HABERLER>YAŞAM
1 Eylül 2014 Pazartesi - 16:45

İzmir'deki adli yıl açılışına iş yükü vurgusu!

İzmir'de yeni adli yılın açılışı töreninde konuşan Başsavcı Mustafa Doğru, adliyedeki iş yükünün fazlalığından ve odaların yetersizliğinden yakındı.

İzmir deki adli yıl açılışına iş yükü vurgusu!

İZMİR - İzmir'de yeni adli yılın  Bayraklı Adliye Sarayı'nda yapılan açılışına Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Korkmaz, Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Celal Koçabaş, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir, İzmir Büşyükşehir Belediye Başkan vekili Sırrı Aydoğan, hakim, savcı, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu. Daha önce, İzmir Barosu Başkanlığı tarafından yeşil renkte olduğu için eleştirilen Atatürk Heykeli'nin sarı renge boyanması dikkat çekti

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_09/2014_09_01/4056a2ce5e685e608daebe200d1da1e5.jpg
 
ADLİYEYEDE İŞ YÜKÜ ARTTI
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, ülkemiz genelinde adliyelerin yoğun bir iş yükü altında çalştığını her geçen gün dosya sayısının arttığını söyledi. Doğru, "İzmir adliyesi 2004 yılında hizmete açılmış olmasına rağmen kısa zamanda fiziki yetersizlikle karşı karşıya kalmıştır. Artan hakim, mahkeme, personl sayısı binayı yetersiz hale getirmiştir. Son atama kararnamesiyle 52 mevcuta ilave olarak 52 hakim savcı ataması yapılmış 13 mahkeme kurulmuş, yeni duruşma salonu ihtiyacı doğmuştur. Yaz aylarında bu ihtiyacı gidermeye çalıştık. Mevcuda tadilatlar yaparak ilaveler yaparak yerleştirmemiz mümkün olmuş ise de istediğimiz gibi olmadı. Kısa vadede bu sorunun çözümünde adliyemiz yanında kiralık bina temini için çalışmaya başladık. Uzun vadede yeni bir ek bina güney adliyesi batı adliyesi gibi merkez adliyenin iş yükünü alacak ilave adliyelerin yapımı cihetine gidilmesinin uygun olacağı değerlendilimiştir. Yoğun bir yılı geride bıraktık. Önümüzde yoğun bir yıl daha var. Hep birlikte fedakarca çalışmalara devam edeceğiz" dedi.
 
HAK ARAMADA YASAL OLMAYAN YOLLARA BAŞVURULUYOR
İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Korkmaz ise hak arama yasal olmayan yollara başvurmak şiddet ya da başka şeylerde hareket etmenin günümüzde hızla yayıldığına dikkat çekti. Korkmaz, "Bu nedenle hukukun kadim gücünü daha etkin kılmak, hoşgörüsüyle gerçeğe hizmet etmek bütün meslektaşlarımızın gayesi olmalıdır. Adalet herkese kendi hakkını verme konusnuda kesin ve sürekli büyük bir kuvettir. Bu büyük kuvetin unsurları olan bizler yaptığımız hizmetin büyüklüğünü ve önemini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadan çalışmalıyız" dedi.
 
İDARİ YARGI ETKİNLEŞTİRİLMELİDİR
Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, "Yargı her devletin ülkenin yargı teşkilatı vardır. Ancak idari yargı sadece demokratik ülkelerde olan yargı türüdür. Etkin idari yargı devleti güçlü kılar. İdari yargının etkinliğini azaltacak çalışmaların mümkün olduğunda yapılmamasını temenni ediyoruz. İdari istinaf çalışmalarıyla birlikte etkin bir idari yargının 2015 yılı ierisinde gerçekleşmesini temenni ediyorum" diye konuştu.
 
SEÇİMDE BİRBİRİMİZİ KIRMAYALIM
İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş, "Önümüzde bir seçim dönemi var. HSYK seçimi adil ve dürüst geçmesini diliyorum. Asıl olan adaletin bekası, asıl olan bizim bu devlete sahip çıkmamız . Birbirimizi kırmayalım, sırtımızı dönmeleyim. Birbirimizin yüzüne bakalım" dedi
 
MEVZUAT YAMALI BİR BOÇA HALİNİ ALMIŞ
İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir, "Adli yıl açılış törenlerinde savunmanın temsilcisi Türkiye Barolar Birliği Başkanının konuşma yapıp yapmamasının siyasi iktidarın müdahalesi ile tartışılması dahi, hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı kavramları bakımından anlaşılabilir ve kabul edilebilir değildir. Biliyoruz ki teorik olarak yargı, Başbakan'a ya da Cumhurbaşkanı'na bağlı değildir. Ancak yine bilinmelidir ki, bağımsız savunma hiçbir güce hiçbir zaman bağlı olmamıştır ve olmayacaktır. Ümit ediyor ve inanıyoruz ki; önümüzdeki yargı yılı, siyasal iktidarın, onlarca yıllık yargısal birikimimize ve bir bütün olarak yargıya müdahalesinin, birlikte karşı duruş ile geriletileceği bir dönemin sembolü olacaktır. Hepimizin şahit olduğu üzere, yaklaşık son on yıllık süreçte, ülkemizdeki temel kanunların hemen hepsi tamamen değiştirilmiştir. Bunun yanı sıra, 'torba yasa' adı altında yeni bir yasal düzenleme usulü sistemleştirilerek, birbirleri ile ilgisiz olan konular aynı Kanun içerisine toplanıp, tek seferde birçok Kanunda esaslı değişiklikler yapılmaktadır. Son dönemlerde yasal düzenlemelerin genellikle 'torba yasa' şeklinde yapılması sonucunda, mevzuat yamalı bir bohça halini almış, değil vatandaş tarafından biz hukukçular tarafından dahi takip edilmesi güç bir hale getirilmiştir. Bu süreç, yargıya ve adalete olan güveni yerle bir etmiştir. Bilime ve halkımıza olan inancımızla belirtmek isteriz ki özgürlüğün ülkemiz topraklarında da kalıcı olarak yeşereceği günler mutlaka gelecektir" dedi.
 
Konuşmaların ardından, İzmir Barosunun resim sergisi açıldı.(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in sanatçıları Antalya'da kaza yaptı: 5 yaralı
'21'inci Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin açılışı için ...
İzmir Fuarı'nda bugün ne var: İşte tüm etkinlikler
İzmir Fuarı üçüncü gününde de toplumun her kesimine hitap edecek etkinliklere ev sahipliği yapıyor
Ege'de yine mülteci teknesi battı: 1 kişi kayıp
Ayvalık açıklarında mültecileri taşıyan tekne battı. Sahil Güvenlik ekipleri ...
 
‘Cumhuriyet’in Devrimci Tayyar’ı hayatını kaybetti
Cumhuriyet gazetesi İzmir bürosu emektârlarından, tanıyan herkesin “Devrimci ...
Saat Kulesi önünde gözyaşlarıyla 'evet' dedi
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde oturan 23 yaşındaki Onur Erdem, yaklaşık 1.5 ...
Turistler İzmir sıcağından bunaldı!
İzmir'de yaşanan bunaltıcı sıcaklar, kente Avrupa ülkelerinden gelen turistleri ...
 
Mahalle muhtarı ve bekçi 'dayıbaşı'nı vurdu!
Bergama’da 'Dayıbaşı' olarak bilinen tarım işçisi temsilcisi, 35 yaşındaki ...
İzmir'de korkunç ölüm: TIR'ın altına girdi
Buca’da arıza nedeniyle emniyet şeridinde park halinde olan TIR'a arkadan ...
İzmir'deki U dönüşü kazasında ikinci kayıp!
Buca’da 'U' dönüşü yapmak isteyen otomobile arkadan çarpan motosiklet ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva