HABERLER>GÜNCEL
4 Ağustos 2015 Salı - 13:12

İzmir’deki yol inşaatında facia: 4 işçi öldü

İzmir-Çanakkale otoyolunun Koyundere bölgesinde yapımı süren viyadük inşaatında beton dökümü sırasında iskelenin ve kalıbın çökmesi sonuca demir ve betonların altında kalan 4 işçi yaşamını yitirdi.

İzmir’deki yol inşaatında facia: 4 işçi öldü

EGEDESONSÖZ - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı sürdürülen Koyundere’deki karayolu inşaatında göçük meydana geldi. Genel seçim öncesinde Menemen’e bağlantısı törenle açılan yolun devamı olan Koyundere’deki şantiyede viyadük inşa ediliyordu.

FOTO GALERİ: İZMİR'DE YOL İNŞAATINDA GÖÇÜK!

Yolun Menemen’den Çandarlı’ya bağlantısını sağlayacak olan viyadük ayaklarında beton dökümü için kurulan iskele aniden çöktü.



4 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Kazanın ardından kurtarma ekipleri ve çok sayıda ambulans sevk edilirken, enkaz altında kalan işçileri kurtarmak için yoğun bir mesai başladı.
 
Kazada yaralanan 7 işçi Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, kurtarma çalışmalarından saatler ilerledikçe kara haberler geldi.
 
İşçileri kurtarmak için çalışan AFAD, İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS ve AKUT ekipleri, bir işçinin cesedine ulaştı. Beton pompası operatörü olduğu açıklanan İbrahim Yurt (41) adlı işçinin cesedi ambulansla Menemen Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
 
Harcın altında kalan diğer işçilerin de 40 yaşındaki Mehmet Reşit Işık, 42 yaşındaki Hakan Bilmez ve 22 yaşındaki Sefer Aslan olduğu belirlendi.



Ekiplerin 9 saatlik çalışması sonucunda enkaz altından 3 işçinin daha cesedi çıkarıldı. İşçilerden birinin Van Erciş doğumlu Sefer Aslan olduğu bildirildi.

EVLENMEYİ PLANLIYORDU…
Aslan'ın askerden geldikten sonra nişanlandığı ve Kurban Bayramı'nın ardından evlenmeyi planladığı öğrenildi.
 
Enkaz altından çıkarılan cesetler, Menemen Devlet Hastanesi morguna götürülürken bölgedeki ekipler çalışmalarını sürdürdü.



GÖZLERİNİ AYIRAMADI
Şantiyede çalışan diğer işçiler gözyaşları içinde arkadaşlarının çıkartılmasını bekledi. Bu işçiler arasında, olay anında iskelenin üzerinde olan ve son anda düşmekten kurtulan işçi 18 yaşındaki Mehmet Ülkan da var. Ülkan, olayın şokunu yaşarken, gözlerini, arkadaşlarının altında kaldığı betondan ayırmadı.

İŞÇİLERDEN TEPKİ
Olay yerine başka şantiyelerden gelen işçiler ise müteahhit firmaya tepki göstererek, iskelenin çelik aksamındaki cıvatalarının eksik olduğunu, bu yüzden beton dökülürken ağırlığı taşıyamadığını ileri sürdü. Bu işçilerle, şantiye görevlileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Araya giren polis tartışmayı yatıştırdı.
 
Viyadük ayaklarında yaşanan kaza yerine gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşyeri Güvenliği ekipleri ve Emniyet'in olay yeri incleme ekipleri inceleme ve ölçümler yaptı.
 
Çevre sakinleri ise enkaz altındaki işçileri arama kurtarma faaliyetlerini izlemek için olay yerine akın etti. Polis sık sık, viyadüklerin altının güvenli olmadığı uyarısı yaptı.

BALBAY: 150 TONLUK YÜK ÇÖKMÜŞ  
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir çevre yolunun Menemen kesimindeki köprü iskelesinin çökmesi sonucu 4 işçinin enkaz altında kalmasıyla ilgili soruşturma açıldığını bildirdi.
 
Balbay, olay yerinde inceleme yaptıktan ve yetkililerden bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklamasında, şantiyede 90 işçinin çalıştığını, çöken iskelenin olduğu yerde ise 20 işçinin görevli olduğunu belirtti.
 
Dokuz işçinin dökümden sorumlu bulunduğunu, 5 işçinin öğle yemeğine gittiğini ifade eden Balbay, "5 işçi yemeğe gittikleri için kazadan kurtulmuş durumda. Bu çöken iskelede 150 tonluk bir yük var. 4 işçimizin üzerine 150 tonluk bir yük çökmüş" dedi.
 
Aynı iskelede art arda 7 dökümün yapıldığını, metal yorgunluğunun olduğunu savunan Balbay, bu kazanın son olması temennisinde bulundu.
 
Peşin hükümle hemen birilerinin suçlanmaması gerektiğini vurgulayan Balbay, "Sonuç olarak iskele merkezli bir kaza söz konusu. Sorumluların araştırılması lazım. Ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. İş güvenliğiyle ilgili yasaların hakkaniyetle uygulanması artık elzem. Olayla ilgili soruşturmanın takipçisi olacağım, bırakmayacağım. Can bu kadar ucuz olmamalı" diye konuştu. (Haber servisi, a.a, dha)

 
Flaş! AB’den Türkiye’ye ‘PKK’ çağrısı
 
Flaş! CHP İzmir’de ilçe ilçe itiraz raporu
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mustafa 5 Ağustos 2015 Çarşamba 08:47

iskelede metal yorgunluğu olmaz. iskele paslanırsa ancak taşıyacağı yükü taşıyamaz. iskele düşey yükleri taşır. yatay yüke karşı dayanıksızdır. bunun için iskele elemanları birbirlerine çapraz bağlanmalı ve en yakındaki kolona sabitlenmelidir. hata işçilik hatası olarak görünüyor.

Yorumu oyla      11      5  
5 Ağustos 2015 Çarşamba 07:16

Çok yazık gencecik bedenler iş kazalarında yok oluyor yerleri cennet olsun Allah rahmet eylesin ama insanın içi sızlıyor

Yorumu oyla      11      5  
Yine 15:49'a 4 Ağustos 2015 Salı 23:07

Bir de "ekmek parası kazanırken yaşanan KAZA" demişsin. Kaza dediğin 1 olur 2 olur. Eğer bir ülkede binlerce çalışan alınmayan/aldırılmayan iş güvenliği önlemleri yüzünden işbaşında hayatını kaybediyorsa, eğer bir ülke her yıl açık ara işbaşında ölüm şampiyonu oluyorsa ve ısrarla önlem aldırılmıyor ve işyerleri denetlenmiyorsa, o ülkede sadece temmuz 2015 ayında 166 çalışan işbaşında ölmüşse; bunun adı "İŞ KAZASI" değil "İŞ CİNAYETİ"dir cinayetlerin faili de görev başındaki hükümetlerdir siyasilerdir.

Yorumu oyla      12      5  
15:49'a 4 Ağustos 2015 Salı 23:01

"Bırakın siyaset esnaflığını" dediğin insanlar tam da siyaset esnaflığına tepki göstermiş; bu ölümler belediyenin şantiyesinde olsa ortalığı ayağa kaldıracak olanların Karayolları şantiyesinde yaşanan ölümler için de aynı şiddette tepki göstermesini istemiş.

Yorumu oyla      13      5  
işçiler 4 Ağustos 2015 Salı 18:58

Somada madenlerde 300 işçi öldü umursamadılar.bir işçiyi mi umursayacaklar.

Yorumu oyla      21      6  
4 Ağustos 2015 Salı 15:49

Muhalif rumuzlu arkadaş insanlar ölmüş hemde ekmek parası kazanırken yaşanan kaza sonucu bırakın bu siyaset esnaflığını. Bilal Doğan mış Aziz Kocaoğluymuş.

Yorumu oyla      16      16  
ali tanıl 4 Ağustos 2015 Salı 15:17

sıtkı şükürer adlı arkadaş umarım yalan söylemiş olsun..

Yorumu oyla      12      5  
TC misafir 4 Ağustos 2015 Salı 14:52

Devlet işini doğru düzgün yapmıyorken özel sektördeki cukkacılar neden düzgün yapsın işçilerimiz Allah'a emanet çalışıyor. Ne diyelim Allah rahmet eylesin yakınlarına sabırlar versin. muhalif isimli arkadaşa sonuna kadar katılıyorum bilal bey bakalım bu durum hakkında konuşacak mı yoksa görmezden mi gelecek aslında cevap belli ama biz üzerimize düşen görevi yapıp yine de sormuş olalım.

Yorumu oyla      21      6  
muhalif 4 Ağustos 2015 Salı 14:21

akpli bilal doğan açıklama yapsın? kimi suçlayacak?

Yorumu oyla      27      8  
4 Ağustos 2015 Salı 14:09

Ege TV canlı yayında. 2 işçi ölmüş.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şok görüntü: Bir tuvalet skandalı da İZBAN’da!
Sosyal medyada yayılan skandal Kordon görüntülerinin ardından İZBAN’da ...
Gaziantep Belediyesi Celal Doğan’ın adını siliyor!
Gaziantep Belediyesi, kentin eski belediye başkanlarından olan, son seçimlerde ...
Hükümetten dershaneler için yeni düzenleme
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AYM'nin dershanelerle ilgili kararı sonrası ...
 
Flaş! Kara haber Şırnak'tan: 2 asker şehit
Şırnak merkeze bağlı Milli Jandarma Karakolu’nda görevli askerler ile ...
İzmir’de AK Parti binasındaki polis noktasına duvarlı önlem
İzmir’de, AK Parti İl Başkanlığı binasını koruyan polislerin beklediği ...
Suruç katliamından bir kara haber daha!
Suruç katliamında ağır yaralanan Vatan Budak, tedavi gördüğü hastanede ...
 
Mahkemeden Onur Özbizerdik hakkında flaş karar!
Dündar Kılıç'ın torunu Onur Özbizerdik'in döverek hastanelik ettiği sevgilisi ...
Başbakanlık: Atatürk Orman Çiftliği yapılaşmaya açılamaz!
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın AOÇ üzerinde yapılmasının önünü açan plan ...
İzmir'de korkunç son: Serinlemek için girdiği denizde...
İzmir'in Balçova İlçesi'nde, amcasının oğluyla birlikte denize giren 14 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva