HABERLER>GÜNCEL
19 Şubat 2013 Salı - 14:18

İzmir’in anlamlı kampanyası hedef büyüttü

İzmir’de Konak Belediyesi'nin üstlendiği mavi kapak toplama kampanyası kapsamında alınan 35 tekerlekli sandalye, düzenlenen törenle engellilere teslim edildi. Konak Belediye Başkanı CHP'li Hakan Tartan, kampanya kapsamında hedef büyüttüklerini, bundan sonra sadece bedensel engellilere değil, duyma ve görme engellilere de yardım elinin uzanacağını söyledi.

İzmir’in anlamlı kampanyası hedef büyüttü

İZMİR - Fuar Evlendirme Dairesi'nde düzenlenen törene, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Emel Denizaslanı ile birliğe bağlı 41 dernek başkanı ve temsilcisi, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Havva Özişbakan Lisesi Öğrencileri, Konak Belediyesi İzcileri, İzmir Engelli Dernekleri ile engellilerin ailelerinin katıldı. Törende, mavi kapak toplama kampanyası kapsamında temin edilen 35 tekerlekli sandalye engellilere teslim edildi. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin başlattığı kampanyayı, belediyenin tüm imkanlarını kullanarak büyüttüklerini ve yeni hedefler koyduklarını duyurdu. Başkan Tartan, şöyle dedi: "Aldığımız kampanyayı bir adım daha öteye götürmek amacıyla bundan sonra sadece tekerlekli sandalye değil, daha önceden de olduğu gibi akülü sandalye vereceğiz. Bu kampanya ile görme ve duyma engelli kardeşlerimizin de ihtiyaçlarını karşılayacağız. Amacımız kimseyi rencide etmek, üzmek değil. Ortak akılla hem çevre kirliliğini önleyeceğiz hem de engelli vatandaşımız için çeşitli projeler üreteceğiz."
 
Kampanyaya destek olan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na ve tüm İzmirlilere teşekkür eden Başkan Tartan, toplumun her kesiminin ortak duyarlılığa sahip çıktığını ve bunun büyük mutluluk verici olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: "Hepimiz birer engelli adayıyız, bu risk altındayız. Biz sahip çıktığımız mavi kapak kampanyasını 1 adım daha öteye taşımak amacıyla bu yola çıktık. Mavi kapak toplanması sayesinde çevre bilinci de arttı. Doğada 150 yıl kaybolmayan plastikler toplanarak hem çevre kirliliği önleniyor hem de bir amaca hizmet etmiş oluyor. Sadece engelli odaklı yapılmasın önerilerini de göz önünde bulundurarak hedeflerimize toplanan kapaklarla bir orman ve okul yaptırmayı da ekledik. Ben Konak Belediyesi sınırları içinde bize bağlı olan tüm sokakları yenileyerek engelliler için yeniden planladık. Yüzde 70 oranında sokaklarımızı engelliler için düzenleyerek, modern bir hale getirdik. Ancak bu yeterli değil; yasalar tekrar gözden geçirilerek yeniden düzenlenmeli. Şehirlerimizi engelli vatandaşlarımızın sıkıntı çekmeden yaşayacağı şekilde düzenlemeliyiz. Bugün ortak bir heyecan yaşıyoruz. Demokrasinin sadece çoğunluğun söylediğinin geçerli olduğu sistemi doğru bulmuyorum. Demokrasi çok sesliliktir ve biz bu çok sesliliğe kulak veriyoruz. Mavi kapak kampanyası ile hedeflerimizi büyüterek, geliştireceğiz. Yeni fikirler üreterek mavi kapakları da ekonomiye kazandıracağız. Bütün engellemelere rağmen beyinlerdeki engelleri kıran herkese teşekkür ediyorum."
 
Başkan Tartan, kapak toplayarak Konak Belediyesi'ne teslim eden Havva Özişbakan Lisesi öğrencilerini de kutlayarak, duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.
 
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Konak Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Tüm şoförlerimizle destek vermeye devam edeceğiz" dedi.
 
İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Emel Denizaslanı ise tüm üyelerinin bu sosyal sorumluluk projesine destek verdiğini kaydederek, "Tolumun genel istekleri doğrultusunda kampanyayı farklı ihtiyaçlar için de kullanabiliriz. Çevreden topladığımızı tekrar çevreyi güzelleştirmek için ve ya sahipsiz hayvanları korumak için dahi kullanabiliriz. Çok alanda proje üretmek istiyorsak çok kapak toplamalıyız. Başkan Tartan'ı da çabaları için kutluyorum" dedi.
 
KONAK BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin 3 yıl önce başlattığı, kısa süre önce son verdiği 'Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım' kampanyasına Konak Belediyesi sahip çıkarak 'Mavi kapak, mavi sevgi' sloganıyla yeniden başlatmıştı. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Anafor’da 2 numara da yakalandı!
İzmir’de 5 yıl önce gerçekleştirilen 'Anafor' operasyonuyla ilgili 176 ...
Ödemişli Bora yüz nakli için Başbakan'dan yardım istedi
Ödemiş’li yaşayan ve çocukluğunda mutfak tüpünün patlaması sonucu yüzü ...
İzmir’de ‘öldüren içki’ operasyonu: 10 gözaltı
İzmir’de polisin operasyonuyla, aralarında Bodrum'da Rus rehberlerin ölümüne ...
 
Kemeraltı’ndaki patlama anı güvenlik kamerasında!
İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, dalış malzemeleri satan iş yerinde ...
Hibe araziye konan otelin borçları da siliniyor!
Kazakistan'a hibe edilen orman arazisine, Rixos'un otel yaptığının ortaya ...
İzmir dahil 28 ilde DHKP-C baskını!
Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda aralarında Ankara'nın da bulunduğu ...
 
İzmir'de şok: Denizde cip, cipte ceset!
Dikili, yamaçta manzarayı izleyen bir kişinin suda gördüğü karartı üzerine ...
Traktörü çamura battı gaza yüklendi ama...
Torbalı’da, evine dönerken çamura batan traktörün gazına yüklenen 77 yaşındaki ...
İzmir’de zabıtaya bıçaklı saldırı!
İzmir'de, seyyar satıcıların saldırısına uğrayan 3 zabıta görevlisinden ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva