HABERLER>EKONOMİ
21 Ekim 2014 Salı - 11:32

İzmir’den bir EXPO geçti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda, 16 – 19 Ekim 2014 tarihleri arasında organize edilen Kent EXPO – 2. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı sona erdi.

İzmir’den bir EXPO geçti!

Fuara, 29 ilden ve 5 ülkeden ziyaretçi geldi. Kent EXPO Fuarı’na, Bulgaristan ve Hollanda’dan alım heyeti geldi. Heyette; Nova Zagora Belediye Başkanı, Garmen Belediye Başkanı ve Sadovo Belediye Başkanı’nın yanı sıra birçok belediye başkan yardımcısı ve bürokrat yer aldı. Fuar’ı, aynı zamanda başta Ege Belediyeler Birliği’ne üye belediye başkanları olmak üzere Türkiye’den birçok şehrin belediye başkanı ile belediyelerin üst düzey yöneticileri ziyaret etti.
 
Fuarı Ziyaret Eden Ülkeler
Bulgaristan, Hollanda, Irak, Libya ve Suriye.
 
Fuarı Ziyaret Eden İller
Başta İzmir olmak üzere, Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Kırklareli, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak ve Yalova.
 
“Kentsel Dönüşüm” Fuarın Teması Oldu
Hayat kalitesini arttıran, enerji tasarrufuna, çevreye duyarlı yerleşim alanları oluşturulmasına olanak veren bir süreç olan; kentlerin öne çıkmasında büyük önem taşıyan “Kentsel Dönüşüm”  Kent EXPO Fuarı ile bir kez daha gündeme geldi.
 
Kent EXPO bir yandan yerel yönetimlerin gereksinim duydukları ürün ve hizmetlere ulaşmalarına katkı koyarken bir yandan da katılımcı firmalara kendilerini başta belediyeler olmak üzere tüm ilgililere tanıtma olanağı sundu.
 
62 Katılımcı Son Teknoloji Ürünlerini Sergiledi
Şehircilik teknolojileri sektöründeki yenilikler, son uygulamalar ve beklentilere en  uygun çözümler Kent EXPO Fuarı ile sunuldu.
 
Kendi kendini temizleyen hijyenik tuvaletler, akıllı saksılar, şiir, masal okuyan ve radyo çalan banklar, paslanmaz özel butik heykeller, sallanırken üzerindeki yemeklerin düşmesini engelleyen gondol tipi salıncaklar, akıllı bisikletler, çevre dostu temizlik çöp toplama araçları, yeşil duvar sistemleri, yarış bisikletleri, temalı salıncaklar, dünyada bir ilk olarak başlatılan çizgi film karekterli oyun parkları ve daha birçok yeni ürün ilk kez Kent Expo Fuar’ında görücüye çıktı.


 
Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Konya, Manisa’dan 62 katılımcının olduğu Fuar’da; Belediye Araçları, Ulaşım Araçları, Geçiş & Aktarma Sistemleri, Kent Mobilyaları, Park-Bahçe Düzenlemesi Ekipmanları & Donanımı, Bahçe & Süs Bitkileri, Peyzaj Donatıları & Ekipmanları, Altyapı, Su, Gaz, Yol Malzeme & Ekipmanları, Arıtma Sistemleri, Ekipmanları, Belediye Demirbaş & Tüketim Malzemeleri, Sağlık, Kültür & Sanat, Spor Tesisi Ekipman & Donanımları, Spor Malzemeleri, Güvenlik, Yangın, İş Sağlığı & Güvenliği Sistemleri, Elektrik-Elektronik-Bilgisayar-Otomasyon-Yazılım, Belediyeler, Belediye Birlikleri yer aldı.
 
Etkinlikler Fuar’a Farklı Bir Boyut Kazandırdı
Kent EXPO kapsamında fuarın ilk günü “Kentsel Dönüşüm ve İzmir” semineri düzenlendi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun konuşmacı olarak katıldığı seminer, İZFAŞ ve Ege Belediyeler Birliği işbirliğinde organize edildi.
 
Fuar kapsamında Cemer Kent Ekipmanları işbirliği ile düzenlenen “Yeni Nesil Oyuncaklar Tasarım Yarışması” ödül töreni Fuar’a renk kattı.  Yeni Nesil “Park Oyuncakları” ve Yeni Nesil “Egzersiz Oyuncakları” tasarımı olmak üzere iki ayrı kategoride organize edilen yarışmaya, toplam 84 proje gönderildi. Yarışmaya gönderilen tüm projeler Kent EXPO Fuarı’nda sergilendi.
 
Fuarın ilk günü katılımcı firmalara yönelik olarak düzenlenen kokteyl de ise firma temsilcileri yan yana gelerek sektörün sorunlarını konuşma ve değerlendirme fırsatı buldu.
 
Yerel yöneticiler ile yerel yönetimlere hizmet ve ürün sunan kuruluşları bir araya getiren fuar, profesyonel ve son tüketiciye açık olarak düzenlendi.
 
2015 Kent EXPO - Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı, 8 – 11 Ekim 2015 tarihlerinde üçüncü kez organize edilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Ekim 2014 Salı 14:21

belediye fuar işletmeciliğini özelleştirmeli.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü yatırımcı 1 milyar dolar kaybetti
IBM'de 70,2 milyon hissesi bulunan ünlü yatırımcı Warren Buffett, bir ...
Türkiye’nin balıkları Paris vitrininde!
Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Fransa'nın Başkenti Paris'te düzenlenen SIAL ...
Ege’de Putin bereketi!
Rusya'nın Avrupa Birliği ülkelerine uyguladığı gıda ambargosu, Egeli gıda ...
 
EBSO'da ‘borç yapılandırma’ zirvesi
Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü işbirliğinde, ...
Lufthansa THY ile yeni şirket kurmak istiyor
Avrupa Havayolları Birliği’nin toplantısı için İstanbul’a gelen Lufthansa ...
Özel sektörün kredi borcu arttı
Türkiye’de özel sektörün uzun vadeli kredi 165 milyar dolara çıktı. Kısa ...
 
Tire Süt’ten öğrencilere en güzel hediye
Çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırılarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesi ...
Flaş! Hükümetten bomba Vakıfbank kararı
Hükümetin, bugün Meclise gönderdiği tasarıdan Vakıfbank bombası çıktı. ...
İş hayatına hazırlanan gençlere uyarı: Sanal imaja dikkat
Sosyal medyada yaratılan imaj, iş arayanların kendilerini tanıtmak için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva