HABERLER>GÜNCEL
29 Temmuz 2015 Çarşamba - 22:15

İzmir’den en geniş kapsamlı araştırma: At eti çıktı mı?

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal kentte Ramazan Ayı’nda ortaya çıkan at eti operasyonlarının ardından alınan numunelerin sonuçlarını açıkladı. Güldal, “İzmir’in farklı yerlerinde 402 yerde denetim yaptık. Aldığımız numunelerden 102’sinin sonucu geldi. At ya da domuz etine rastlamadık” dedi. Güldal, kaçak kesim yapılan atların etlerinin merdiven altı tabir edilen yerlerde piyasaya sürülmüş olabileceğini söyledi. Güldal, vatandaşların uygun olmayan yerlerden gıda tüketmemesini istedi.

İzmir’den en geniş kapsamlı araştırma: At eti çıktı mı?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’de Ramazan Ayı’nda art arda gelen at eti operasyonlarının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün yaptığı araştırmanın sonuçları ortaya çıktı. Menemen’de 1,5 ton at etinin operasyonla ele geçirilmesinin ardından müdürlük İzmir genelinde araştırma ve inceleme başlatmıştı. Kentte birçok yerde konunun gündeme gelmesinden sonra 23 Haziran’dan itibaren kentin farklı yerlerinden numune alarak araştırma yapan müdürlük laboratuvar sonuçlarını paylaştı.

- YENİCE'DEN AT ETİ AÇIKLAMASI
 
Egedesonsöz’e açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, “At etinin gündeme gelmesinden sonra ekiplerimiz kentin farklı yerlerinde araştırmalar yaptılar. Şimdiye kadar 402 yerde denetim yaptık. Özellikle pide imalatçıları, kasaplar, restoranlar ve toplu yemek üretimi yapılan yerleri inceledik. Şimdiye kadar yaptığımız araştırmalardan 102’sinin kesin sonucu elimize ulaştı. Hiç birisinde at yada domuz etine rastlanılmadı.  Ne yazık ki gelişmemiş bölgelerde ve  arka mahallelerde bu sorunlarla karşılaşıyoruz. Araştırmalarımızda öncelikli olarak at etinin gündeme geldiği yerleri merkez aldık. Daha sonra çok sayıda gecekondu bölgesine giderek araştırmayı genişlettik. Şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadık” dedi.


 
MERDİVEN ALTINDA TÜKETİM OLMUŞ OLABİLİR
Güldal, şimdiye kadar kesilen ve piyasaya sürüldüğü tahmin edilen at etlerinin kimler tarafından tüketildiğinin bilinemeyeceğini söyledi. Güldal, “En geniş ve büyük çalışmayı yaptık. Sürekli denetimlerimiz artıyor. Şu da bir gerçek ki müdürlüğümüz bünyesinde her gün aynı anda tüm üretim yerlerine denetleyecek yeterli personelimiz yok. Kolluk kuvvetleri ve gerekli izinlerle biz inceleme ve numuneler alıyoruz. Çok sayıda yeri denetimden geçirdik. Gündeme gelen at etleri merdiven altı denilen yerlerde piyasaya sürülmüş olabilir. Yaptığımız araştırmalarda İzmir sınırlarında şimdiye kadar bu konuda bir veri elde edemedik” diye konuştu.
 
ZEYTİNYAĞI RAPORU DA ÇIKTI
Denetimlerde sadece gıda değil zeytinyağı ile ilgili de araştırma yaptıklarını söyleyen Güldal bu konudaki araştırma sonuçlarının da geldiğini söyledi. Güldal, “Şimdiye kadar 59 zeytinyağı markasından örnekler aldık. Bu konuda da önemli araştırmalar yapıyoruz. Tağşiş tabir edilen zeytinyağına katkı maddeleri üzerinde araştırma yaptık. Aldığımız 59 numuneden 9 tanesinde olumsuz sonuç geldi. Bunların 5 tanesi ile ilgili ayrıntılı inceleme ve yargı süreci devam ediyor. Dört tanesinde olumsuzluk kesinleşti” dedi.
 
UYARIDA BULUNDU
Güldal, ayrıca vatandaşlara da uyarılarda bulundu. Piyasa koşullarında bir yemeğin fiyatının belli olduğunu ifade ederken ucuz ve kalitesiz üretim yapan yerlerin tercih edilmemesi gerektiğini söyledi. Güldal, “Vatandaşlarımız gıda tüketimi yaptıkları yerleri iyi incelesinler. Denetimlerin yapıldığı, hijyenik yerlerden alışveriş yapsınlar” ifadelerini kullandı. Güldal, vatandaşların gittikleri yerlerde sorunla karşılaşmaları halinde duyarlı davranarak ilgili kurumlara şikayet etmelerini de istedi.
 

 
Suriye sınırına roketatara dayanıklı duvar
 
Diyarbakır'da polis aracına saldırı: 1'i şehit 2 ölü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hakikat 30 Temmuz 2015 Perşembe 14:05

at sa iyi ...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suriye sınırına roketatara dayanıklı duvar
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ndeki Suriye ...
İzmir’de Ata’nın adını taşıyan parka çirkin saldırı
İzmir'in Menemen İlçesi'ndeki Kemal Atatürk Parkı'nın girişindeki ismini ...
Dikili'de 'işgalci' tepkisi sürüyor
İzmir'in Dikili İlçesi'ndeki Kabakum Bankacılar Sitesi sakinleri, siteye ...
 
Şehit Uzman Çavuşa vedada yürek yakan görüntü
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lılar tarafından şehit edilen 34'üncü ...
İzmir’deki soygunun perde arkası: Çocuğu sıkıntı çekmesin diye!
İzmir’in Balçova İlçesi'ndeki bir banka şubesinde pompalı tüfekle soygun ...
Kenan Sofuoğlu’ndan en acı paylaşım
Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu ve eşi Julia Looman, hayatını ...
 
TSK: PKK yaptı, Vali: Terör saldırısı değil!
Erzurum'un Horasan İlçesi'nde bugün bir astsubay silahlı saldırıya uğradı. ...
Bir kara haber daha: Uzman çavuş şehit oldu
Ağrı Doğubayazıt İlçesi'nde Ağrı Dağı'nın eteklerinde jandarma ile PKK'lılar ...
İzmir’de polisi alarma geçiren intihar girişimi
İzmir’in Buca İlçesi'nde, 40 yaşındaki E.K. işletme hakkını alıp bir miktar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva