HABERLER>SEÇİM 2015
5 Mart 2015 Perşembe - 18:30

İzmir’den yola çıktı, ‘Körfez sermayesi gelsin’ dedi!

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in sahibi olduğu Kiler Holding bünyesinde yer alan Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nda Yönetim Kurulu Üyesi ve Kiler Holding Şirketler Grubu’nda Finansman Grup Başkanı (CFO) olan Prof. Dr. Rasim Kaan Aytoğu İzmir’den milletvekili aday adayı oldu. Aytoğu, Körfez sermayesinin İzmir’e gelmesi gerektiğini ifade ederken, “İzmir’in sebze meyve ürünleri dışında süt ve et ürünlerinde muhteşem potansiyeli var. İnciri taze yiyebilmek için Katar’dan uçak gönderecek şirketler hazır” dedi.

İzmir’den yola çıktı, ‘Körfez sermayesi gelsin’ dedi!

EGEDESONSÖZ - Genel seçim öncesinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan isimler arasında Prof. Dr. Rasim Kaan Aytoğu da yer aldı. Başvurusunu Ankara’dan yapan Aytoğu ilçe turlarını tamamlarken ikinci bölgedeki çalışmalarını ise sürdürüyor. AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in sahibi olduğu Kiler Holding bünyesinde yer alan Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nda Yönetim Kurulu Üyesi ve Kiler Holding Şirketler Grubu’nda Finansman Grup Başkanı (CFO) olan Prof. Aytoğu, Körfez ülkelerinin sermayesinin Türkiye’ye getirilmesi için büyük çaba gösterdiğini söyledi.

İzmir’de Körfez sermayesinin kendisine yer bulabileceği alanlar olduğunu belirten Aytoğu, “Elimizde çok büyük imkanlarımız var. İzmir’in potansiyeli de muhteşem. Bunları keşfetmek için uzay teknolojisine gerek de yok. Katma değeri yüksek ürünleri piyasaya sürmemiz gerekiyor. İzmir yaş sebze ve meyve dışında süt ile et ürünleri konusunda öne çıkıyor. Küçük Menderes ve Bakırçay Havzası’nda önemli ilçelerimiz var. Yine çiçekçilik konusunda da çok iyi noktadayız. Bu ürünlerimizi bizim yurt dışına iyi pazarlamamız gerekiyor. Körfez ülkelerinde özellikle Katar’da mali anlamda hiçbir problem yok.  Yaptığımız temaslarda bizden sadece kaliteli ürün istiyorlar. Mesela hiç görmedikleri meyvelerden birisi yaş incir. Bunun için Katar’dan kargo uçağını gönderip satın alacak şirketler var. Kiraz, şeftali yada taze sütü anında istiyorlar. İzmir bir tarım kenti olduğu için üretim kapasitemiz çok yüksek. Kaliteli üretim ve bilinçli çiftçilerimiz ile dışarı açılabiliriz” dedi.


 
ŞİRKET EVLİLİKLERİ ÖNEMLİ
Aytoğu, mali açıdan güçlü şirketlerin önemine dikkat çekti. Şirketler arasında anlaşmalar ve evliliklerin olması gerektiğini de ifade ederken güçlü olmanın rekabeti getirdiğini vurguladı. Aytoğu, “Ben, İzmir’de üretim yapanların dışarı açılmasını istiyorum. Gıda ve su Dünya’da 30 yıllık kalkınma planlarında olmazsa olmaz iki konu olarak yer alıyor. Bir idealim var. O da tarımsal üretim yapan çiftçilerimizin bir şirket kurması ve bu şirketin İstanbul ve Londra borsasında işlem görmesidir. Toplumsal zenginleşmeyi partiler üstü hale getirmeliyiz. Siyasetin çok önünde olan kalkınma konusu için hepimiz gayret gösterirsek bu ülke daha yaşanabilir hale gelir” diye konuştu.
 
YABANCI DEĞİLİM
Yaşamı boyunca İzmir’den hiç kopmadığını da ifade eden Aytoğu, Karşıyaka’da doğduğunu ifade ederken ailesinin halen daha Bostanlı’da yaşadığını söyledi. Aytoğu, “Tatillerimin büyük bölümünü İzmir’de geçiriyorum. Eşim de İzmirli bir avukat. Orta okuldan bu yana aynı apartmanda oturuyorum. Bağım, köküm ve benliğim İzmir’de yaşıyor. İş nedeniyle farklı illere ve ülkelere seyahat etmek buradan kopmak anlamına gelmiyor. Adresim, yerim, yurdum bellidir. İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun bir insan olarak şehrin her yerini bilir, sık sık ziyaret ederim. Yabancı değil İzmirliyim” dedi.


 
KİMDİR?
Prof. Dr. Rasim Kaan AYTOĞU 1961 yılında İzmir Karşıyaka'da doğdu. İlk ve orta eğitimini Karşıyaka'da, lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesi’nde tamamladı. 1982'de University of Illinois, ABD, Endüstri Mühendisliği'nden mezun oldu. 1985'te aynı üniversiteden Endüstri Yüksek Mühendisliği'nden şeref listesinde başarı ile mezun oldu. 1988'de Başbakanlık tarafından gönderildiği Harvard Universitesi, ABD İşletme Yönetimi Programını, 1989'da da Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından gönderildiği Birleşik Krallık Kamu İdaresi Enstitüsü, İngiltere'de Kamu Yönetimi – Uluslararası Finansman Programı'nı bitirdi. 1994'te Pacific Western Universitesi, ABD'de finans doktorasını tamamladı.
 
T. C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'nda 1988-1989'da Planlama Uzmanı, 1990-1993'de Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Direktörü olarak, 1994-1996'da T. C. Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi olarak, 1996-1998'de İstanbul Altın Rafinerisi, Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı, 1995-1999'da İstanbul Altın Borsası, Kurucu Genel Sekreteri, 1997-1998'de T.C. Başbakanlık, Başbakan Başmüşaviri, 2002-2003'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanı, İSTAÇ, İSTON, BELTUR, İGDAS, KÜLTÜR A.Ş. şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Yönetim Kurulu Üyesi, 2004-2005'te İstanbul'da Global Gayrimenkul Geliştirme Yatırım ve Müşavirlik Şirketi'nde CEO, 2005-2010'da Dubai'de Tanmiyat Yatırım Holding Grubu'nda İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi, 2010-2012'de Cidde Şehri Kentsel Gelişim Yatırım Holding'te Finansman Grup Başkanı (CFO) ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak hizmet verdi.
 
Şu an Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nda Yönetim Kurulu Üyesi ve Kiler Holding Şirketler Grubu’nda Finansman Grup Başkanı (CFO) görevlerini yürütmektedir.
 
Prof. Aytoğu’nun finansman yapılanması ve iktisat konularında ABD ile Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Körfez ülkelerinde İngilizce gerçekleştirmiş olduğu konferanslar ve seminerler ile İngilizce, Türkçe ve Arapça yayınlanmış birçok makaleleri ve akademik çalışmaları bulunmaktadır. Çok iyi derecede İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilmektedir.
 
Kendisi  gibi İzmir Karşıyaka doğumlu Avukat Esin Aytoğu ile evli olan Prof. Dr. Aytoğu’nun , Çağatay Oğuzhan Aytoğu isimli bir oğlu var.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP aday adayı Elitaş’tan Aliağa çıkarması
İzmir 2.Bölge Milletvekili A. Adayı Ali Kemal Elitaş ön seçim çalışmalarına ...
Tümtürk’ten önseçim mesajı: Dinamizm getirdi
CHP İzmir Milletvekili aday adayı Cevdet Tümtürk Karşıyaka İlçe yönetimi ...
Menemen Serdar Değirmenci’yi bağrına bastı
İzmir’in son İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Serdar Değirmenci, kurucu ...
 
Moroğlu hızlı başladı: Önseçime katılıp, destek almadan…
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu önseçime katılmayı bilerek istediğini ...
Sertel’in arabası da şarkısı da hazır!
CHP İzmir Milletvekilliği için yola çıkan ve 2. Bölge’den Aday Adayı olan ...
CHP aday adayı Birlik üreticiye güven verdi!
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mehmet Birlik, Kemalpaşa’da ...
 
CHP'li genç aday adayı Sarıküse'den Menderes çıkarması
CHP İzmir'in en genç milletvekili aday adayı önceki dönem il gençlik kolları ...
CHP'li Engin'den 'Esnafın başkanı'na ziyaret
Aday Adayı olduğu 2. Bölgede her gün yen bir toplantıya konuk olan yâda ...
CHP aday adayı Bayır'a esnaf desteği!
CHP'den 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Bayır, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva