ATAK OLARAKB ŞALIŞIRSANIZ TEPKİ ALMASINIZ YOKSA SİZE BUNU DERLER 5 YIL YATIN SEÇİME DOĞRU ÇALIŞMA BAŞLATIN NEDEN SİZ 4 YILIN MAAŞINI ALMIYORMUSUNUZ SADECE ATAK YAPTIĞINIZ YILINMI ALIYOR

Yorumu oyla      19      6  
Mesut 7 Eylül 2012 Cuma 08:58

İzmir'i uçuran başkanlarla bi daha bidaha...

Yorumu oyla      13      14  
7 Eylül 2012 Cuma 08:52

Hazır olsanızda olmasanızda seçim olacak sizemi soracaklar seçimi yapalım veya yapmıyalım diye çoğu değişecek bunu bilmeleri gerekir

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tsipras’dan Dikili'ye barış mesajı ve fidanı
Tsipras, "Dikili Barış ve Nazım Hikmet Günleri"ne barış mesajı gönderdi. ...
Şehit ailesinden Tartan'a ziyaret
İzmir Foça’da yaşanan hain saldırıda şehit düşen er Özkan Ateşli’nin ailesi ...
Başkan Şenol ile stant hatırası!
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, yönetim, kadın ve gençlik kolları ...
 
Mısır Tanrıçası Sekhmet yeniden ayağa kaldırıldı
Bergama’da gerçekleştirilen arkeolojik kazılar esnasında bulunan, Roma ...
‘Peterson’ tartışması: Başkan Kocaoğlu Günay’ı suçladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Peterson Köşkü’nü geri ...
Bornova Belediyesi’nden coşkulu 9 Eylül kutlaması
Bornova Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen ...
 
Bornova 9 Eylül'ü Belkahve'de kutlayacak
Bornova Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen ...
1 Milyon euroluk su davası yolda!
Karşıyaka Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki ‘yorum farkı’ ...
Balçovalı kadınlar fuara renk kattı
Balçova Belediyesi tarafından ev hanımlarına el becerileri kazandırmak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva