HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Temmuz 2015 Cumartesi - 16:49

İzmir’deki ‘kentkart’ krizinde ‘noterli’ iddiaya ‘noterli’ cevap!

İstanbul ve Eskişehir’de kullanılan ulaşım kartlarıyla İzmir’de de geçiş yapıldığı iddiasına KARTEK firmasından noterli yanıt geldi!

İzmir’deki ‘kentkart’ krizinde ‘noterli’ iddiaya ‘noterli’ cevap!

EGEDESONSÖZ – İzmir’de ESHOT’un açtığı elektronik ücret toplama sistemi işletim ihalesini 16 yıldır bu hizmeti veren Kentkart Şirketi’nin kaybetmesi ve KARTEK firmasının almasıyla başlayan krizi devam ediyor.

Sistemin KARTEK’in sorumluluğuna geçtiği ilk gün yaşanan güncelleme sorunu bir hafta boyunca büyük aksaklıklara neden olurken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplama sisteminin şifre ve kodlarını değiştirerek devir işlemlerini ‘kilitlemeye’ çalıştığı ileri sürülen Kentkart Şirketi hakkında suç duyurusunda bulunmuş, şirket ESHOT’un şikayetiyle Kamu İhale Kurumu’nda da 1 yıllık men cezası almıştı.

Gece-gündüz süren mesai, bilet hamlesi ve güncelleme noktalarının artırılmasıyla aksaklıklar geride kalırken sistem krizi bu kez de İstanbul ve Eskişehir’de kullanılan ulaşım kartlarıyla İzmir’de de geçiş yapıldığı iddiasıyla patlak verdi.

Noter tutanaklı iddiaya KARTEK firmasında flaş yanıt geldi.

Kartek yetkilileri sistemin kasıtlı olarak sorunlu gösterilmeye çalışıldığını belirterek şu açıklamayı yaptı:
"Elektronik ücret toplama sisteminde basın yoluyla paylaşılan farklı şehir kartlarının İzmir’de geçtiğinin belirtildiği haberde, sistem kasıtlı olarak sorunluymuş gibi gösterilerek kamuoyunda farklı bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Ekte noter tarafından yapılan tutanakla da tespit edildiği üzere, İzmir’de toplu ulaşımda farklı kartlar geçersiz kart olarak görüntülenmekte ve habere konu olan durum yaşanmamaktadır.



Ancak kötü niyetli kişilerce manipülasyon için ele alınmış bu senaryo ile şirketimiz ve Büyükşehir Belediyesinin yıpratılmaya çalışıldığı görülmektedir. Hiçbir finansal kayba neden olmayan bu durumun kamuoyunu yanlış yönlendirmek amaçlı kötü niyetli bir girişim olduğunu, sorumlular hakkında gerekli adli ve idari tahkikatın yapılması amacıyla ilgili mercilere başvuracağımızı, sorumluların cezai ve tazminat yükümlülüğünün bulunacağını belirtiriz. Konuyla ilgili teknik açıklamaları önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Bu tür haksız ithamlar yerine, basına servis edilen haberde suç olan duruma ilişkin, eski yüklenicide bulunan tüm bilgi ve belgeleri de bizlerle paylaşmasını talep ediyoruz.
 
Kentkart’a çağrı
Halen sistemin kök anahtarını ve bileşenlerini idareye teslim etmeyen eski yükleniciyi kamu yararını gözetmek adına ivedilikle eksiksiz olarak idareye teslime davet ediyoruz. Tüm bu girişimlere rağmen Kartek olarak İzmirlileri ulaşım hizmetinde mağdur etmemek için geliştirdiğimiz çözümlerle bu güne kadar İzmirlilerin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz."
 

 
Boğazda dehşetin perde arkası: Melda bebek kurtarıldığında...
 
Çinli sanıp Koreli turistlere saldırdılar
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Temmuz 2015 Çarşamba 09:12

kartları güncelledikten sonra bile sorunlar yaşıyoruz. cukk diye 10-20-30 ne varsa çekiyor namussuz. Üstelik mahkeme kararıyla ihalenin iptal edilmesi gerekiyor. Hala daha kartek ne duruyor işin başında? Yargı kararı var. Birde 29 Haziran 2014te başlayan aktarma rezilliği artık sona ersin. Eski sisteme dönülsün. Evimize okulumuza gidemiyoruz. Aktarmalar çok zaman ve efora neden oluyor. İstemiyoruz biz bunu. 342 Egekent Konak olmalıdır.

Yorumu oyla      11      5  
6 Temmuz 2015 Pazartesi 09:18

Duraklarda Şimdi Hangi Otobüs Kaç Dakika Sonra Gelicek Göremiyoruz. İş Yapayım derken İzmirli Mağdur Edildi. Sıkıntılar Devam Etmekte Beceremiyorsanız Eski Sisteme Devam Edilsin. Vatandaş Karambole Duraklarda Bekliyor!!!

Yorumu oyla      14      5  
6 Temmuz 2015 Pazartesi 01:33

Kentkart kendi sistemini 5 yılda oturttu iyi hatırlayın aylık pasolar günlük biletler jetonlar vardı da sorunlar görün müyordu ve kendi personelini de çekirdekten yetiştirdi kolay olmuyor bu işler anlayacağınız armut piş ağzıma düş gibi bir beklenti var bur da kartek kentkarttan işten çıkarılan eski elemanları bulup işe alsın böylece kentkartı kendi silahıyla vurmuş olurlar derim

Yorumu oyla      13      5  
6 Temmuz 2015 Pazartesi 01:20

O neter getirsin bu da noter getirsin ikiside haklı çıksın kartek haklı kentkart haklı belediyede ki çok bilmişler de haklı yani parayı veren vatandaş mı haksız

Yorumu oyla      13      5  
ASLANYÜREK 5 Temmuz 2015 Pazar 16:22

VALLA KENT KARTTAN SONRA YENİ SİSTEM ANALOG ESKİ UYDULAR GİBİ ÇOK GERİDE KALMIŞ SESİDE İGREÇ ESKİ SİTEM KONUŞARAK UYARIYORDU YAKIŞMADI KANAATİMCE BU SİSTEM İZMİRE ONCA ZARARDA CABASI.

Yorumu oyla      15      5  
Rüya Aksoy 5 Temmuz 2015 Pazar 13:53

Halk bizi daha iyi aydınlatıyor..teşekkür ederiz..İbrahim Bey'e ...

Yorumu oyla      13      5  
5 Temmuz 2015 Pazar 13:20

Bir kaç tane kartın okunması tüm kartların okunduğu anlamına gelmez Bir kaç tane kartın okunmaması tüm kartların okunmadığı anlamına da gelmez Bu durumlar hiç bir kartın okunmaması gerektiği gerçeğini hiç değiştirmez Sonuç olarak İstanbul kart okutulmuş.

Yorumu oyla      15      5  
Gülcan Özcan 5 Temmuz 2015 Pazar 12:54

Foto çekmişler, niye kamera ile çekmediniz ? Kentkart kamera ile ispat etmiş..

Yorumu oyla      14      5  
ibrahim 5 Temmuz 2015 Pazar 11:18

kimse kimseyi kandırmasın. sonuçta veritabanı üzerinden okunan bir sistem değilmidir bu.veritabanında benim senin kartın görünmüyorsa güncelleme ile dahil edilir -ki edildi.elinizde şifre kök anahtarı vs olmasa hiçbir şeyi çalıştıramazdınız.milletin bir kısmını salak sanmayın.hep laf hep laf. icraat sıfır. şu sisteme geçtikten sonra en az 30 TL param fazladan gitti.O günlerde yıllık izinde olduğum için bir gün dahi ücretsiz binmişliğim olmadı.Şimdi paramı kim geri verecek.

Yorumu oyla      18      7  
Cemil 5 Temmuz 2015 Pazar 10:48

Yeni firmanın da yasaklı olmasına az kaldı demektir. Işi halen doğru düzgün yapamadı..yeni firma beceremedim demiyorda..suçu üzerinden atıyor Sığının cemaatin arkasın.vera ya binlerce ürün yaptırıp almadığınızdan bahsedin..

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da annelere özel kulüp
Buca’da artık annelerin yılın 365 günü keyifli vakit geçireceği bir mekanı ...
Ödemiş'e can suyu: 6 bin hektar alan...
Küçük Menderes Havzası’nın sulanmasında çok önemli bir yere sahip olan ...
Başkan Selvitopu’na DİSK ziyareti
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel- İş Sendikası Genel Sekreteri ...
 
Bornova’nın yeni hizmet binası için proje yarışı!
Hemşerilerine daha kaliteli ortamlarda hizmet vermek için yeni hizmet ...
Büyükşehir'den üreticiye ‘mis’ gibi müjde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır’daki çiçek üreticilerine bilimsel ...
Menderes’te halk sağlığı için sıkı denetim
Menderes Belediyesi Zabıta Ekipleri Ramazan ayı nedeniyle ilçedeki denetimlerini ...
 
Karşıyaka’da yetenekler görücüye çıktı
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen kış dönemi kursları, muhteşem ...
Ege Mahallesi’nde büyük iftar sofrası
Konak Belediyesi kardeşlik, yardımlaşma ve bereketin ayı olan Ramazan'da ...
Güzelbahçe’de büyük şölen: Deniz Festivali
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva