HABERLER>GÜNCEL
17 Nisan 2014 Perşembe - 14:07

İzmir'deki çöp cinayeti Duygu'nun acı hayatını ortaya çıkardı

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde, evlerinin önüne bıraktıkları çöp ve hurda tahtalar yüzünden tartıştıkları komşuları 61 yaşındaki M.K. tarafından tabancayla vurularak öldürülen 20 yaşındaki 5.5 aylık hamile Duygu Karaca'nın, olayın ardından acı hayatı da ortaya çıktı.

İzmir deki çöp cinayeti Duygu nun acı hayatını ortaya çıkardı

İZMİR - Babalarının yıllar önce terk ettiği Duygu'nun annesi ve 6 kardeşinin geçimi için büyük çaba gösterdiği, olay sırasında da M.K.'nin kurşunlarının hedefinin 18 yaşındaki kardeşi Ümitcan Karaca olmasına rağmen, önüne atlayarak kendisini siper ettiği öğrenildi. Duygu'nun bir hafta sonra da çok sevdiği birlikte yaşadığı Mehmet Çetin ile hayalini kurduğu nikahını kıyacakları da yakınlarınca ifade edildi.
 
Dün saat 17.00 sıralarında 1620/43 sokak 12 numarada meydana gelen olayda, İZSU'dan (İzmir Su İdaresi) emekli olan M.K., oturduğu dört katlı apartmanın yanındaki tek katlı evde yaşayan komşularıyla sık sık bahçelerine çöp ve hurda tahta bıraktıkları gerekçesiyle tartışmaya başladı. Dün de M.K., yine komşusu Filiz Karaca'ya, evlerinin bahçelerine bıraktıkları ısınmak amacıyla kullanılan tahta kasaların, hem kendi evinde rutubet yaptığını, hem de olası bir yangında zarar vereceğini, bu nedenle de kaldırmalarını istedi. Bunun üzerine Filiz Karaca da, çocuklarıyla birlikte tahtaları duvar kenarından, bahçenin ortasına doğru taşıdı.
 
KURŞUNLARIN ÖNÜNE ATLADI
Ancak M.K iddiaya göre hakaretlerine devam etti. Duygu Karaca'nın annesi Filiz Karaca ve çocuklarıyla, M.K. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, evinden inen M.K., Filiz Karaca'yı tartaklamaya başladı. Annesinin dayak yediğini gören Ümitcan Karaca da evden aldığı satırla, M.K.'ye saldırmak istedi. Araya girenlerin Ümitcan Karaca'yı engellemesinin ardından evine giden M.K., bu kez ruhsatsız tabancasını yanına alarak tekrar aşağıyla indi.
 
Öfkeli M.K. iddiaya göre az önce kendisine satırla saldıran Ümitcan Karaca'yı hedef alarak peş peşe ateş etmeye başladı. Olay sırasında bahçede bulunan Duygu Karaca ise kardeşinin önüne geçerek kendisini kurşunlara siper etti. Ağır yaralanan Duygu Karaca, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
 
ANNELİK VE NİKAH HEYECANI YAŞIYORMUŞ
Hastaneye koşan yakınları, acı haberle yıkıldı, sinir krizi geçirdi. Duygu Karaca'nın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Karaca, ikindi vakti kılınacak olan namazın ardından da toprağa verileceği açıklandı.
 
Bu arada, kardeşine siper olarak hayatını kaybeden Duygu Karaca ile ailesinin yaşadığı acı hayat da ortaya çıktı. Annesi ve 6 kardeşi ile iki odalı tek katlı evde yaşamak zorunda kalan Duygu Karaca'nın, babası Hüsamettin Karaca'nın yıllar önce terk ettiği öğrenildi. Babalarının gitmesinin ardından Duygu'nun da, hem kardeşleri, hem de annesi için büyük fedakarlıklar yaptığı, bir çok işte çalıştığı saptandı.
 
Duygu Karaca'nın, yaklaşık 9 ay önce de, Mehmet Çetin ile tanıştığı, büyük bir aşkla da bağlandığı öğrenildi. Nikahsız yaşadığı Çetin'den hamile kalan Duygu Karaca'nın, hem annelik heyecanını, hem de bir hafta sonra yapacakları resmi nikahın heyecanını birlikte yaşadığı yakınlarınca ifade edildi.
 
ABLAM BENİM ARADA KALDI 
Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Ümitcan Karaca, cinayete neden olan tahta kasaları gösterip, onlardan dolayı ablasının can verdiğine inanamadığını söyledi. Ümitcan Karaca, "Komşumuz. Sürekli olarak bize bu konuda kızıyordu. Annem de dün o eşyaları çekti. Ama yine de ağza alınmayacak küfürler ederek üzerine yürüdü. Ardından da tartakladı. Ben araya girdim bana da aynısını yapınca, evden aldığım satırla saldırmak istedim. Sonra da o evine gidip tabancasını getirerek aslında bana ateş etti. Ama ablam önüne geçince kurşunlar ona isabet etti. Ablam karnındaki bebeğiyle benim için can verdi" dedi.
 
Olayın görgü tanıklarından olan aynı sokakta oturan Turgut Hasadis ise, ailenin yıllardır yardıma muhtaç olduğunu söyledi, cinayeti işleyen M.K.'nın ise kimseyle geçinemediğini dile getirdi.
 
Bu arada olayın ardından gözaltına alınan katil zanlısı, M.K.'nin işlemlerin ardından adliyeye sevkedileceği bildirildi. (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞİRİNYERLİ 18 Nisan 2014 Cuma 19:58

*sinir gelir göz kararır..,sinir gider yüz kararır...üç beş tahta orda yıllarca dursa ne olur..cok üzücü bir olay**NAHLET OLSUN CAHİLLİĞE**sevgiler..

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yargıtay, Yıldırım kararını verdi: Cezaevine girecek mi?
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, şike davasında cezası onanan Fenerbahçe ...
TÜSİAD: Siyaset için siyaset yapmıyoruz
Başbakan Erdoğan'ın eleştiri oklarını üzerine çeken TÜSİAD'dan, yanıt niteliğinde açıklama geldi.
Bitkisel hayattaki ağabeye adanan yaşam: Eşi bile terk etti!
İzmir'de, 8 yıl önce elektrik kablosunu tamir ederken akıma kapılan, üç ...
 
ETİK’ten turizm uyarısı: İzmir ligden düşüyor
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Ar-Ge biriminin ...
ETİK’ten uyarı: İzmir turizm liginden düşüyor
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Ar-Ge biriminin ...
Ege köyü YSK'ya karşı: Muhtar değil başkan seçmek istiyoruz
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Kütahya'nın Simav Kuşu köyünde hiçbir seçmenin ...
 
'Basmane çukuru'ndaki operasyon başarısız oldu!
Basmane semtindeki Dünya Ticaret Merkezi'nin temel çukurundaki sazlıklar ...
Devletin yok dediği görüntüler ortaya çıktı!
İstanbul'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında başından gaz fişeğiyle vurulan ...
Antalya'da feci kaza: 5 kişi yanarak can verdi
Antalya'da feci kaza: 5 ölü Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA (DHA) 17 Nisan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva