HABERLER>POLİTİKA
22 Mayıs 2015 Cuma - 17:39

İzmir’i yerden yere vuran AK Partili Vekile tepki seli!

Twitter adresinden 29 maddelik ‘İzmir notları’ paylaşan ve kentte yaşam tarzından yerel iradeye kadar uzanan birçok konuda büyük tartışmalara yol açan açıklamalar yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten’e CHP cephesinden sert tepkiler gelirken kendi partisi de harekete geçti!

İzmir’i yerden yere vuran AK Partili Vekile tepki seli!

İZMİR - Genel seçim öncesinde çalışmalara destek vermek amacıyla İzmir’e gelen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten temaslarını tamamladı. İzmir’de hemşeri dernekleri ziyaretleri ve adayların çalışmalarına katılan İçten, dönüşünde 29 maddelik “İzmir’den notlar” isimli açıklamalar dizisi paylaştı.

İçten ‘İzmir notları’nda kentin yaşam tarzı ve yerel iradeyi yerden yere vururken tartışma yaratacak çok sayıda söylemde bulundu.
 
PARTİSİNDE BİLE RAHATSIZLIK YARATTI
İçten'in bu paylaşımları, İzmirliler ve CHP'lilerin yanı sıra kendi partisinde de tepki topladı. Parti yöneticileri, bu görüşün İçten'in kişisel görüşü olduğunu partinin kurumsal görüşünü ifade etmediğini vurgularken, Genel Merkez'in İçten'in ifadesini alacağı öğrenildi.
 
'ERDOĞAN'IN DÜŞÜNCELERİNİN İTİRAFI'
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İçten'in açıklamalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir hakkında dile getiremediği düşüncelerinin itirafı olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu: "Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Gavur' dediği İzmir'e milletvekilinin bu yakıştırmalarda bulunmasına şaşırmadık. İzmir, Türkiye'nin 81 ilinden göç alan, bu illerden gelen herkesin kendisini bu kente ait hissettiği bir yer. İzmir bu kültürünü koruyacak. AKP'nin ve Diyarbakır Milletvekili'nin zihniyeti, 7 Haziran'da sandığa gömülecek. HDP sanıldığı gibi CHP tabanından değil AKP tabanından oy alıyor. Bunu bildikleri için de oylarını korumanın çaresiz bir çırpınışı içindeler. Erdoğan İzmir'e geldiğinde 'Biz İzmir'in yaşam tarzıyla değil yaşam kalitesiyle ilgiliyiz' demişti. İzmirliler inanmamıştı. Erdoğan'ın daha önce 1 milyon kişiyle miting yaptığı İzmir'de 10 bin kişi toplayabilmesi İzmirliler'in Erdoğan'dan iki sıfır attığını gösteriyor. Erdoğan'ın bu değerlendirmelerinin gerçeği yansıtmadığı her İzmirli'nin malumuydu. AKP'nin Diyarbakır milletvekilinin İzmir'in yaşam tarzına böylesine haraket eden yaklaşımda bulunması Erdoğan'ın dile getirememediği düşüncelerin itirafıdır."
 
'KALPLERİNİN KARASINI GÖSTERDİLER'
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise şu görüşleri dile getirdi: "Bunları yazarken haşhaş içtiği kesin. Aklı başında kimsenin yazıp söylemeyeceği laflar bunlar. İzmir'e olan kinlerini anlıyorum. Çünkü İzmir, 12 Eylül referandumunda Erdoğan'ın cunhurbaşkanlığında her zaman bu zorbalara geçit vermemiş bir ildir. Bunların yıkılış noktasının başladığı yer. İzmir'e ve İzmirliler'e kin duyarak çirkin kibirleriyle sesleniyorlar. Bunu açığa vurmaları Türkiye'nin seçim sürecinde hayırlı olmuştur. Böylece kalplerinin karasını Türk milletinin tümü görmüş oldu."
 
CHP İzmir milletvekili adayı Zeynep Altıok Akatlı, İçten'in attığı tweetleri "Yanıtı kendi içinde saklı hezeyanlar" yazarak paylaştı.

Gazeteci Uğur Dündar da kişisel Twitter hesabından “İzmirlilere ağır laflar söylediğini zanneden AKP Diyarbakır MV Cuma İçten'e: Sen o güzel kentin güzel insanları için bir 'hiç' bile değilsin!” mesajını gönderdi. (Haber servisi, dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karadeniz’de yeni hayat: Davutoğlu denizin üstüne indi!
Deniz üzerine kurulan Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılış töreni bugün ...
Delican’dan Kocaoğlu’na jet Körfez kontrası: O fotoğrafla vurdu!
AK Parti İl Başkanı Delican, Kocaoğlu'nun "Şu anda Körfez’in suyu dünyada ...
Demirtaş’tan flaş saldırı iddiası: DHKP-C değil IŞİD!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Adana ve Mersin binasına ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan Davutoğlu’na mega proje yanıt
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “yüzyılın projesi” olarak duyurdukları ...
CHP Manisa’da her sandığa bir avukat
CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, genel seçimde olası bir sorun karşısında ...
AK Partili Vekil İzmir’i yerden yere vurdu: 29 zehir zemberek mesaj
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten İzmir hakkında yaptığı açıklamalar ...
 
Türkiye’den AB’ye büyük vize resti!
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Bizim için ...
CHP'li Güven'den Bakan'a 'personel' sorusu
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven kadrolu ve hizmet alımı yoluyla ...
Babacan'dan sert çıkış: Bizim aramızda da...
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin 2001’de olduğu gibi yeni ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva